Western Union
01 477 2000

Western Union je mednarodna mreža za hitro pošiljanje denarja po vsem svetu in najboljša rešitev, ko nujno potrebujete denar.

Prednosti

 • Prejemnik ne potrebuje računa v banki.

 • Prejemnik prejme denar v nekaj minutah po vplačilu.
 • Pri pošiljanju denarja vse stroške krije pošiljatelj.
 • Najvišji znesek za pošiljanje denarja je 5.600 EUR.

Naročite storitev

Pošiljanje in prejemanje denarja lahko opravi polnoletna oseba z veljavnim osebnim dokumentom v kateri koli poslovalnici (razen v poslovalnici ELeclerc) ter po NLB Teledomu ali v NLB Kliku. Za dodatne informacije pokličite na 01 477 20 01.

Naročite v NLB Kliku

ALI

Naročite storitev po NLB Teledomu na telefonski številki 01 477 20 00 ali v poslovalnici.

Če pošiljate denar, potrebujete:

 • ime in priimek prejemnika;
 • državo prejema (pri ZDA in Mehiki tudi zvezno državo/okrožje ter mesto);
 • podatek, ali ima prejemnik za dvig denarja veljaven osebni dokument ali ne. Če ga nima, nekatere države omogočajo izplačilo na podlagi testnega vprašanja in odgovora, vendar le v protivrednosti do 1.000,00 USD.

ali

Če prejemate denar, potrebujete:

 • ime in priimek pošiljatelja;
 • državo vplačila;
 • znesek prejema;
 • kontrolno številko (MTCN).

Če prejemnik nima veljavnega osebnega dokumenta, je v Sloveniji mogoč dvig na podlagi testnega vprašanja in odgovora, vendar le v protivrednosti do 1.000,00 USD.

Stroški in splošni pogoji

Stroški pošiljanja po Western Unionu so odvisni od zneska nakazila in države izplačila.

Če želite prejemniku poslati tudi sporočilo ali želite, da ga Western Union o prejemu denarja telefonsko obvesti, se poleg stroškov nadomestila za plačilo zaračunajo še stroški sporočila in telefonsko obveščanje na zahtevo stranke.

Višina obračunanega nadomestila in obvestila je skladna z veljavno Tarifo za WUMT.

Na spletni strani lahko preverite tudi seznam agentov po svetu, pri katerih lahko opravite storitev.


Pogosta vprašanja

Storitev je namenjena vsem fizičnim osebam, ki potujejo službeno ali na počitnice in vsem, katerih družina, prijatelji ali znanci se znajdejo v težavah v tujini. Storitve hitrega nakazovanja denarja po svetu so v Sloveniji namenjene fizičnim osebam, ki potrebujejo gotovino. Storitev poteka le med fizičnimi osebami, torej mora biti tudi prejemnik denarja fizična oseba.
V nekaterih državah uporabljajo storitve Western Union tudi za podjetja. Slovenija ne spada med tovrstne države. Take storitve onemogoča naša veljavna zakonodaja.
Storitev ni namenjena poslovnim transakcijam ter plačevanju blaga in storitev. Western Union ne jamči za prejem ali kakovost kupljenega blaga ali storitev. Denar pošiljajte samo osebam ki jih poznate osebno ali katerih istovetnost lahko preverite. Le na ta način se lahko zaščitite pred možnostjo zlorabe.
Če ostanete brez denarja v tujini, vam priskočimo na pomoč s svetovnim omrežjem za pošiljanje denarja - Western Union Money Transfer. WUMT omogoča, da v nekaj minutah prejmete denar, ki vam ga pošljejo starši, prijatelji ali znanci. Želeni znesek vplačajo v domači valuti v katerikoli poslovalnici Nove ljubljanske banke in bankah Skupine NLB v skladu s poslovnim časom. Denar prejmete na enem izmed 212.000 vplačilno-izplačilnih mest, v skladu s poslovnim časom posameznega vplačilno-izplačilnega mesta, v več kot 195 državah na vseh kontinentih. Provizijo za nakazilo v celoti plača pošiljatelj denarja.
Preko telefonske banke Teledom: http://www.nlb.si/?doc=5581 ali spletne poslovalnice Klik: http://www.nlb.si/klik si lahko pošljete ali prejmete denar 24 ur na dan.

Zaradi mogočih zlorab vam pri pošiljanju denarja svetujemo veliko previdnost. Western Union ni namenjen plačilu blaga in storitev. Denar nakazujte samo osebam, ki jih dobro poznate. Za več informacij nas pred izvedbo nakazila pokličite na 01 477 20 01.

naslovka klik

NLB Klik

Hitra in pregledna ureditev vaših osebnih financ.

NLB Teledom  080 15 85

NLB Teledom - 080 15 85

Prijazni bančni strokovnjaki smo vam na voljo vse dni v letu, 24 ur na dan za vse splošne informacije in storitve telefonske banke.

Želite prejemati vam koristne in ustrezne vsebine?