Želite nastaviti vstopno stran za Podjetja kot privzeto vstopno stran?

Razstave

Slovensko slikarstvo po letu 1945 iz UZNLB v Bruslju

2008

Opis razstave: Razstava del slovenskih umetnikov po letu 1945, ki jih v svoji zbirki NLB načrtno zbira in predstavlja javnosti doma in v tujini. NLB se je odzvala pobudi slovenskega veleposlaništva v Bruslju, da zbirko ob priložnosti slovenskega presedovanja Evropski uniji, v sodelovanju z organizacijama "Service Culture de la Ville de Bruxelles" in "Asbl Bruxelles- Musées- Expositions", predstavi v razstavišču bruseljske mestne hiše (I'Hôtel de Ville de Bruxelles, Grand-Place).

Katalog razstave

Slovenska likovna umetnost 1945 – 2000 iz UZNLB, Gorica, Italija

2007

Opis razstave: V dveh goriških razstaviščih, v Pokrajinskih muzejih in Kulturnem centru Lojze Bratuž, so predstavljena izbrana slikarska, grafična in kiparska dela oziroma malo plastiko iz Umetniške zbirke NLB. Razstavljena so dela, ki zgovorno zaznamujejo razvoj slovenske likovne umetnosti v drugi polovici preteklega stoletja.

Seznam razstavljenih slik

Seznam razstavljenih grafik, malih plastik

Umetniška zbirka NLB na Primorskem

2005

Opis razstave: Prvič na Primorskem v piranski Mestni galeriji je predstavljen izbor del Umetniške zbirke Nove Ljubljanske banke.

Umetniška zbirka NLB v Umetnostni galeriji Maribor

2005

Opis razstave: Na razstavi predstavljena dela eminentnih imen sodobnega slovenskega slikarstva, dokazujejo, da Umetniška zbirka NLB že sodi med nacionalno pomembne likovne zbirke.

Katalog razstave

VAS ZANIMA UMETNOST?


 

Naročite se na naša sporočila

KONTAKT


Fortunata Polenšek
E : fortunata.polensek@nlb.si