S starimi tolarji za nove začetke zbrali več kot 15.000 evrov

15. marec 2019

V NLB Galeriji Avla se je danes s simbolno predajo čeka sklenila dobrodelna akcija Europe Donne Napolni nas z upanjem – Stari tolarji za nove začetke, v okviru katere je slovensko združenje za boj proti raku dojk s pomočjo partnerjev, tudi NLB, zbiralo stare tolarje. Zbrana sredstva bodo namenili novim začetkom – nadaljnjemu razvoju programa ROZA.

V zbiralnikih rožnate barve, nameščenih v NLB Poslovalnicah in trgovinah Mercator, ter na dobrodelni rokometni tekmi, v podjetjih, šolah in v drugih društvih smo v preteklih tednih za dober namen zbrali 3.703.505 tolarjev oziroma (če ta znesek pretvorimo) 15.454 evrov , ki smo jih predali društvu Europa Donna. To od leta 2017 izvaja program psihosocialne podpore ROZA, s katerim so bolnicam z rakom in njihovim svojcem priskočili na pomoč pri reševanju čustvenih stisk, ki so stalne spremljevalke obolelih in njihovih družinskih članov .

Slovesno predajo donacije smo v NLB Galeriji Avla sklenili z ogledom nostalgične razstave fotografij iz zbirke Muzeja novejše zgodovine Slovenije z naslovom »Lep pozdrav, saj veš čigav …«. Razstavo si lahko ogledate še do konca meseca.

NLB Komuniciranje