Prilagojeno izvajanje plačil v času velikonočnih praznikov

3. april 2020

Prihajajoči velikonočni prazniki bodo tudi letos nekoliko spremenili urnik plačilnih transakcij. V večini držav Evropske unije je namreč praznik in dela prost dan že petek, 10. april, v ponedeljek, 13. aprila, pa smo dela prosti tudi v Sloveniji. Ker slovenske banke plačila poravnavamo prek evropskih plačilnih sistemov, bomo plačilne storitve izvajali po nekoliko spremenjenem urniku.

Evropski plačilni sistemi 10. aprila 2020 ne bodo delovali, zato bomo v NLB izvajali le tista plačila, pri katerih imata plačnik in prejemnik plačila račun odprt v NLB. Domača in čezmejna plačila v tuji valuti ter plačila v tretje države pa bomo izvajali po spremenjenem urniku.

Vse podrobnosti o izvajanju plačil med velikonočnimi prazniki so dostopne tukaj.

Sicer pa v obdobju poostrenih ukrepov proti širjenju koronavirusa še vedno priporočamo odložiti nenujen obisk v poslovalnici. Strankam svetujemo, da raje poslujejo prek spletne banke NLB Klik, elektronske banke NLB Proklik ter mobilnih bank Klikin in Klikpro, plačila pa lahko uredijo tudi prek video klica. Za pomoč in nasvet so jim namreč 24 ur na dan, vse dni v letu – tudi med prazniki ­– prek telefonske številke (01) 477 20 00, spletnega klepeta, in video klica na voljo naši svetovalci iz Kontaktnega centra.

NLB Komuniciranje