Vedno bolj mobilne in digitalne navade uporabnikov

14. marec 2022

Da se navade naših uporabnikov močno spreminjajo, v NLB opažamo že dlje časa. Vse pogosteje uporabljajo mobilne in digitalne načine poslovanja, saj so enostavni in priročni ter na voljo kjer koli in kadar koli.

Spremenjene navade bodo prav gotovo tudi v prihodnje bistveno vplivale na obisk naših poslovalnic, zato smo se na podlagi analize ključnih kriterijev, kot so rentabilnost, potencial za širitev in geografska umeščenost, ter predvidenih razmer na trgu odločili, da v letu 2022 nadaljujemo z optimizacijo naše poslovne mreže.

Tako bodo 31. marca NLB Poslovalnice Štepanjsko naselje, Črenšovci, Straža in Slovenska Bistrica zadnjič odprle svoja vrata .

Naše stranke smo o spremembi že začeli obveščati, poskrbeli bomo tudi za prenos poslovanja v drugo, njim najbližjo enoto, lahko pa jo bodo izbrale tudi same. Prenos poslovanja ne bo prinesel nobenih dodatnih stroškov, prav tako se zaradi tega ne bodo spremenile njihove pogodbe ali storitve, enake pa ostajajo tudi številke računov in plačilnih kartic. Bankomati ob enotah, ki se zapirajo, ostajajo na sedanji lokaciji, tako bodo uporabniki tudi v prihodnje lahko dvigali in polagali gotovino, plačevali položnice in pregledovali stanje na računu.

Ubiramo nove poti

Naše uporabnike že dolgo uspešno spodbujamo k uporabi sodobnih, digitalnih načinov poslovanja z banko. Preteklo leto in pol poslovanja v zaostrenih zdravstvenih okoliščinah in ob omejevanju osebnih stikov je temu dalo še dodaten zagon. Naše stranke imajo s telefonom in Klikinom poslovalnico vedno v žepu, z video klicem bančnega strokovnjaka na voljo 24 ur na dan, 7 dni na teden. Tudi spletni nakupi so še bolj preprosti in varni, saj jih stranke NLB potrjujejo z mobilno denarnico NLB Pay

Šli pa smo še korak dlje in v manjše slovenske kraje, ki so brez poslovalnice, novembra 2020 pripeljali mobilno poslovalnico Bank&Go. Ker brez osebnega stika včasih vseeno ne gre in ker pridemo tja, kjer so naše stranke. Seznam krajev, ki jih mobilna poslovalnica Bank&Go obišče, vsekozi prilagajamo in dopolnjujemo Ustavila se bo tudi v krajih, kjer poslovalnice letos zapiramo. Urnik in vedno sveže informacije so na voljo tukaj.

Že veste, da lahko tudi kompleksnejše bančne storitve uredite v mobilni banki Klikin in s podpisom v oblaku tudi podpišete vso potrebno dokumentacijo? Oglejte si spodnji video.