V NLB poslovalnicah prihodnji mesec prilagojen delovni čas

27. januar 2020

Od februarja bodo naši bančni strokovnjaki strankam z nasvetom in s pomočjo vsak dan na voljo najmanj pol ure dlje. Potem ko smo v želji, da bi se prilagodili spremenjenim navadam strank, izboljšali njihovo izkušnjo z našimi svetovalci in povečali uporabo digitalnih rešitev naše banke, novembra lani pilotno prilagodili delovni čas v 12 NLB poslovalnicah po državi, kar so naše stranke sprejele dobro, bomo s 3. februarjem prilagodili delovni čas še v preostalih NLB poslovalnicah. Vmesne prekinitve delovnega časa, ko je bila večina poslovalnic zaprta, bodo krajše, ob sredah pa bo večina poslovalnic odprtih do 18. ure.

S prihodnjim mesecem bodo po novem, prilagojenem urniku začele poslovati vse NLB Poslovalnice — z izjemo tistih, ki po spremenjenem delovnem času poslujejo že od novembra 2019 (torej poslovalnice Slovenj Gradec, Sevnica, Idrija, Mirna, Mengeš, Nove  Jarše, Murska Sobota, Krim, Logatec, Hrastnik, Kranj in Trg republike) in NLB Poslovalnice E.Leclerc, ki bo ohranila delovni čas, prilagojen delovnemu času trgovskega centra.

V večini poslovalnic ob sredah do 18. ure

»S spremembo delovnega časa poslovalnic se želimo predvsem prilagoditi spremenjenim navadam strank in njihovim željam,« pravi direktorica Poslovne mreže Tanja Ahlin in pojasnjuje: »Opažamo, da so poslovalnice zelo obiskane tik pred vmesno prekinitvijo in nemudoma po njej – številne stranke namreč na banko 'skočijo' med svojim odmorom za malico –, zaradi česar smo sklenili to prekinitev skrajšati. Poleg tega so stranke izrazile tudi željo, da bi bile poslovalnice vsaj en dan v tednu odprte dlje in seveda smo jim stopili naproti – številne naše poslovalnice bodo tako po novem ob sredah odprte do 18. ure.«

Kako bodo po novem odprte poslovalnice?

Večina poslovalnic 

Dan  Delovni čas
Pon, tor, čet 8.—13. 14.—16.
Sre 10.—13. 14.—18.
Pet  8.—15.

Poslovalnice Trg republike, Koper, Domžale, Seidlova in Maribor

Dan Delovni čas
Pon–pet 9.00—17.00

Poslovalnica E.Leclerc

Dan Delovni čas
Pon—pet 9.00—19.00
Sob 9.00—13.00

Večina NLB poslovalnic je bila strankam doslej dostopnih 6 ur in pol, z vmesno dvo- ali dvo- in polurno prekinitvijo (t. i. deljeni delovni čas), ko je bila banka zaprta. Ta prekinitev bo po novem trajala vsega eno uro, v nekaterih poslovalnicah – Trg republike, Koper, Domžale, Seidlova (Novo mesto) in Maribor – pa je sploh ne bo. Zaradi tega se bo sicer nekoliko prilagodil delovni čas poslovalnic, a naši bančni strokovnjaki bodo po novem strankam z nasvetom in pomočjo vsak dan na voljo najmanj pol ure dlje.

Edina banka, odprta 24/7

Delovni čas večine NLB poslovalnic bo po novem torej daljši in priložnosti, da stranke poiščejo nasvet naših bančnih strokovnjakov, bo poslej več. Poleg tega pa lahko stranke opravijo osnovna bančna opravila ali poiščejo pomoč katerega od naših strokovnjakov kjer koli in kadar koli – torej 24 ur na dan, vse dni v letu – tudi na telefonski številki (01) 477 20 00, prek (spletnega) klepeta ali videoklica.

»Večino vsakodnevnih bančnih opravil – od najbolj preprostih, kot je na primer plačilo računov ali nakazilo sredstev s pomočjo in-plačil, pa do bolj kompleksnih, a še vedno enostavnih in hitrih, kot je sklenitev hitrega kredita kar v mobilni banki Kikin – lahko naše stranke opravijo prek ene od sodobnih tržnih poti. Kadar pa potrebujejo znanje naših svetovalcev, posvet ali nasvet, pa lahko vse to dobijo v eni od naših poslovalnic. Te tako vse bolj prevzemajo svojo primarno, svetovalno vlogo,« še pojasnjuje direktorica Poslovne mreže.

NLB Komuniciranje