NLB d.d. se je pridružil Petr Brunclík

3. februar 2020

NLB se je danes pridružil Petr Brunclík, ki ga je Nadzorni svet NLB d.d. novembra 2019 imenoval za člana Uprave NLB d.d., odgovornega za operativno poslovanje banke. Njegov petletni mandat bo pričel teči ob prejemu soglasja ECB, do takrat pa bo pomočnik uprave.

Novi član uprave, odgovoren za področje informacijske tehnologije, operativnega poslovanja, nabave in upravljanja poslovnih nepremičnin, se NLB pridružuje v času intenzivne digitalne in IT preobrazbe ter izzivov, ki jih za panogo predstavljajo fintech podjetja in zahteva po nenehnem izboljšanju strankine izkušnje.

»Veselim se priložnosti in nalog, ki nas čakajo v prihodnje. Nekatere od njih, na primer prevetritev in poenostavitev IT arhitekture v skladu z najnovejšimi dobrimi praksami ter optimizacija, avtomatizacija in digitalizacija procesov s ciljem znižanja stroškov, so naloge, ki sodijo izključno na področje informacijske tehnologije. Po drugi strani pa so ostale bolj poslovno naravnane, z namenom usklajenega delovanja poslovnega in IT dela banke. Med njimi na primer osredotočenost na mobilno bančništvo ter zagotavljanje najboljše izkušnje za uporabnike spletnih bančnih storitev v Sloveniji, pa tudi v vseh ostalih državah, kjer deluje NLB Skupina,« je povedal Petr Brunclík.

»V imenu celotne uprave lepo pozdravljam našega novega kolega. Veselimo se sodelovanja z njim, saj nam bodo njegovo znanje in izkušnje prišle zelo prav pri uspešnem spoprijemanju z izzivi digitalne in IT preobrazbe,« pa je povedal Blaž Brodnjak, Predsednik Uprave NLB.

Petr Brunclík (1979) ima skoraj 20 let raznovrstnih poslovnih izkušenj na področju bančništva, storitev za stranke, procesnih izboljšav, elektronskega poslovanja in tehnologije. Magistriral je na Ekonomski univerzi v Pragi, smer informacijska tehnologija in uporabna informatika. Začetki njegove poslovne poti segajo v leto 2001, ko je postal vodja promocije v skupini Mironet, češkem distributerju strojne opreme in računalniških sistemov. Od tam je (junij 2003) prešel na GE Money Bank, ki se je v maju 2016 preimenovala v MONETA Money Bank. V njej je bil 15 let zaposlen na več vodstvenih položajih: vodja IT za elektronske poslovne aplikacije (februar 2007), vodja IT za tržne poti (marec 2009), direktor centra skupnih služb (januar 2012) in  nazadnje (junij 2013) član uprave za področje skupnih služb (COO), med drugim odgovoren tudi za klicni center, storitve za stranke in podporo poslovnim procesom.

Pred prihodom v NLB je pridobil bogate izkušnje kot član uprave za IT in operativno poslovanje v banki Home Credit Philippines (od junija 2017), ki je del skupine Home Credit Group, mednarodnega ponudnika finančnih storitev, prisotnega v 11 državah  Srednje in Vzhodne Evrope ter Azije in Severne Amerike.