Lepo je biti med najboljšimi

11. marec 2021

Lansko leto je bilo za nas v marsičem odlično. Presežkov in dosežkov polno, ki so zaradi polen, ki nam jih je 2020 vsem vztrajno metalo pod noge, še toliko slajši. Dodajamo jim še enega – naše spletno mesto in mobilno spletno mesto sta najboljša med slovenskimi bankami.

NLB Spletni portal je v letu 2020 s 75 točkami ponovno uvrščen na prvo mesto med slovenskimi bankami, rezultat je nad povprečjem izbranih tujih bank.

Mobilno spletno mesto NLB je iz lanskega tretjega mesta napredovalo na 1. mesto med slovenskimi bankami.

V podjetju E-laborat analizirajo slovensko digitalno bančno panogo že od leta 2006. V okviru raziskave so analizirali vsa spletna in vsa mobilna spletna mesta slovenskih bank, za primerjavo pa so vzeli tudi 15 tujih bank ter njihova spletna in mobilna spletna mesta. Spletna mesta bank so analizirali v kategorijah predstavitev ponudbe, komunikacija z obiskovalci, uporabniška izkušnja in korporativne informacije.

Nekaj poudarkov iz raziskave:

  • najbolje uvrščene slovenske banke so se uvrstile tako dobro oz. bolje kot tuje banke,
  • glede na slovensko povprečje ima NLB dobro ocenjeni tako spletno mesto kot mobilno spletno mesto,
  • enako kot v preteklem letu, smo v NLB tudi letos ohranili prvo mesto, naše spletno mesto si je prislužilo 75 točk, drugo uvrščena sta za njim ostala zaostala za 10 točk,
  • povprečje tujih spletnih mest je 64 točk,
  • profil NLB ima na družbenem omrežju Facebook največ sledilcev od vseh profilov slovenskih bank,
  • naše spletno mesto prejme največ klikov po opravljenem iskanju ključnih besed na iskalniku Google,
  • naše mobilno spletno mesto se je med mobilnimi spletnimi mesti slovenskih bank povzpelo za dve mesti – iz tretjega na prvo.
     

NLB Komuniciranje
Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!