Niti vilenice

10. 10. – 30. 11. 2017

Mednarodni literarni festival Vilenica je letos potekal dvaintridesetič. Višja strokovna šola Sežana že več let sodeluje s festivalom, in sicer študentje oblikovanja izdelajo kamnito priznanje za nagrado Kristal Vilenice, študentje fotografije pa spremljajo celoten festival in pripravijo zaključno fotografsko razstavo.


V središču letošnjega festivala je bilo vprašanje odnosa med literaturo in svetom, njuno medsebojno vplivanje in preoblikovanje, temu pa sledi tudi naslov razstave Niti Vilenice. Tudi fotografi ustvarjajo zgodbe. V času festivala so se trudili ujeti avtorje v njihovih najbolj pristnih trenutkih, obenem pa niso pozabili, da je naloga fotoreporterja ali dokumentarista tudi arhivsko beleženje. Literate so spremljali na branjih, simpoziju, predstavitvah in izletih ter jih ujeli tako med vročimi razpravami, v medsebojnih pogovorih in tihih trenutkih, ko so se umaknili v svoja razmišljanja. Študentje so pokazali izredno senzibilnost za ljudi in prostor ter tako pričarali vzdušje festivala. Njihove fotografije nudijo nove perspektive in različne poglede.

Avtorice in avtorji razstavljenih fotografij so: Jakob Gustinčič, Din Hajdarpašić, Tina Kosmos, Ana Rojc, Maja Oblak Rolli, Luka Škulj, Ivo Štefanič in Aleksander Zdjarski. Fotografije so nastajale pod mentorstvom predavateljic mag. fotografije Katarine Sadovski in doc. Jasne Klančišar, mag. fotografije.


Razstava je nastala v sodelovanju med ŠC Višjo strokovno šolo Srečka Kosovela iz Sežane in Društvom slovenskih pisateljev.        

Več o razstavi

Sporočilo za javnost

VAS ZANIMA UMETNOST?


 

Naročite se na naša sporočila

KONTAKT


Fortunata Polenšek
E : fortunata.polensek@nlb.si

NLB GALERIJA AVLA


Trg republike 2, SI-1520 Ljubljana
Odprto:
vsak delovnik od 8. do 18. ure