Odprtih še 12 NLB poslovalnic, sredi junija optimizacija mreže

25. maj 2020

Ob skorajšnjem zaključku epidemije bolezni COVID-19 smo znova odprli nekaj NLB poslovalnic, ki so bile zadnje tedne zaprte in v tako imenovani rezervi, in sicer poslovalnice Ajdovščina, Bratovševa ploščad, Brod, Grič – Krško, Kamnik, Ljubno ob Savinji, Muta, Rogašovci, Slovenska Bistrica, Škofja Loka, Trzin in Vir. Prav tako bomo v začetku junija, ko bo zaključena prenova, znova odprli tudi poslovalnico Tavčarjeva v Ljubljani.

Tako kot v vseh naših poslovalnicah tudi v teh še naprej veljajo nekateri preventivni zdravstveni ukrepi, in sicer:

  • Vstop v poslovalnico je dovoljen zgolj strankam z zaščitno masko ali drugo obliko zaščite ustnega in nosnega dela. Teh zaščitnih elementov stranka med opravljanjem bančne storitve ne sme odstraniti, razen toliko kolikor je nujno potrebno za identifikacijo.

  • V zaprtih javnih prostorih je zapovedano razkuževanje rok.

  • Vstop v poslovalnice je omejen na posamično vstopanje.

  • Stranke prosimo, naj spoštujejo osebni prostor zaposlenih in ostalih strank tako pred poslovalnicami kot v njih.

  • Stranke prosimo, naj dajo prednost ranljivim skupinam – upokojencem, invalidom in nosečnicam.

Sredi junija vrata zapira deset poslovalnic

V NLB sicer že dalj časa opažamo, da se uporabniške navade strank spreminjajo. Stranke vse pogosteje uporabljajo digitalne načine poslovanja, saj so enostavni in priročni ter na voljo kjer koli in kadar koli, v zadnjih mesecih zaostrenih zdravstvenih okoliščin pa se je pokazalo, da so tudi s tega stališča veliko bolj varni in so zato dodatno pridobili na priljubljenosti.

Te spremenjene navade bodo prav gotovo tudi v prihodnje bistveno vplivale na obisk naših poslovalnic, zato smo se na podlagi analize ključnih kriterijev, kot so rentabilnost, potencial za širitev in geografska umeščenost, ter predvidenih razmer na trgu odločili, da nadaljujemo z optimizacijo naše poslovne mreže. S 15. junijem bo tako svoja vrata zaprlo deset poslovalnic, in sicer poslovalnice Bled, Lucija, Mislinja, Poljanska, Radenci, Semič, Senovo, Stari trg, Šentvid in Tržaška.

Naše stranke o spremembi že obveščamo, poskrbeli bomo tudi za prenos poslovanja v drugo, njim najbližjo enoto, lahko pa jo bodo izbrale tudi same. Prenos poslovanja ne bo prinesel nobenih dodatnih stroškov, prav tako se zaradi tega ne bodo spremenile njihove pogodbe ali storitve, enake pa ostajajo tudi številke računov in plačilnih kartic. Bankomati ob enotah, ki se zapirajo, ostajajo na sedanji lokaciji, tako da bodo lahko stranke dvig gotovine in nekatere druge preprostejše storitve, ki jih omogoča, opravljale tudi v prihodnje. 

Poleg tega lahko stranke, ki bi imele zaradi prenosa poslovanja na drugo lokacijo težave z dostopom (zlasti starejše), na domu obišče tudi naša ekipa mobilnih bančnikov, do konca leta pa jih bo lahko na različnih lokacijah, kjer naših poslovalnic ni, obiskala tudi NLB mobilna poslovalnica. Ta bo kraje po Sloveniji obiskovala po vnaprej določenem urniku, stranke pa bodo lahko v njej opravile bančne opravke ali dobile kakovosten finančni nasvet. Seveda bomo tako naše stranke kot lokalne skupnost o vseh podrobnostih sproti obveščali.

Sicer pa tudi v luči zdravstvenih okoliščin strankam še vedno svetujemo, da za opravljanje bančnih storitev raje uporabijo spletno, mobilno ali telefonsko banko, kadar koli pa se lahko po pomoč ali nasvet obrnejo tudi na naše strokovnjake iz NLB Kontaktnega centra. Ti so jim namreč na voljo 24 ur na dan, vse dni v letu, in sicer prek telefona 01 477 2000, spletnega klepeta in video klica, prek katerega lahko stranke opravijo tudi veliko bančnih opravil, ne da bi za to morale obiskati poslovalnico. Na drugi strani ekrana jim namreč svetuje bančnik z imenom in obrazom, ki jim pomaga na enak način, kot za bančnim okencem.

NLB Komuniciranje