»Dobrodošli pri nas doma, dobrodošli v regiji priložnosti,« ...

13. maj 2022

... je bilo sporočilo prvega Dne vlagateljev, ki ga je NLB d.d. včeraj gostila v Beogradu ter je privabil več kot 150 vlagateljev z vsega sveta, finančnih strokovnjakov, analitikov, direktorjev ključnih regijskih podjetij, kot so Atlantic Grupa, MK Group, Petrol, Fortenova, Alkaloid AD Skopje, Delta Holding, Comtrade System Integration ter mnoge druge, ki tukaj pišejo uspešne zgodbe.

NLB se je na pot ozaveščanja glede pomembnosti regije v očeh in srcih svetovnih vlagateljev podala novembra 2018 s kotacijo delnic na Ljubljanski in Londonski borzi, danes pa je naš cilj širši, je v pozdravnem nagovoru gostom dejal predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak.

»Poleg tega, da bomo predstavili sebe in svoje strateške prioritete, smo tudi cenjene goste in paneliste prosili, da z nami delijo svoje poglede, izkušnje in navdušenje, da pokažejo, da je naša regija res polna priložnosti ter da bo prej kot slej deležna zaslužene pozornost in še bolj produktivnih naložb, s čimer bomo tukaj, doma, zadržali tudi najbolj talentirane kadre,« je dodal.

Med drugim so se dogodka udeležili Petrolov član uprave za finance Matija Bitenc, podpredsednik družbe MK Group in član uprave bančne skupine AEC Aleksandar Kostić, predsednik uprave družbe Comtrade System Integration Dušan Milićević, predsednik uprave Fortenove Fabris Peruško, član izvršnega odbora Delta Holdinga Andrej Sovrović, predsednik uprave Atlantic Group Emil Tedeschi in predsednik uprave družbe Alkaloid AD Skopje Živko Mukaetov ter predstavili svoj pogled na regijo Jugovzhodne Evrope, regijo priložnosti.

»S tem dokazujemo, da posel ne pozna niti ne priznava meja, saj smo združili vodstvo nekaterih najbolj pomembnih družb iz štirih držav v regiji, ki v določenem delu drug drugemu predstavljajo celo konkurenco. Trdno smo prepričani, da sta edini pravi odgovor na vse večji razkol povezovanje in sodelovanje,« je poudaril predsednik uprave NLB.

Njegove misli so odzvanjale tudi v besedah Marka Čadeža, predsednika srbske gospodarske zbornice, ki je izpostavil, da lahko združena regija dela čudeže. Kot je poudaril, je regijsko sodelovanje pravi odgovor na izzive prihodnosti.

»Priložnosti za privabljanje tujih investicij lahko izkoristimo na najboljši možni način le če sodelujemo ter če nastopamo kot enotna regija, enotno gospodarstvo, skupno regijsko tržišče in ena sama destinacija za naložbe," je dejal.

Predsednik srbske gospodarske zbornice je tudi izpostavil pomembnost medsebojnih povezav pri gospodarskih integracijah, kar vidi kot veliko priložnost za regijo tudi Richard Grieveson, namestnik direktorja dunajskega inštituta za mednarodne ekonomske študije. Regija Jugovzhodne Evrope je po njegovem mnenju zelo odporna in ima velik potencial, še posebej v luči pridruževanja EU.

NLB se je pridružila Zero Banking Alliance

Na prvem Dnevu vlagateljev je Uprava NLB d.d. predstavila tudi poslovne rezultate NLB Skupine za prvo četrtletje, še bolj pomembno pa je to, da se je NLB d.d. pridružila mednarodni bančni zvezi za brezogljično bančništvo Net Zero Banking Alliance, ki združuje banke s celega sveta, katerih skupni delež znaša več kot 40 % bilančne vsote svetovnega bančnega sektorja, ter ki so se zavezale k temu, da bodo svoje posojilne in naložbene portfelje do leta 2050 uskladile z načelom ničnih emisij toplogrednih plinov.

NLB Komuniciranje

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!