Odprt razpis za financiranje športnih klubov - NLB Šport mladim

15. september 2023

NLB Šport mladim je projekt, v okviru katerega NLB, že deveto sezono zapored, podpira športne klube po vsej Sloveniji, ki spodbujajo mlade h gibanju in aktivnemu življenju ter s svojo predanostjo pomembno prispevajo k razvoju zdrave in odgovorne družbe. Na leto v okviru projekta NLB Šport mladim podpremo več kot 60 športnih klubov (preko 10.000 otrok). Prijave na letošnji razpis (sezona 2023/2024) potekajo od 15. do 30. septembra 2023.

Projekt NLB Šport mladim podpira izobraževanje o pošteni igri, spodbuja odgovorno ravnanje, poudarja pomen vadbe na splošno, omogoča zdrav način življenja in s tem skrb za celostni razvoj mlade osebnosti. V NLB si želimo okrepiti pomen športnega udejstvovanja mladih in vrednot, ki jih prinaša šport, ter usmerjati mlade, ki danes vse bolj živijo v virtualnem svetu, nazaj v naravo in v športne dejavnosti preko katerih se učijo zmagovati, a tudi dostojanstveno prenašati poraze, se pobrati in iti naprej s še večjo vnemo.

Kdo se lahko prijavi?

Prijavijo se lahko športni klubi iz celotne Slovenije, ki nadobudne mlade športnike in športnice kalijo v nogometu, rokometu, alpskem smučanju, namiznem tenisu, odbojki, košarki, smučarskih skokih, tekih na smučeh in biatlonu.

Letošnji, že deveti zaporedni razpis, poteka od 15. do 30. septembra 2023, klubi pa se za sezono 2023/24 lahko prijavijo na tej povezavi:  https://www.nlb.si/sport-mladim 

»S projektom Šport mladim želimo naše mladostnike usmerjati nazaj v naravo, športne dvorane in na igrišča, kjer se učijo družiti in komunicirati v fizični obliki, zmagovati in se skupaj veseliti uspehov, a tudi spoštovati uspešnejše tekmece in predvsem dostojanstveno prenašati poraze, po katerih se je potrebno pobrati in še bolj trdo delati. To je še posebej pomembno v današnjem okolju, ko se vse več časa preživlja v virtualnem svetu. S športom namreč naši otroci pridobivajo tudi izkušnje in veščine, ki jim koristijo v odrasli dobi. Redni treningi ob točno določeni uri in na točno določenem mestu, kjer pod nadzorom trenerja oziroma trenerke sledijo predpisanim pravilom treninga in usmeritvam na tekmovanjih, niso namreč nič drugega kot simulacija delovnega okolja in s tem priprava otrok na odraslo dobo. Prepričani smo, da s projektom šport mladim naše otroke pomagamo in spodbujamo razvijati v boljše ljudi, zato si iskreno prizadevamo, da bi se jih s športom ukvarjalo čim več«, je povedal Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB, d.d.

NLB Komuniciranje

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!