Na konferenci Novi izzivi tudi o NLB Pay

7. maj 2019

Kako smo se lotili razvoja in uvedbe NLB Pay na različnih tržiščih NLB Skupine, kakšne so prednosti in izzivi plačevanja z mobilno denarnico ter zakaj uvedba produkta še zdaleč ne pomeni, da je delo končano, je na konferenci Novi izzivi 2019 predstavila Nataša Dulc Strahinič, samostojna upravljavka ponudbe – svetovalka.

V dobri družbi številnih predstavnikov Banke Slovenije, Združenja bank Slovenije, ponudnikov plačilnih storitev in drugih uglednih podjetij v Sloveniji, je izzvala zanimivo debato o razvoju produkta, ki gre preko naših meja. Gre za edinstveno izkušnjo, pri kateri je naša ekipa tesno sodelovala z razvojem ter pomagala ustvariti hitro in enostavno rešitev plačevanja s telefonom. Pa vendar največji izziv ostaja.

»Navada je železna srajca,« pravi Dulc Strahiničeva in dodaja, da Slovenci še vedno daleč najraje plačujemo z gotovino. A kljub temu smo mnoge rešitve, ki jih je prinesla digitalizacija bančništva, uporabniki že vzeli za svoje in jih imamo za nekaj samoumevnega. To so denimo brezstične kartice in bankomati, plačevanje in dvig gotovine s telefonom ter opravljanje bančnih poslov prek video klica. Pri tem pa se banke v Sloveniji soočamo s precej bolj rigidnimi predpisi in strogo regulativo kot določena fintech podjetja v EU.

»Dandanes stranke v Sloveniji ne primerjajo med seboj le bančne ponudbe v državi, temveč gledajo širše. Zagotoviti enakost v regulativi in s tem strankam omogočiti primerljivo uporabniško izkušnjo je zagotovo ena od prioritet, ki jih moramo nasloviti v bližnji prihodnosti,« pa je zato na okrogli mizi konference poudarila Tanja Piškur, direktorica razvoja in upravljanja prodaje v NLB.

NLB Komuniciranje