Želite nastaviti vstopno stran za Podjetja kot privzeto vstopno stran?

Srednje velika podjetja

Vincenc Jamnik, direktor področja za poslovanje s srednje velikimi podjetji v NLB, na sestanku pri Tanji Skaza, prokuristki podjetja Plastika Skaza, na katerem načrtujeta prihodnjo krepitev sodelovanja. Banka želi podjetje še naprej spodbujati pri razvoju in mu pomagati pri širjenju v tujino.

V NLB podjetjem sledimo od ustanovitve prek vseh faz poslovnega cikla. Skupinam podjetij s podobnimi poslovnimi izhodišči, potrebami in pričakovanji smo prilagodili organizacijske enote ter nadgradili kompetence   zaposlenih, tako da vam lahko kar najbolje in najhitreje sledijo.

V segmentu srednje velikih podjetij obravnavamo vsa podjetja, ki se skladno z zakonom o gospodarskih družbah uvrščajo med srednje velika podjetja in imajo letne prihodke od 2,5 mio evrov do 50 mio evrov ali zadolženost pri NLB Skupini od 1 mio evrov do največ 10 mio evrov. Glede na različne potrebe podjetij se v to skupino lahko uvrščajo tudi podjetja, ki izpolnjujejo druga merila, kot je na primer povezanost v skupino podjetij.

Naš poslovni pristop do podjetij v tem segmentu temelji na vodji poslovnega odnosa, ki spremlja poslovanje podjetja, analizira finančno poslovanje in podjetniške iniciative ter predlaga najustreznejše finančne rešitve. Pri iskanju najprimernejšega pristopa k finančnim izzivom podjetja pritegne strokovnjake iz različnih delov komercialnega, trgovinskega ali investicijskega bančništva, poveže pa se lahko tudi z vašim svetovalcem osebnega ali privatnega bančništva.

Na podlagi prenovljenega poslovnega in podpornega sistema odločitve o kreditiranju sprejema hitro ter jih strokovno utemelji, odgovor podjetju o odobritvi kredita do skupne izpostavljenosti podjetja ali skupine v višini 100.000 EUR pa lahko zagotovi že v 48 urah!

Podjetjem na poti k uspehom pomagamo tudi drugače . Z rednimi e-novičniki in revijo Poslovno ter s strokovnimi podjetniškimi dogodki, ki jih organiziramo, osvetljujemo širše finančne teme, analiziramo podjetniške iniciative, širimo dobre prakse in seznanjamo z nasveti z različnih področij podjetniških izzivov.
Vincenc Jamnik
direktor Poslovanja s srednje velikimi podjetji

NLB d.d. Ljubljana,  Področje za srednje velika podjetja
Trg republike 2, 1520 Ljubljana

T: 01 470 70 10
M: 051 666 700
F: 01 476 28 90
E:  vincenc.jamnik@nlb.si

"Srednje velika podjetja ste najmočnejši segment in gibalo vsake ekonomije. Vam smo zato namenili najboljše strokovnjake, ne bančnikov, temveč enakovredne profesionalne partnerje za spremljanje in svetovanje pri uresničevanju vaših potreb.

Naši vodje poslovnih odnosov so, ob poglobljeni strokovni pomoči finančnih strokovnjakov   iz različnih delov banke, usposobljeni za finančno svetovanje v vseh fazah vašega razvoja. Hitreje kot kdajkoli prej se lahko prilagodimo vašim potrebam in pričakovanjem ter vam hkrati ponudimo kritično objektivno presojo v obojestransko zadovoljstvo. Skupaj smo nepremagljiv tim, ki brez dvoma najde rešitev za vsak poslovni izziv, s katerimi se dnevno srečujete.

NLB želi biti del vaše zgodbe o uspehu! Hvala, ker ste z nami."

Vincenc Jamnik
direktor Poslovanja s srednje velikimi podjetji 


Osrednjeslovenska regija

Darja Bertalanič
direktorica Osrednjeslovenske regije

"Razmišljate o novi investiciji ali vaše podjetje potrebuje dodaten obratni kapital? Imate novega kupca iz tujine in želite omejiti tveganja ter financirati posel? Želite strankam na prodajnih mestih ponuditi tudi nakupe na obroke?... Za vse te izzive in še na mnogo drugih poslovnih izzivov smo vam z ekipo strokovnjakov na voljo, da skupaj poiščemo prave rešitve zanje.

Kakovost   storitve, profesionalen nasvet, odzivnost in oblikovanje individualnih rešitev po meri stranke so naše prednosti. Preizkusite nas, tukaj smo za vas!"

Darja Bertalanič
direktorica Osrednjeslovenske regije

NLB d.d. Ljubljana, Osrednjeslovenska regija
Trg republike 2, 1520 Ljubljana

T: 01 476 25 99
M: 031 300 552
F: 01 251 05 72
E: darja.bertalanic@nlb.si

Poslovni čas: ponedeljek, torek, sreda, četrtek, petek: 8:00 -16:00


Severozahodna regija

Barbara Teršek
direktorica Severozahodne regije

" Spoštovani poslovni partnerji! Naši skupni cilji so odlično poslovno sodelovanje, doseganje vašega zadovoljstva in dobro poznavanje vas, vašega poslovanja in poslovnega modela, predvsem pa podpora vašim ambicioznim načrtom. Zato nam je vsakokrat v veselje in čast, ko nam ponudite priložnost, da vas obiščemo v vašem poslovnem okolju. Prav to nam omogoča, da skupaj najdemo najboljšo in najustreznejšo poslovno rešitev za rast vašega podjetja in gradnjo dolgoročnega partnerskega odnosa.

Vsak uspešno zaključen posel ali projekt nas navdaja z zadovoljstvom, hkrati pa se veselimo novih izzivov, priložnosti in zmag, ki nam jih omogočate prav vi, naše cenjene stranke. Hvala za zaupanje."

Barbara Teršek
direktorica Severozahodne regije

NLB d.d. Ljubljana, Severozahodna regija
Ljubljanska cesta 62, 1230 Domžale

T: 01 724 53 02
M: 031 774 131
F: 01 724 55 08
E: barbara.tersek@nlb.si

Poslovni čas: ponedeljek, torek, sreda, četrtek, petek: 8:00 -16:00


Jugozahodna regija

Dušan Mandič
direktor Jugozahodne regije

"Poznavanje vašega podjetja, storitev, izdelkov, vaših kupcev in celotnega poslovnega modela je ključno, da lahko razumemo vaše poslovne potrebe. Z medsebojnim zaupanjem, ki nam omogoča, da se spoznamo, in širokim strokovnim znanjem, bomo našli pravo rešitev in vam ponudili bančno storitev, ki jo od nas pričakujete.

Le skupaj lahko gradimo dolgoročni odnos, ki bo v obojestransko korist."

Dušan Mandič
direktor Jugozahodne regije

NLB d.d. Ljubljana, Jugozahodna regija
Pristaniška 45, 6000 Koper                                

T: 05 610 30 18
M: 041 716 979
F: 05 610 30 75

E: dusan.mandic@nlb.si

Poslovni čas: ponedeljek, torek, sreda, četrtek, petek: 8:00 -16:00


Savinjsko - Koroška regija

Srečko Praznik
direktor Savinjsko - Koroške regije

"Naša ekipa z doseženimi rezultati dokazuje, da je sposobna podpreti tudi najzahtevnejše projekte. Posebno pozornost namenjamo mednarodni komponenti in izvozni usmerjenosti komitentov, ki so deležni še posebne skrbnosti in podpore.

Skupaj z vami se veselimo vsakega uspešno realiziranega projekta in verjamemo, da bodo srednje velika podjetja v bodoče še močneje zaznamovala slovenski gospodarski prostor ter postala njegov najuspešnejši in propulzivni del."

Srečko Praznik
direktor Savinjsko - Koroške regije

NLB d.d. Ljubljana, Savinjsko - Koroška regija
Kocenova 1, 3000 Celje

T: 03 424 01 49
M: 041 670 888
F: 03 424 01 74

E: srecko.praznik@nlb.si

Poslovni čas: ponedeljek, torek, sreda, četrtek, petek: 8:00 -16:00


Podravsko - Pomurska regija

Renato Puklavec
direktor Podravsko - Pomurske regije

"V središču naše pozornosti, spremljave in razvoja ste naše stranke. Skupaj s svetovalci za podjetja strokovno spoznavamo vaše poslovanje in prisluhnemo potrebam podjetja, kakor tudi lastnikov in zaposlenih.

Z najboljšimi poslovnimi rešitvami, ki so prilagojene vašim željam, zagotovimo kakovostno spremljamo v lokalnem in mednarodnem okolju ter skupaj uresničujemo najzahtevnejše ideje ob minimizaciji tveganj.

Skupaj smo najuspešnejši! Hvala, ker smo lahko pomemben del vaše zgodbe."

Renato Puklavec
direktor Podravsko - Pomurske regije

NLB d.d. Ljubljana, Podravsko - Pomurska regija
Titova 2, 2000 Maribor

T: 02 234 45 42
M: 051 375 908
F: 02 234 45 53

E: renato.puklavec@nlb.si

Poslovni čas: ponedeljek, torek, sreda, četrtek, petek: 8:00 -16:00

3 klikpro kv

Mobilna banka Klikpro

Do svojih poslovnih financ lahko dostopate hitro, varno in udobno, kar prek svoje mobilne naprave. Za izvajanje enostavnih bančnih poslov 24/7.

Zavarovanje valutnega tveganja

Zavarovanje valutnega tveganja

Izvedeni finančni instrumenti, ki so namenjeni zaščiti pred spremembami valutnih razmerij.

Izdaja bančne garancije

Izdaja bančne garancije

Instrument zavarovanja pred različnimi tveganji, povezanimi z vašimi podjetniškimi dejavnostmi.


Pogosta vprašanja

Čim prej, najbolje že v fazi sklepanja pogodbe, ko vam lahko pomagamo pri izbiri instrumenta zavarovanja in svetujemo pri strukturi posla.

• Slovenskem,
• angleškem,
• nemškem,
• italijanskem,
• hrvaškem,
• srbskem,
• bosanskem in
• črnogorskem.

Stečaj naročnika oziroma upravičenca garancije na veljavnost garancije ne vpliva, razen če je to navedeno v samem besedilu garancije, kar pa ni skladno z dobro bančno prakso (garancija denimo preneha veljati, če pride do stečaja naročnika oziroma upravičenca garancije).

Vam pri izvedbi novih poslovnih idej pogosto zmanjkuje finančnih sredstev ali pa imate zgolj trenutne likvidnostne težave?

Krediti za podjetja

Za zavarovanje poslovanja lahko uporabite instrumente trgovinskega bančništva (trade finance) ali izvedene finančne instrumente za zavarovanje valutnega ali obrestnega tveganja.

Zavarovanje poslovanja

spletna cip 1920x468pxl

Center inovativnega podjetništva

Se radi dodatno izobražujete in vas zanimajo nova podjetniška znanja? Ne spreglejte koledarja aktualnih dogodkov. Vabljeni, da se nam pridružite!

Skrita vsebina

Želim, da me pokličete

Prosimo, vpišite telefonsko številko, na katero želite, da vas pokličemo:

* Podatki so obvezni.

Naziv podjetja : *
Podatek je obvezen.
Ime : *
Podatek je obvezen.
Priimek : *
Podatek je obvezen.
Telefon : *

Vnesite tudi omrežno skupino, npr. (01) 477 2000.
Podatek je obvezen.
Komentar : *
Vpišete lahko največ 1500 znakov.
Podatek je obvezen.

Hvala za vaš interes.
Na oddano telefonsko številko vas bomo kontaktirali.

Naročite se na sestanek!

S poslovnim skrbnikom boste našli najboljšo rešitev za uresničitev vaših poslovnih ciljev.

* Podatki so obvezni.

Naziv podjetja : *
Podatek je obvezen.
Ime : *
Podatek je obvezen.

zakonitega zastopnika/nosilca dejavnosti/pooblaščene osebe

Priimek : *
Podatek je obvezen.

zakonitega zastopnika/nosilca dejavnosti/pooblaščene osebe

Telefon : *

Vnesite tudi omrežno skupino, npr. (01) 477 2000.
Podatek je obvezen.
E-naslov : *
Podatek je obvezen.
Email *
Matična številka : *
Podatek je obvezen.
Davčna številka : *
Podatek je obvezen.
Sporočilo : *
Vpišete lahko največ 1500 znakov.
Podatek je obvezen.
V najkrajšem času vas bomo poklicali za dogovor o nadaljnjih korakih.

Hvala za vaš interes.
Na oddano telefonsko številko ali e-naslov vas bomo obvestili o potrditvi sestanka.