Želite nastaviti vstopno stran za Podjetja kot privzeto vstopno stran?

NLB Galerija Avla vabi na ogled razstave Niti Vilenice

10. oktober 2017

Vabimo vas na ogled fotografske razstave z naslovom Niti Vilenice, ki bo v NLB Galeriji Avla na ogled do 30. novembra 2017. Spremljevalni dogodek k razstavi bo 18. oktobra 2017 ob 12. uri v NLB Galeriji Avla. Prisrčno vabljeni.


Višja strokovna šola Sežana že več let sodeluje z Mednarodnim literarnim festivalom Vilenica, ki je letos potekal dvaintridesetič. Študentje oblikovanja izdelajo kamnito priznanje za nagrado Kristal Vilenice, študentje fotografije pa spremljajo celoten festival in pripravijo zaključno fotografsko razstavo.

V središču letošnjega festivala Vilenica je bilo vprašanje odnosa med literaturo in svetom, njuno medsebojno vplivanje in preoblikovanje, temu pa sledi tudi naslov razstave Niti Vilenice. Tudi fotografi namreč ustvarjajo zgodbe. V času festivala so se trudili ujeti avtorje v njihovih najbolj pristnih trenutkih, obenem pa niso pozabili, da je naloga fotoreporterja ali dokumentarista tudi arhivsko beleženje. Literate so spremljali na branjih, simpoziju, predstavitvah in izletih ter jih ujeli tako med vročimi razpravami, v medsebojnih pogovorih in tihih trenutkih, ko so se umaknili v svoja razmišljanja. Študentje so pokazali izredno senzibilnost za ljudi in prostor ter tako pričarali vzdušje festivala. Njihove fotografije nudijo nove perspektive in različne poglede.

Avtorice in avtorji razstavljenih fotografij so: Jakob Gustinčič, Din Hajdarpašić, Tina Kosmos, Ana Rojc, Maja Oblak Rolli, Luka Škulj, Ivo Štefanič in Aleksander Zdjarski. Fotografije so nastajale pod mentorstvom predavateljic mag. fotografije Katarine Sadovski in doc. Jasne Klančišar, mag. fotografije.

NLB Komuniciranje