Kakšna bo prihodnost poslovanja in kakšna prihodnost zaposlovanja?

Čas digitalizacije, robotizacije, avtomatizacije in ostalih sodobnih procesov zahteva spremembo pristopa k poslovanju. Zato je bolj kot kadarkoli doslej dragoceno, da skupaj govorimo o vlogi posameznika – danes in v prihodnosti. S tem v mislih se bomo na letošnjih poslovnih zajtrkih osredotočili na različne vidike prihodnosti dela – tako poslovanja kot zaposlovanja ter pri tem izpostavili izkušnje in preizkušnje iz prakse. 


Predavanja in govorci

V uvodnem pozdravu bo Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB, povzel aktualno gospodarsko dogajanje v regiji ter predstavil trende in izzive upravljanja s talenti.


Prihodnost poslovanja: optimistična ali kaotična?

Dr. Jure Stojan, partner in direktor razvoja ter raziskav na Inštitutu za strateške rešitve, bo govoril o tem, ali je prihodnost poslovanja v Sloveniji in regiji optimistična ali je nova kriza pred vrati. Priznani ekonomist in avtor številnih strokovnih člankov, ki je doktoriral v Oxfordu, nam bo predstavil demografske trende in ključne posledice za nas.


Prihodnost dela: digitalna ali analogna?

Z dr. Aleksandrom Zadelom, partnerjem in direktorjem kadrovske agencije Competom, bomo pregledali aktualno stanje na trgu dela ter preverili kakšna je vloga posameznika zdaj in kakšna bo v prihodnosti. Psiholog z bogatimi izkušnjami bo svetoval kako razvijati kadre, spodbuditi sodelovanje in omogočiti prenos znanja med njimi.


Debata prihodnosti (za)poslovanja: izkušnje in preizkušnje iz prakse

V debati z Andrejem Mežo, direktorjem poslovanja z malimi in srednjimi podjetji pri NLB, in gostom, priznanim podjetnikom, bomo izpostavili poslovni in kadrovski vidik prihodnosti (za)poslovanja. Od inovacij in razvoja, pridobivanja sredstev in investicij ter izzivov pri vstopu na trge. Iskali bomo odgovore na to, kako reševati problem pomanjkanja specializiranih kadrov, kako motivirati zaposlene, jih mentorirati in integrirati v kulturo podjetja.


Program poslovnega zajtrka:

10:00 – 10:15   Uvodni pozdrav / Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB

10:15 – 10:35   Prihodnost poslovanja: optimistična ali kaotična? / Jure Stojan, partner in direktor razvoja ter raziskav na Inštitutu za strateške rešitve

10:35 – 11:05   Prihodnost dela: digitalna ali analogna? / Aleksander Zadel, partner in direktor kadrovske agencije Competo

11:05 – 11:30   Debata prihodnosti (za)poslovanja: izkušnje in preizkušnje iz prakse

11:30 – 12:30   Druženje ob pogostitvi


Veselimo se druženja z vami.


Prijavite se na vam najbližji poslovni zajtrk.


Dogodki z istega področja

 
  
     
Dodaj v svoj koledar
OBRAZEC