Želite nastaviti vstopno stran za Podjetja kot privzeto vstopno stran?

25. februar 2002

Varno plačevanje spletnih nakupov preko Klika NLB

Nova Ljubljanska banka uporabnikom spletne poslovalnice Klik NLB omogoča nov, varen in preprost način plačevanja spletnih nakupov. Razvili so ga v sodelovanju s spletno trgovino Mladinske knjige Založbe, Emka.si, ki ga je tudi kot prva v Sloveniji ponudila svojim obiskovalcem.

Kupci so doslej nakupe v spletnih trgovinah plačevali z gotovino ob prevzemu blaga, preko položnic oziroma s plačilnimi karticami. Predvsem plačevanje s karticami je pri marsikaterem kupcu zbudilo dvom o varnosti njegovih podatkov oziroma strah pred morebitnimi zlorabami le-teh. Nov način plačevanja preko spletne poslovalnice Klik NLB pa je popolnoma varen, enostaven in hiter.

Kupec se po novem lahko na spletni strani trgovca odloči za plačilo preko Klika NLB, kar pomeni, da se neposredno poveže s svojo spletno bančno poslovalnico. Pred vstopom v Klik se identificira z digitalnim certifikatom in geslom, kar onemogoča morebitne zlorabe računa oziroma nepooblaščeni dostop do podatkov uporabnika. Po identifikaciji uporabnik izbere račun, s katerega želi poravnati nakup, in potrdi podatke o plačilu. Postopek plačila je predstavljen na strani www.emka.si/klik. Prednost plačevanja nakupov v spletni trgovini preko Klika NLB pa je, poleg varnega, z digitalnim certifikatom in geslom zaščitenega plačevanja, tudi nižji strošek izvedbe plačila in enostavnost, saj kupcu ni treba plačevati kupnine ob prejemu blaga.

Nov način plačevanja so v NLB razvili skupaj z Mladinsko knjigo Založbo, v sodelovanju s podjetjema Zaslon in BuyITC. Preko Klika je trenutno mogoče plačevati nakupe le v spletni trgovini Mladinske knjige Založbe emka.si, v Novi Ljubljanski banki pa se o uvedbi novega načina plačevanja nakupov v spletnih trgovinah že dogovarjajo z drugimi najvidnejšimi slovenskimi spletnimi trgovci.