Želite nastaviti vstopno stran za Podjetja kot privzeto vstopno stran?

Bine Žalohar

Dan se je začel na izi. Nekaj teka za zbistritev misli, kosmiči in banana za zajtrk. Prvi in najpomembnejši opravek, ki si ga je Bine za danes zadal je nakup letalskih kart. Nujno! Nova sezona je pred vrati in zagotoviti si mora karte.

Bine Žalohar je drugače smučar prostega sloga in študent Fakultete za šport. Je sedemkratni nosilec naslova državnega prvaka v disciplinah “slopestyle” in “big air”. Ker mnogo potuje, mu tudi mobilna banka Klikin v študentskem paketu pride zelo prav. Ponavadi se ravno med čakanjem na letališču spomni, da kakšen račun ni poravnan in z nekaj kliki reši situacijo. Na izi.

Bine je nekoč sanjal, da bo profesionalni športnik. In ko danes kupuje letalske karte začuti nekaj tekmovalne vročice. Katero karto si želi kupiti? Tisto, ki ga bo peljala na "slopestyle" tekmovanje X-games RealSki Backcountry v tej sezoni. Držimo pesti.

Nore sanje so lahko začetek dobrih idej. NLB Študentski paket jih Binetu pomaga ustvarjati. Lahko jih tudi tebi. Ustvarjaj na izi.

Nina Šardi - JUNEsHELEN

V njenem domu je redkokdaj tišina. V ozadju vedno igra glasba - zvoki narave, klasična, filmska glasba … Nina Šardi, z umetniškim imenom JUNEsHELEN, je mlada glasbenica iz Prekmurja, ki raziskuje ambientalno, elektronsko in eksperimentalno glasbo.

Ustvarja na izi. Dopoldan, popoldan, zvečer. Med pavzami obišče tržnico, park, včasih gozd. Se ustavi v knjižnici, ki jo ima tako rada, proti večeru pa gre na sprehod s prijatelji. In tako kot se rada sprehaja, rada skuha in okuša zelenjavne jedi ter rada kolesari. 

Za Nino je tako na njenih potepih mobilna banka Klikin uporaben pripomoček. “Lahko plačam račun, poiščem najbližji bankomat, pregledam stanje in promet - če je kaj nepričakovanih nakazil, hehe.” Klikin poleg tega omogoča vpogled v promet in podrobnosti plačilnih kartic, vzpostavitev kontakta z banko ter informativno menjalnico in tečajnico.

Nina najbolj na izi ustvarja zjutraj in dopoldan. Jutra preprosto obožuje. Bolj so zgodnja, boljše je. Ne pretiravamo, če rečemo, da čutnost juter zaznamo v njeni glasbi, v glasbi JUNEsHELEN. Zanjo pravi, da je njen manjkajoči delček. “Ko je vsega v meni dovolj, prisluhnem. Iz te tišine, ki jo imenujem vir, se rodi vse ostalo. Zvok, prisotnost, čustvo, jaz.”

JUNEsHELEN inštumentalno kuliso nadgrajuje s svojim mističnim glasom, kar njeno glasbo zaokroži v vizionarstvo, senzibilnost, razsvetljevanje. Ponavadi dela na več pesmih naenkrat, saj ima tisoč in eno idejo, ki jo hoče čimprej uresničiti. Ko ustvarja, zvečer komaj čaka, da zaspi in zjutraj čimprej nadaljuje. 

Nore sanje so lahko začetek dobrih idej. Mobilna banka Klikin jih mladim ustvarjalcem kot je Nina lahko pomaga ustvarjati. Naj jih tudi tebi.

Ustvarjaj na izi. 

Laura Unuk 

Šah še zdaleč ni dolgočasno premikanje figur po črno-belih poljih. Za Lauro Unuk je šahovska igra umetnost življenja, ki jo je lansko leto pripeljala do naslova mladinske svetovne prvakinje.

S šahom jo je pri osmih letih spoznal dedek, ki je potreboval partnerja za igro. Lauri se je zdelo sila zanimivo in sčasoma jo je šah vse bolj privlačil. Na izi je vstopala v igro, ki jo danes trenira od tri- do štirikrat tedensko s trenerjem, ostale dni pa poteze preigrava sama ali v partiji z računalnikom. In ker je za igranje šaha potrebna samostojnost, pride Lauri zelo prav NLB Paket Žepnina. Da pregleduje stanje žepnine, se odloča o prihrankih in načrtuje porabo svojega denarja. Preprosto. Na izi.

Pri vsega 13-ih letih je Laura osvojila naslov državne prvakinje v članski kategoriji in ekipno osvojila še evropsko mladinsko prvenstvo. Pozna, razume in ima rada šahovsko igro, zato na tekmovanjih odigra sproščeno in odločno. Na svetovnem prvenstvu je v 11 dneh odigrala 11 partij, pri čemer je vsaka partija trajala od 4 do 5 ur. Brez fizične kondicije ni šaha, zato poleg šahovskih treningov Laura tudi teče in telovadi.

Psihološka moč, potrpežljivost, natančnost, koncentracija, vztrajnost, doslednost, talent, znanje, borbenost in predanost bodo Lauro z njenimi šahovskimi potezami zagotovo kmalu pripeljali do naziva velemojstrice.

Nore sanje so lahko začetek dobrih idej. Da Laurine sanje postanejo resničnost, ji NLB Paket Žepnina poenostavi življenje na šahovskih potovanjih doma in po svetu. Naj tudi tvoje sanje postanejo resničnost. Ustvarjaj na izi.

TOK TOK

Eni sanjajo o potovanjih, Martin, Matej in Andrej pa o tem, kako nabaviti opremo za svojo delavnico. Danes so si skupaj skuhali kosilo in čas kuhanja ter obedovanja izkoristili za iskanje idej. Med drugim tudi teh, kako zvišati mesečne pologe na NLB Varčevanju mladih. Ustvarjajo na izi, za varčevanje pa so se odločili z jasnim namenom – da zberejo sredstva za lasten prostor in opremo. “Zakaj pa ne? Dajmo!” – je njihovo vodilo, s katerim so šli na svoje in pognali znamko TOK TOK. Ime prihaja iz ljudske vraže, da trkanje na les odganja zle sile in prebuja dobre. Matej, Andrej in Martin izdelujejo lepo oblikovano in funkcionalno pohištvo. Umetelno ročno izdelano v sodelovanju z lokalnimi podjetji in obrtniki. Z uporabo slovenskega lesa in drugih materialov iz lokalnih virov. Noro, a? 

Nekoč so sanjali, da bodo imeli službe, danes pa si svojo službo ustvarjajo sami. Najbolje pri tem je, da sami razpolagajo s svojim časom, na izi. Isto je s časom pri NLB Varčevanju mladih – sam si izbereš čas trajanja varčevanja. Fino je tudi to, da je obrok lahko zgolj 10 evrov na mesec, pologe pa lahko poljubno dodajaš in višaš, če imaš višek. In jasno, ni treba na banko za vsak polog, par klikov pa si.

Nore sanje so lahko začetek dobrih idej. NLB Varčevanje mladih jih TOK TOK-ovcem pomaga ustvarjati. Lahko jih tudi tebi. Ustvarjaj na izi.

Anja Slibar

Navdih lahko pride iz povsem mimobežnih, nepomembnih, drobnih reči in dogodkov. Ko te prime, da skočiš v lužo ali medtem, ko na semaforju čakaš na zeleno, da nato spet poženeš pedala proti domu. Mimogrede pa v najljubši trgovinici za živali pobereš še priboljške za svojega ljubljenčka. Anja za nakupe z veseljem uporablja NLB Kartico Mastercard, saj lahko svoje nakupe plačuje tudi brezstično. Le prisloni in plača. Do 15 EUR celo brez vnosa PINa. Hitro, enostavno, varno. Ja, noviteta, ki ti življenje popreprosti.

Anja Slibar je ilustratorka in njene ilustracije navdihuje vsakodnevno življenje. Tisto, na izi. Njena ustvarjalnost dobi krila, ko se pisalo dotakne papirja, ko rdeča, črna in bela izrišejo zgodbo v novonastalih podobah vsakdanjosti. Njeno delo se sprehaja med realnostjo in skrivnostnostjo. Prav skrivnostnost lahko zaznamo v tem, da jo navdihujejo tudi dekleta z dolgimi lasmi in pa mački. Njen kraljevski kosmatinec maček Muci ji mnogokrat po mačje narekuje njeno risarsko pripoved. Muci je pač na izi. 

Anja je nekoč sanjala, da bo tajnica v New Yorku. Hehe, a kot ji kaže danes, jo bo New York sprejel k sebi kot ilustratorko. Le kako jo bo navdihovalo mesto, ki nikoli ne spi? Mesto, polno zgodb običajnih, komaj opaznih ljudi, ki jih Anja izraža z atmosfero njenih podob, ki jih ustvarjajo linije čopiča, peresa, svinčnika. Držimo pesti, da Anjine sanje najdejo pot, pa čeravno malo drugače. 

Nore sanje so lahko začetek dobrih idej. NLB Kartica Mastercard jih Anji pomaga ustvarjati. Lahko jih tudi tebi. Ustvarjaj na izi.

Mojmir Šiftar

In o čem ti razmišljaš, preden zaspiš? O norih idejah? Mojmir, recimo, ves čas razmišlja o hrani. In nore ideje kombinacij, ki jih nato vse po vrsti uresniči, se mu rodijo tik pred spancem. Mojmir Šiftar je kuhar, med drugim tudi kapetan mladinske nacionalne kuharske ekipe Slovenije. Pobiranje nagrad širom po svetu je zanj na izi. Najbrž je temu tako, ker svoj poklic opravlja s srcem in le v najboljših restavracijah v Sloveniji. Uči se od mojstrov in postaja mojster. To, da je bil zlati maturant z vsemi možnimi točkami, ob vseh izjemnih kuharskih uspehih ne preseneča. 

Kaj ga motivira? Ustvarjalnost. Ta ga je posrkala v kuharski poklic in ga še vedno vodi. Kot kuhar išče poti kako biti najboljši in s tem poskrbeti, da se ne izgubi v množici. Če se bo odločil, da nadaljuje svoje šolanje in se izpopolnjuje na kakšni plačljivi inštituciji, bo pač najel kredit in ga porabil za šolanje. Če hočeš biti najboljši, moraš znati prevzeti odgovornost.

Kot mulc je sanjal o marsičem. Da bo astronavt, gasilec ali kakšen podoben superjunak. Dokler ni pri devetih letih začel pomagati mami pri kuhanju. Takrat ga je posrkala neskončna ustvarjalnost, ki jo v kuhinji omejuje le lastna
domišljija. Mojmir v kuhinji čara. Do idej, pravi, prihaja na izi, saj o njih neprestano razmišlja, zato se te kar vrstijo.

Trenutno je za Mojmira največji izziv osvojitev lovorike najboljšega mladega kuharja na svetu, na tekmovanju, ki ga organizirata St. Pellegrino in Aqua Panna. Vse dobro, Mojmir, rastruraj in bodi na izi!

Nore sanje so lahko začetek dobrih idej. NLB Študentski kredit jih Mojmiru lahko pomaga nadaljevati. Naj jih tudi tebi. Ustvarjaj na izi.

Janez Tratar

Leseni bicikli? O, da. In to iz slovenskega visoko-kakovostnega lesa. Oblikovalsko preprosti, saj forma sledi funkciji in iz družine z bogato mizarsko tradicijo. Tako je nastala blagovna znamka Tratar Bikes.

Ko je Janez leta 2012 na Dunaju zarisal prve skice lesenega bicikla, ga je vodilo le eno: izboljšati kolesarsko izkušnjo vožnje po mestu. Da bo ta popolna. Od skice do uspešnega zbiranja sredstev na Kickstarterju sta minili dobri dve leti in pol. Danes je tukaj podjetje, ki mu pride NLB Poslovni Start zelo prav. Paket je ugoden za štartnike in njihove vsakodnevne podjetniške finance. 

Janez je ponosen, da je izdelava biciklov Tratar ekološka, z najlažjim okoljskim odtisom kot je možno, z uporabo bio-razgradljivega lepila, iz minimalnega števila delov in da je vse ročno sestavljeno v Sloveniji. “Pa da je vožnja z njim elegantna in ‘smooth’”, pravi. Janez ustvarja na izi. Strast do mestnega kolesarjenja, ki preveva vsak leseni bicikel Tratar Bikes, zagotavlja edinstvenost čudovitega izdelka, ročno izdelane popolnosti. Čisti luksuz, v katerem se prepletajo tradicionalno znanje in sodoben dizajn.

Pa če ga dobi dež? Haha, se nasmeji. “Ni panike, poskrbel sem, da lahko preživi skoraj vse. Inovativni pristop izdelave zagotavlja, da leseni bicikel lahko vzdržuješ enako kot tistega iz karbonskih vlaken.”

Gremo en krog po mestu kar zdaj? Zakaj pa ne. Nore sanje so lahko začetek dobrih idej. NLB Poslovni Start jih Janezu pomaga ustvarjati. Lahko jih tudi tebi. Ustvarjaj na izi.