S predajo donacije URI - Soča smo opozorili na posledice neprevidne uporabe pirotehničnih sredstev

11. april 2019

Da je igra s petardami lahko nevarna, žal, na lastni koži občuti vse preveč otrok in mladostnikov. Ker tudi v naši banki verjamemo, da za dobro zabavo ne potrebujemo pirotehnike – ta ima namreč lahko hude posledice tako za ljudi, kot za živali – že vrsto let podpiramo akcijo Petarde? Ne hvala. Včeraj, 10. aprila, pa smo z donacijo oddelku za rehabilitacijo po amputaciji URI Soča želeli to sporočilo še nadgraditi in pomagati tistim, ki o nevarnostih pirotehnike govorijo iz lastne izkušnje.

Sredstva, ki smo jih zbirali v naših poslovalnicah, so na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu – Soča namenili novi opremi za fizioterapijo in delovno terapijo. »Z donacijo NLB smo v fizioterapiji in delovni terapiji oddelka za rehabilitacijo po amputaciji pridobili pripomočke, s katerimi bodo pacienti izboljševali telesne funkcije ter krepili svoje psihofizično stanje. Z njimi bomo pacientom pripomogli k še učinkovitejši rehabilitaciji in hitrejšemu vračanju v aktivno življenje,« je ob prevzemu donacije povedala prof. dr. Helena Burger, dr. med., strokovna direktorica URI – Soča in vodja oddelka za rehabilitacijo po amputaciji.

»V NLB smo se za donacijo URI – Soča odločili, saj želimo po svojih močeh prispevati k še učinkovitejši rehabilitacijski oskrbi poškodb, ki jih povzročajo pirotehnična sredstva. Veseli nas, da so sredstva za donacijo z nami zbirale tudi stranke v naših poslovalnicah, ki so s tem izrazilie podporo namenu, da se uporaba pirotehničnih sredstev v namene praznovanj zmanjša oziroma da se uporabljajo odgovorno,« pa je ob predaji donacije poudaril predsednik uprave NLB d.d. Blaž Brodnjak.   

Simbolna predaja sredstev je bila namenjena tudi opominjanju na nevarnosti, ki jih lahko prinaša streljanje z možnarji in s karbidom, kar je še posebej priljubljeno v času prihajajočih velikonočnih in prvomajskih praznikov. Njihova uporaba lahko povzroči težke poškodbe in posledice, ki lahko posameznika in celotno družino zaznamujejo za vse življenje.

NLB Komuniciranje