Namesto debetne kartice BA Maestro prihaja debetna kartica Mastercard

28. junij 2021

Konec meseca junija bodo čisto nove NLB Debetne kartice Mastercard romale v roke strank, ki jim poteče veljavnost njihove debetne kartice BA Maestro. In zakaj je nova debetna kartica Mastercard tako posebna? Ker poleg funkcionalnosti, ki so jih stranke že vajene pri vsakodnevni uporabi kartice BA Maestro, omogoča tudi plačevanje prek spleta. Nenazadnje pa nove debetne kartice Mastercard prinašajo še široko sprejetost po vsem svetu ter ugodnosti tako za fizične kot za poslovne uporabnike.

Nove NLB Debetne kartice Mastercard, Mastercard World in Mastercard World Elite bodo ohranile vse funkcionalnosti predhodne NLB Debetne kartice BA Maestro, med njimi brezgotovinsko in brezstično plačevanje na prodajnih mestih, možnost uporabe na bankomatih za dvig ali polog gotovine, pregled stanja in izpis prometa na osebnem računu, možnost plačila položnic, zamenjave številke PIN ter polnjenje računa mobilnega telefona. Poleg tega pa nova debetna kartica Mastercard imetnikom ponuja širšo sprejetostjo na vseh fizičnih in spletnih prodajnih mestih z oznako Mastercard  in možnost hitrega, enostavnega ter varnega plačevanja prek spleta.    

»Pri NLB-ju osredotočenost na stranko postavljamo na prvo mesto. Z novimi debetnimi karticami Mastercard zato želimo ponuditi plačilne kartice, ki bodo našim komitentom omogočale še več ugodnosti, obenem pa zagotavljale varno in enostavno plačilno izkušnjo. Lahko jo bodo pričeli uporabljati takoj, saj je namenjena tako za vsakdanje nakupe kot tudi za plačevanje prek spleta, obenem pa ohranja enostavno in preprosto uporabo. Omogoča namreč vgradnjo v mobilne denarnice NLB Pay, ki zagotavlja nadvse varno potrjevanje spletnih plačil je povedala Nataša Tomc Jovović, poslovna direktorica Kartičnega poslovanja pri NLB.

Debetne kartice Mastercard bodo na voljo tudi imetnikom poslovnih računov, ki so doslej uporabljali poslovno debetno kartico BA Maestro, in sicer v dveh različicah: NLB Poslovni debetni kartici Mastercard in Mastercard World. Obe zagotavljata varno, hitro in enostavno plačevanje prek spleta ter na fizičnih mestih doma in v tujini.

Kaj ostaja enako?

  • Brezgotovinsko in brezstično plačevanje na prodajnih mestih,
  • uporaba bankomatov za dvig ali polog gotovine, pregled stanja in izpis prometa na osebnem računu, plačilo položnic, zamenjavo številke PIN in polnjenje računa mobilnega telefona,
  • dnevni limit za dvige gotovine na bankomatu,
  • možnost dodajanja kartice v mobilno denarnico NLB Pay (velja za uporabnike sistema Android).

Kaj se spreminja?

  • Omogoča hitro in enostavno plačevanje prek spleta,
  • širša sprejetost kartice na vseh fizičnih in spletnih prodajnih mestih z oznako Mastercard.

  

NLB Debetne kartice Mastercard pa imetnikom osebnih in poslovnih računov prinašajo tudi številne dodatne ugodnosti. Prva je ekskluzivna VOYO ugodnost 1 = 2 ali 3 = 6 –  ob nakupu 1-mesečne VOYO naročnine bodo stranke lahko VOYO gledale 2 meseca, ob nakupu 3-mesečne naročnine VOYO pa si bodo zagotovile kar 6 mesecev zabave. Dodatno pa si bodo imetniki NLB Debetnih kartic Mastercard lahko zagotovili 20 % popust ob nakupu vstopnic za Špasno poletje.

   

Stranke NLB boste nove debetne kartice Mastercard ob poteku obstoječe BA Maestro prejele z navadno pošto, in sicer na naslov s katerim banka razpolaga (oz. v poslovalnico, če ste tako navedle). Da kartica postane brezstična, pa jo je pred prvo uporabo potrebno aktivirati - z vstavitvijo v režo POS-terminala ali bankomata ter  potrditvijo transakcije s številko PIN.

   

Vsi tisti, ki bi kartico želeli že predhodno zamenjati, lahko to storite brezplačno, in sicer jo lahko 24/7 naročite prek video klica, mobilne banke Klikin ali Klikpro (pod Naročila), spletne banke NLB Klik ali elektronske banke NLB Proklik, kot tudi pri svojem osebnem ali poslovnem skrbniku in v NLB Poslovalnici.

Več o novih debetnih karticah Mastercard najdete na www.nlb.si/debetna-kartica

NLB Komuniciranje

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!