Brezstično plačevanje s plačilnimi karticami

Z NLB Plačilnimi karticami in predplačniško kartico Mastercard, Visa in BA Maestro*, ki so opremljene z znakom  , lahko na ustrezno opremljenih prodajnih mestih plačujete tudi brezstično. Bodite pozorni na znak   na terminalu POS.

* Brezstično lahko plačujete s karticami NLB Klasičnega, ZlategaŠTR in Platinastega računa.  

Kaj je brezstično in kako deluje?

Če plačujete brezstično, vam ob nakupu na prodajnem mestu kartice ni več treba vstaviti v režo terminala POS. Brezstične kartice so opremljene z NFC (near field communication) tehnologijo, čip na kartici podatke potrebne za plačilo s pomočjo majhne antene posreduje terminalu POS. Ko prodajalec vnese in potrdi znesek nakupa za plačilo, kartico le prislonite k terminalu POS na označeno mesto, počakate na zvočni in/ali svetlobni signal in plačilo je opravljeno. Za nakupe do 15 evrov vnos številke PIN ni več potreben, nakupe nad 15 evrov pa boste še vedno potrdili s številko PIN.

Kako poteka?

Brezstično plačevanje

Še nimate kartice za brezstično poslovanje?

Brezstično kartico Mastercard in Visa lahko naročite v kateri koli poslovalnici, v NLB Kliku ali prek spletnega obrazca. Za brezstično kartico BA Maestro pa se oglasite v svoji poslovalnic. Vse nove kartice so opremljene s funkcionalnostjo brezstičnega plačevanja.

Novo brezstično kartico boste v vsakem primeru prejeli avtomatično pred potekom veljavnosti obstoječe kartice. V kolikor jo želite zamenjati predčasno, se za to dogovorite v svoji poslovalnici. 

sms alarm kartice

SMS-Alarm o uporabi kartice

Ob vsakem dvigu gotovine ali nakupu s plačilno kartico boste prejeli SMS-sporočilo in se lahko hitro odzvali, če bi vašo kartico kdo zlorabil.