Vam v prihodnjih dneh poteče veljavnost bančne kartice? 

Še posebej v času epidemije je dobro, da število izhodov iz doma čimbolj omejimo. Priporočamo, da vse nujne nakupe plačate z brezstično kartico in tako zmanjšate možnosti za okužbo z virusom. Da se vam v prihodnjih dneh slučajno ne bo pripetilo, da bi šele na blagajni trgovine ugotovili, da je veljavnost vaše kartice že pretekla, vam predlagamo, da na kartici preverite datum veljavnosti. Ta je zapisan desno na prvi strani kartice, tik ob logotipu Maestro. 

Na tej kartici lahko na primer vidimo veljavnost kartice 12/22. To pomeni, da je kartica veljavna do konca decembra leta 2022. Če je na vaši kartici zapisana veljavnost 4/20, boste v prihodnjih dneh po pošti prejeli novo kartico, zato bodite pozorni na prejeto pošto v vašem nabiralniku. Novo kartico boste lahko uporabljali od 1. maja 2020 dalje.

  

Kako aktivirati novo kartico?

Svojo novo  kartico aktivirajte z dvigom na bankomatu ali nakupom na terminalu POS, in sicer tako, da jo ob prvi uporabi vstavite v režo terminala POS ali bankomata. Po aktivaciji boste lahko z njo brezstično plačevali in dvigovali gotovino.

Na kaj bodite pozorni pri brezstičnem poslovanju?

Če želite svoj nakup ali dvig gotovine opraviti brezstično, bodite pozorni na znak  na terminalu POS ali bankomatu. Kartico le prislonite na označeno mesto in vaš nakup ali dvig gotovine bo opravljen hitro, enostavno in varno.

Kdaj je nujen vnos številke PIN?

Za nakupe do 25 evrov vnos številke PIN ni potreben, nakupe nad 25 evrov in dvige na bankomatih pa boste morali potrdili s številko PIN. Na prodajnih mestih, ki še niso ustrezno tehnološko nadgrajena, boste morali nakup prav tako potrditi z vnosom številke PIN ali podpisom.

Ali boste poleg nove kartice prejeli tudi novo številko PIN?

Čeprav boste prejeli novo kartico, veljavnost vaše osebne identifikacijske številke PIN ni potekla. Pri potrditvi nakupa z vnosom številke PIN torej uporabite enak PIN, kot doslej.

Ali lahko kartico uporabljam tudi kar prek telefona?

Seveda. Potrebujete le mobilno denarnico NLB Pay, ki vam omogoča plačevanje na brezstičnih terminalih POS ter dvig gotovine na brezstičnih bankomatih v Sloveniji in tujini. Mobilni telefon le odklenete, prislonite in počakate na zvočni signal. Z mobilno denarnico NLB Pay pa lahko tudi upravljate z varnostnimi nastavitvami kartic in jim omejite delovanje na bankomatih, delovanje na spletnih prodajnih mestih, tujini in uredite odklepanje in zaklepanje kartic. Preprosto, enostavno in varno.

kontaktni center

Kontaktni center

Banka vedno pri roki, kontakni center vam je na voljo 24/7/365 - (01) 477 20 00, info@nlb.si

01 naslovka2560x1440

Video klic

Preprosto in udobno opravljanje bančnih storitev prek video klica, na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Zemljevid in ponudba storitev v NLB Poslovalnicah.

Poslovalnice