Prilagojeno izvajanje plačil v času velikonočnih praznikov

30. marec 2021

Prihajajoči velikonočni prazniki bodo tudi letos nekoliko spremenili urnik plačilnih transakcij. V večini držav Evropske unije je namreč praznik in dela prost dan že petek, 2. april, v ponedeljek, 5. aprila, pa smo dela prosti tudi v Sloveniji. Ker slovenske banke plačila poravnavamo prek evropskih plačilnih sistemov, bomo plačilne storitve izvajali po nekoliko spremenjenem urniku.

Evropski plačilni sistemi 2. aprila 2021 ne bodo delovali, zato bomo v NLB izvajali le tista plačila, pri katerih imata plačnik in prejemnik plačila račun odprt v NLB, in takojšnja plačila Flik prek mobilne denarnice NLB Pay. Domača in čezmejna plačila v tuji valuti ter plačila v tretje države pa bomo izvajali po spremenjenem urniku.

Sicer pa v obdobju vnovičnega zaostrovanja zdravstvenih razmer strankam priporočamo, da obisk poslovalnice odložijo in raje poslujejo prek spletne banke NLB Klik in elektronske banke NLB Proklik ali mobilnih bank Klikin in Klikpro, plačila pa lahko uredijo tudi prek video klica. Za pomoč in nasvet so jim namreč 24 ur na dan, vse dni v letu – tudi med prazniki ­– prek telefonske številke (01) 477 20 00, spletnega klepeta, in video klica na voljo naši svetovalci iz Kontaktnega centra.

NLB Komuniciranje

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!