Tu je naš dom. V regiji, polni priložnosti

Tu so naše družine, prijatelji, sodelavci, sosedje, športniki, za katere navijamo, gostitelji, ki vedo, kakšno kavo imamo najraje … Vse to je naš dom in vanj srčno verjamemo. Zato lahko prepoznamo vaš potencial in razumemo vašo predanost, ko je ne razume nihče drug. Zato tudi vemo, da si zaslužite vsako priložnost.

Za svoj dom želimo poskrbeti po najboljših močeh ter omogočiti boljše življenje in lepšo prihodnost. Saj tam, kjer drugi vidijo zgolj točko na zemljevidu, mi vidimo regijo, polno priložnosti.

     

Poslovanje NLB Skupine

Kljub negotovim razmeram, senci vojne v Evropi ter posledični energetski krizi in upočasnjeni gospodarski rasti, je bilo leto 2022 najboljše leto v zgodovini NLB Skupine. Dosegla je namreč številne pomembne poslovne mejnike ter z odgovornimi okoljskimi in družbenimi dejanji znova potrdila svojo predanost in svoj prispevek k boljši kakovosti življenja v Jugovzhodni Evropi, naši domači regiji. Rezultat NLB Skupine po davkih je v letu 2022 znašal 446,9 milijona evrov, pri čemer je na celoletni poslovni rezultat pomembno vplival marčevski nakup N Banke. Če izvzamemo celotni prispevek N Banke, pa se je čisti dobiček povečal za 11 % in dosegel 262,8 milijona evrov. Leto smo zaključili z močnim kapitalskim položajem, saj nam skupni kapitalski količnik v vrednosti 19,2 % vliva samozavest in omogoča uresničevanje ambicij za prihodnjo rast. 

Dobiček po davkih v mio EUR

Čisti dobiček lastnikov obvladujoče banke  

* Nerevidirani rezultati

Trajnost v NLB Skupini 

Pomemben del našega poslanstva – poleg tega, da s predanostjo, znanjem in našimi inovativnimi rešitvami skrbimo za svoje stranke – je tudi ustvarjanje boljšega življenja in boljše prihodnosti za celotno regijo. Saj za nas ta regija ni le točka na zemljevidu – tu smo doma. Zato smo stopili na pot intenzivnega vključevanja trajnosti v svoje bančno poslovanje. V najširšem pomenu tako trajnost razumemo kot naše delovanje, ki razume potrebe sedanjih generacij in hkrati ohranja priložnosti za prihodnje generacije.       

Sporočila za javnost

23. feb 2023
Kljub negotovim razmeram, senci vojne v Evropi ter posledični energetski krizi in upočasnjeni gospodarski rasti, je bilo leto 2022 najboljše leto v zgodovini NLB Skupine.
16. feb 2023
Vodenje največje družbe za upravljanje na področju vzajemnih skladov v Sloveniji in največja družba za upravljanje po skupnih sredstvih v upravljanju prevzema Luka Podlogar. Član uprave pa ostaja Blaž Bračič.
25. jan 2023
Z novim programom na področju vizualne umetnosti postaja NLB Skupina osrednji podpornik in partner za sodobno umetnost ter umetnike v njeni domači regije Jugovzhodne Evrope.

Pridružite se nam pri soustvarjanju regije priložnosti

  

Kot ponosni prejemniki prestižnega certifikata Top Employer Slovenija in družini prijazno podjetje nenehno skrbimo za osebnostno in poslovno rast naših zaposlenih.  Ti posebej cenijo, da imajo na voljo neskončne priložnosti za učenje.

Zaposlitev v NLB

         Že 8. leto zapored.

        Podpisnica načel za odgovorno bančništvo
Skrita vsebina
Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!