Želite nastaviti vstopno stran za Podjetja kot privzeto vstopno stran?

NLB Klik

Omogoča hitro, preprosto in

pregledno ureditev osebnih financ.

Prednosti

Storitve

V NLB Kliku lahko ob uporabi KDP (certifikata) in/ali OTP (enkratno geslo):

 

 • Pregledujete stanje in promet na osebnem računu in osebnih računih, za katere ste pooblaščeni. Na voljo pa so vam tudi mesečni e-izpiski.
 • Plačujete z nalogi UPN doma in v območju SEPA, prenašate sredstva med računi in oddate naročilo plačila v tuji valuti.
 • Prejemate, plačujete in naročite* e-račune (* možno le s certifikatom).
 • Sklenete depozit.
 • Sklenete varčevanja (možno le s certifikatom).
 • Preverite stanje vezanih depozitov, varčevanj, varčevalnih računov in kreditov.
 • Naročite plačilno kartico in SMS-Alarm o uporabi kartice.
 • Pregledujete podrobnosti in promet na plačilnih karticah MasterCard, Visa in Karanta.
 • Plačujete nakupe v spletnih trgovinah (možno le s certifikatom).
 • Odprete, spreminjate in ukinete trajne naloge.
 • Naročite prejemanje SMS-Alarmov in SMS-Opomnikov o stanju na računih, plačilu s kartico, vstopu v NLB Klik, zapadlosti depozita/varčevanja, zapadlosti limita ...
 • V poglavju »Moj proračun« urejate in spremljate prejemke in izdatke, v poglavju »Moji prihranki in dolgovi« pa sredstva in dolgove.
 • Trgujete z vrednostnimi papirji na Ljubljanski borzi in vpogledujete v stanje na trgovalnih računih vrednostnih papirjev.
 • Pregledujete promet in podrobnosti vzajemnih skladov družbe NLB Skladi, v katerih imate vložena sredstva. Sklenete lahko tudi varčevalni račun pri NLB Skladih ali v podsklad vplačate sredstva.
 • Pregledujete seznam svojih zavarovalnih polic življenjske zavarovalnice NLB Vita d.d., podrobnosti in vplačila.
 • Oddate zahtevek za nakazilo in prevzem gotovine prek sistema Western Union.
 • Naročite dvig večjih zneskov gotovine.
 • Pošiljate in prejemate sporočila banke.
 • Nastavite dnevni limit porabe sredstev v NLB Kliku ali mKliku.
 • Pregledujete arhiv opravljenih transakcij v NLB Kliku in mKliku.
Več
Če boste v NLB Klik dostopali s samostojnim generatorjem OTP ali generatorjem OTP v aplikaciji Klikin, ne boste mogli opravljati storitev, ki zahtevajo tudi digitalni podpis (naročilo e-računov, sklenitev varčevanja ali odprtje varčevalnega računa ter plačevanje v spletnih trgovinah).

Uporaba

Za uporabo NLB Klika potrebujete osebni ali tablični računalnik z dostopom do interneta.

Za uporabo NLB Klika potrebujete:

 • Osebni račun.
 • Elektronski naslov.
 • Mobilno aplikacijo Klikin z aktiviranim generatorjem OTP, samostojni generator OTP in/ali kvalificirano digitalno potrdilo (KDP) – certifikat AC NLB.
 • Spletni brskalnik Microsoft Internet Explorer 9.0 ali novejši, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera ali Safari. Priporočamo uporabo najnovejših različic spletnih brskalnikov, skladnih z vašim operacijskim sistemom.
 • Operacijski sistem Microsoft Windows Vista (servisni paket 1 ali 2), Windows 7 (servisni paket1, 32 in 64 bitne različice), Windows 8 oziroma 8.1, MAC OS X oziroma iOS, Android ali Ubuntu Linux.
 • Nameščeno komponento za digitalno podpisovanje, ki ustreza vašemu spletnemu brskalniku (velja ob dostopu s certifikatom (KDP). Komponente za digitalno podpisovanje ni mogoče namestiti na tablične računalnike in mobilne telefone ter ne deluje v spletnem brskalniku Google Chrome na sistemu Ubuntu Linux.

Pred začetkom uporabe priporočamo, da si pozorno preberete tudi Splošne pogoje poslovanja prek NLB Klika, ki so sestavni del Splošnih pogojev uporabe spletne banke NLB Klik in E-računa, ter informacije v zvezi z varnostjo uporabe NLB Klika in s prevzemom certifikata.

Splošni pogoji uporabe spletne banke NLB Klik in E-računa

Splošni pogoji osebnega finančnega svetovanja

Potrebujete informacije ali pomoč?

Pokličite nas!

01 477 20 60

Lastnosti 

mKlik je različica NLB Klika, prilagojena za uporabo na ustreznih mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih. Omogoča hiter in preprost skok na banko, tudi ko ste na poti, saj do njega lahko dostopate s pomočjo samostojnega generatorja OTP, s certifikatom (KDP) ali z generatorjem OTP v mobilni aplikaciji Klikin. Vse, kar naredite v mKliku, pa vidite tudi v NLB Kliku in obratno.

Potrebujete informacije ali pomoč?

Pokličite nas!

01 477 20 60

Storitve

 • Pregledujete stanje in promet na osebnem računu in osebnih računih, za katere ste pooblaščeni.
 • Plačujete z nalogi UPN doma in v območju SEPA ter prenašate sredstva med računi.
 • Prejemate in plačujete e-račune.
 • Sklenete NLB Depozit.
 • Vpogledujete v stanje vezanih depozitov, varčevanj, varčevalnih računov in kreditov.
 • Pregledujete podrobnosti in promet na plačilnih karticah MasterCard, Visa in Karanta.
 • Oddate zahtevek za izdajo NLB Plačilnih kartic.
 • Naročite SMS-Alarme in SMS-Opomnike.
 • Oddate zahtevek za spremembo višine limita na osebnem računu ali plačilni kartici.
 • Oddate zahtevek za nakazilo in prevzem gotovine prek sistema Western Union.
 • Nastavite dnevni limit porabe sredstev.
 • Pregledujete arhiv opravljenih transakcij.
 • Pošiljate in prejemate sporočila banke.

Uporaba

Za dostop do mKlika na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku potrebujete dostop do interneta. Čeprav je mKlik prilagojen uporabi na mobilnih napravah in je s tem močno zmanjšana količina podatkov, ki se pri uporabi prenaša, ob tem vseeno nastajajo določeni stroški, odvisni od cenika mobilnega operaterja. Stroški prenesenih podatkov so odvisni od naročniškega paketa in države, v kateri imate dostop do (mobilnega) interneta. Cene se lahko razlikujejo glede na to, ali do mobilnega interneta dostopate v državah znotraj EU ali drugih državah, in skladno z dogovori mobilnega operaterja s posameznimi mobilnimi operaterji, ki omogočajo t. i. gostovanje. Predlagamo vam, da se o stroških uporabe (mobilnega) interneta v tujini pozanimate pri mobilnem operaterju, da skrbno spremljate količino prenesenih podatkov pri dostopu do (mobilnega) interneta, zlasti ko ste v tujini, in upoštevate obvestila mobilnega operaterja.

Postanite uporabnik!

Vse, kar morate storiti, je, da izpolnite spletni obrazec za naročilo ali v eni od poslovalnic oddate vlogo za uporabo NLB Klika. 

Potrebujete informacije ali pomoč?

Pokličite nas!

01 477 20 60

Priporočamo!

NLB Klik s KDP-jem (certifikatom) uporabljajte na domačem računalniku, za dostope do NLB Klika in mKlika prek tabličnega računalnika ali mobilnega telefona pa mobilno aplikacijo Klikin z generatorjem OTP ali samostojni generator OTP.

Uporaba NLB Klika in mKlika s KDP (certifikatom) in/ali OTP

Če boste prijavo posredovali prek spletnega obrazca, vas bodo iz izbrane poslovalnice obvestili o nadaljnjem postopku in se z vami dogovorili o terminu obiska. Obisk poslovalnice je nujen zaradi zakonske zahteve po osebni identifikaciji ob izdaji KDP (certifikata) in OTP.

Po obisku poslovalnice, kjer boste uredili vse potrebno za dostop in uporabo NLB Klika in mKlika, vam bomo:

za uporabo s KDP (certifikatom)

po e-pošti poslali referenčno številko, s priporočeno pošto pa geslo, s katerima boste prevzeli KDP (certifikat). Po prevzemu KDP (certifikata) morate določiti še osebno geslo za vstop v NLB Klik in mKlik.

za uporabo generatorja OTP v mobilni aplikaciji Klikin

po e-pošti poslali uporabniško ime in serijsko številko, na vaš mobilni telefon pa SMS-sporočilo z aktivacijsko kodo, s katerima boste lahko aktivirali generator OTP v mobilni aplikaciji Klikin. Aplikacijo Klikin si pred tem namestite iz App Store ali Google Play. Uporabniško ime boste potrebovali tudi ob vstopu v NLB Klik ali mKlik. Po aktivaciji generatorja OTP morate ob prvi prijavi v NLB Klik določiti še osebno geslo.

za uporabo samostojnega generatorja OTP

v poslovalnici izročili samostojni generator OTP, po e-pošti pa vam bomo poslali uporabniško ime in začetni PIN ter spletne povezave za pomoč pri nastavitvi nove številke PIN, ki jo boste potem uporabljali za pravilno delovanje samostojnega generatorja OTP. Po aktivaciji generatorja OTP morate ob prvi prijavi v NLB Klik določiti še osebno geslo.

Prav tako vam bomo s priporočeno pošto poslali dodatno varnostno geslo (DVG)ki ga boste potrebovali pri izvajanju plačil, prenosov med računi, naročil nakazil v tujino, nakazovanju denarja po sistemu Western Union in nekaterih naročil.

Dostop KDP (certifikat): Dostop OTP:
NLB Klik: https://klik.nlb.si
mKlik: https://mklik.nlb.si
NLB Klik: https://klikotp.nlb.si
mKlik: https://mklikotp.nlb.si

Dobro je vedeti!

Po aktivaciji generatorja OTP v mobilni aplikaciji Klikin ali samostojnega generatorja OTP si v Administraciji avtentikacijskih metod (AAM) nastavite geslo in sklop vprašanj in odgovorov za nadaljno uporabo AAM. V AAM se prijavite z uporabniškim imenom, ki ste ga prejeli po e-pošti in enkratnim geslom OTP. 

AAM boste potrebovali v primeru neustreznega delovanja generatorja OTP v Klikinu ali samostojnega generatorja OTP. 

Pomembno! 

Prevzem KDP (certifikata) morate opraviti v 60 dneh po prejemu referenčne številke po elektronski pošti. Če prevzema ne boste opravili v predpisanem roku, morate naročiti novo referenčno številko in geslo.

Svetujemo vam, da pred začetkom uporabe NLB Klika pozorno preberete tudi Splošne pogoje uporabe spletne banke NLB Klik in E-računa

Kako je poskrbljeno za varnost v NLB Kliku

Za varnost poslovanja v NLB Kliku smo poskrbeli z več različnimi varnostnimi elementi, ki zagotavljajo visoko raven varnosti spletnega poslovanja.

Kvalificirano digitalno potrdilo (certifikat)

KDP (certifikat) vam omogoča identifikacijo ob vstopu v NLB Klik ali mKlik, izvedbo podpisa digitalnih dokumentov in varovanje zaupnih podatkov s šifriranjem. Poleg klasičnih e-bančnih storitev se lahko naročite tudi na prejemanje e-računov, sklenete varčevanje ali odprete varčevalni račun ter plačujete v spletnih trgovinah. Vse, kar morate storiti, je, da v NLB Klik vstopite s KDP (certifikatom) in storitev potrdite z digitalnim podpisom.

Več informacij

Mobilna aplikacija Klikin z generatorjem OTP za mobilne naprave iOS in Android

Mobilna aplikacija Klikin vam ob uporabi generatorja enkratnih gesel OTP omogoča dostop do NLB Klika ali mKlika ne glede na to, ali imate v napravi nameščen KDP (certifikat) ali ne. Do NLB Klika in mKlika lahko tako dostopate iz poljubne naprave oziroma katerega koli računalnika, tablice ali pametnega telefona z dostopom do interneta.

Več informacij

Osebno sporočilo ob prijavi v NLB Klik ali mKlik

Na prijavni strani je vidno polje »Osebno sporočilo«, v katerem je prikazano osnovno besedilo Nastavitev v meniju Nastavitve. Vsebino osebnega sporočila lahko oblikujete v poglavju Nastavitve. V polje, ki omogoča vnos 35 znakov, vnesite poljubno besedilo, ki bo ob vsakem vstopu v NLB Klik ali mKlik prikazano poleg vašega imena in priimka.

To polje je namenjeno zagotavljanju dodatne varnosti pri poslovanju prek NLB Klika in mKlika, saj preprečuje, da bi vas spletni goljufi speljali na ponarejeno prijavno stran ter tako pridobili podatke o vašem vstopnem geslu za NLB Klik in mKlik. Ob uporabi osebnega sporočila boste vedno prepričani, da ste na pravi prijavni strani NLB Klika.

SMS-sporočilo ob vstopu v NLB Klik in mKlik

Naročite se na prejemanje SMS-sporočil ob vsakokratnem vstopu v NLB Klik in mKlik, ki jih boste prejemali na mobilno številko, ki jo boste nastavili v poglavju Nastavitve. Ob vsakem vstopu oz. poskusu vstopa v NLB Klik in mKlik boste prejeli SMS-sporočilo, v katerem sta navedena datum in ura vstopa v NLB Klik ali mKlik. Uporaba storitve ni obvezna, jo pa priporočamo, saj gre za dodatni varnostni element poslovanja z NLB Klikom.
Storitev prejemanja SMS-sporočil ob vstopu v NLB Klik je brezplačna.

Dodatno varnostno geslo (DVG)

V NLB Kliku in mKliku z obvezno uporabo dodatnega varnostnega gesla (DVG) omogočamo dodatno raven varnosti pri izvajanju plačil, prenosov med računi, naročil nakazil v tujino, nakazovanju denarja po sistemu Western Union, nekaterih naročilih in spremembah v poglavju Nastavitve.

DVG je sestavljen iz 8 številčnih in črkovnih znakov. Ob vsakem plačilu ali prenosu sredstev med računi, ki jih nimate shranjenih med Hitrimi plačili, bo NLB Klik ali mKlik od vas zahteval vnos dveh naključno določenih znakov DVG. Zahtevana znaka vnesete z navidezno tipkovnico, ki se prikaže na dnu zaslona. Prav tako bo NLB Klik zahteval vnos dveh znakov gesla ob vsakem naročilu za nakazilo sredstev v tujino, pri naročilu nakazila denarja po sistemu Western Union, pri spremembah nastavitev višine limita dnevne in mesečne porabe ter spremembi elektronskega naslova za obveščanje v poglavju Nastavitve.

Vnos dveh naključno izbranih znakov DVG je treba izvesti izključno pri potrjevanju izvedenega plačila, naročila ali spremembe. Zahteva po vnosu celotnega DVG na katerem koli drugem mestu pomeni, da je vaš osebni ali tablični računalnik oziroma mobilni telefon zlorabljen in zlikovci želijo pridobiti vaše dodatno varnostno geslo (DVG).

Dobro je vedeti!

Osnovni korak na poti do varnega e-poslovanja je ustrezno zaščiten osebni in tablični računalnik oziroma mobilni telefon, za kar morate redno skrbeti. Priporočamo, da dosledno upoštevate zlata pravila za povečanje varnosti.

Uporaba DVG pomeni dodatno varnost in zmanjšuje tveganje za zlorabo sredstev na vašem računu, tudi če vam zlikovci ukradejo vaše identifikacijske elemente ali nepooblaščeno vdrejo v vaš osebni in tablični računalnik ali mobilni telefon.

DVG ni namenjen zaščiti vaših identifikacijskih elementov, ampak povečanju ravni zaščite sredstev na vaših računih, ko bi zaradi ne dovolj skrbne zaščite osebnega ali tabličnega računalnika oziroma mobilnega telefona prišlo do tatvine vaših identifikacijskih elementov in posledično kraje denarja ob uporabi NLB Klika ali mKlika.

Dnevni in mesečni limit porabe v NLB Kliku

Dnevni in/ali mesečni limit porabe v NLB Kliku si lahko nastavite v poglavju Nastavitve. Z nastavitvijo dnevnega in/ali mesečnega limita boste omejili porabo sredstev na imetniških in pooblaščenskih osebnih in varčevalnih računih, prijavljenih v NLB Kliku. Poraba sredstev bo omejena pri izvajanju plačil s plačilnimi nalogi SEPA, prenosih med računi, naročilih plačil v tujino in nakazilih prek sistema Western Union. Nastavitev dnevnega in mesečnega limita lahko vklopite, spremenite ali izklopite le ob uporabi dodatnega varnostnega gesla (DVG).

Samozaščita poslovanja

Uporaba NLB Klika in mKlika
Poleg vseh navedenih varnostnih elementov morate za varnost svojega osebnega in tabličnega računalnika ter mobilnega telefona poskrbeti tudi sami z upoštevanjem zlatih pravil.

Zlata pravila za povečanje varnosti vašega osebnega računalnika ali mobilne naprave

Za boljše varovanje osebnih elektronskih identifikacijskih elementov in računalniškega okolja vam priporočamo upoštevanje  zlatih pravil:

 • nameščajte varnostne popravke in nadgrajujte ter posodabljajte operacijski sistem, brskalnik in drugo programsko opremo. Vklopite funkcijo samodejne posodobitve (Automatic Update), če programska oprema to omogoča;
 • namestite protivirusno programsko opremo, ki jo redno posodabljajte in z njo redno, dnevno pregledujte svoj računalnik. Ob odkritju škodljive programske opreme prekinite vse dejavnosti na računalniku in se posvetujte s strokovnjakom;
 • pozorni bodite na morebitne lažne strani NLB Klika, vklopite si osebno sporočilo;
 • uporabljajte zadnje različice požarne pregrade (t. i. firewall) in vklopite najvišjo stopnjo zaščite;
 • ne nameščajte datotek, katerih izvora in namena delovanja ne poznate;
 • v osebnem računalniku nastavite in za vsakodnevno delo uporabljajte uporabniški profil, ki onemogoča nameščanje programske opreme in spremembe sistemskih nastavitev računalnika;
 • dostop do osebnega računalnika omogočite samo osebam, ki jim zaupate;
 • hranite osebne elektronske identifikacijske elemente na pametni kartici oz. pametnem USB-ključu, kar trenutno pomeni najvišjo stopnjo varnosti hranjenja kvalificiranega digitalnega potrdila (certifikata);
 • zaščitite osebne elektronske identifikacijske elemente v službenih računalnikih in pri oddaji računalnika na servis, če jih hranite na disku;
 • ker varnosti ni nikoli preveč, vam priporočamo, da redno obiskujete naslednje spletne strani:
  • NLB Klik z varnostnimi opozorili;
  • podjetja Microsoft in dosledno upoštevate njihova varnostna priporočila;
  • ustvarjalcev operacijskih sistemov Linux in MacOS;
  • ustvarjalcev spletnih brskalnikov, prek katerih dostopate do NLB Klika;
  • specializiranih podjetij, ki se ukvarjajo z računalniško varnostjo, in dosledno upoštevate njihova varnostna priporočila;
  • priporočila Zveze potrošnikov Slovenije o varnem poslovanju z e-banko.

Uporaba mKlika

 • Priporočamo, da si po navodilih proizvajalca nastavite in vklopite kodo za zaklepanje telefona.
 • Če vam mobilna naprava omogoča, si v primeru namestitve certifikata na mobilno napravo obvezno nastavite tudi geslo za shrambo certifikatov.
 • Po izhodu iz mKlika se program (brskalnik) v ozadju še naprej izvaja. Z vgrajenimi menijskimi ukazi ustavite program ali storitev po navodilih proizvajalca (postopek je različen v odvisnosti od operacijskega sistema in uporabljene naprave). Le tako se bodo iz delovnega pomnilnika mobilnega telefona v celoti izbrisali zasebni podatki.
 • Namestite si protivirusni program za mobilno napravo (če programska oprema to omogoča) in ga redno posodabljajte.
 • Ob prodaji ali popravilu mobilne naprave obvezno odstranite certifikat ali deaktivirajte generator OTP prek mobilne aplikacije Klikin, mobilno napravo pa ponastavite na tovarniške nastavitve.
 • Ob izgubi ali kraji mobilne naprave nemudoma prekličite svoj certifikat na telefonski številki 01 477 20 00 ali deaktivirajte generator OTP prek AAM, hkrati pa o tem obvestite tudi svojega mobilnega operaterja.

Pri uvedbi ustreznih varnostnih ukrepov in rešitev se po pomoč in nasvet obrnite na dobavitelja strojne in programske opreme. Nanj se nemudoma obrnite tudi ob vsakem nenavadnem pojavu na računalniku (npr. nenadzorovano premikanje miške na zaslonu). Ne pozabite tudi na reden nadzor poslovanja z računi in drugimi storitvami.

Navodila za ravnanje ob sumu zlorabe osebnih in elektronskih identifikacijskih elementov so objavljena v javnem delu Politike AC NLB in v obvestilu uporabnikom digitalnih potrdil AC NLB.

Če sumite, da je prišlo do zlorabe osebnih in elektronskih identifikacijskih elementov, to nemudoma prijavite na telefonsko številko NLB Kontaktnega centra 01 477 20 00 oz. se oglasite v najbližji poslovalnici.

 

Potrebujete informacije ali pomoč?

Pokličite nas!

01 477 20 60

Prevzem kvalificiranega digitalnega potrdila AC NLB za fizične osebe

Opozorilo!

Za prevzem ali obnovo kvalificiranega digitalnega potrdila AC NLB (certifikat) uporabite le zadnji različici spletnega brskalnika Internet Explorer  ali  Mozilla Firefox, ki sta skladni z vašim operacijskim sistemom. Pri prevzemu kvalificiranega digitalnega potrdila z drugimi brskalniki lahko pride do tehničnih težav in uničenja kvalificiranega digitalnega potrdila.

Cerifikata ne prevzemajte na mobilni napravi! 

Če želite NLB Klik ali mKlik uporabljati na mobilni napravi, certifikat skladno z navodili prevzemite na osebnem računalniku in ga nato izvozite, varnostno kopijo certifikata pa namestite na mobilno napravo.

Če ste že prejeli referenčno številko in geslo za prevzem kvalificiranega digitalnega potrdila, lahko v roku 60 dni od dneva pošiljanja referenčne številke opravite:

Prvi prevzem kvalificiranega digitalnega potrdila, če:

 • boste prvič uporabljali NLB Klik,
 • če ste imeli težave pri prvem prevzemu (niste uspeli prevzeti kvalificiranega digitalnega potrdila).

Obnovo kvalificiranega digitalnega potrdila, če:

 • vam je kvalificirano digitalno potrdilo poteklo,
 • je bilo preklicano in na vašo željo obnovljeno.

Uporabniki brskalnika IE11!

V izogib morebitnim težavam vam svetujemo, da pred začetkom prevzema kvalificiranega digitalnega potrdila AC NLB, izvedete naslednje nastavitve:

 • v orodni vrstici spletnega brskalnika izberite "Orodja" (Tools),
 • nato izberite "Nastavitve združljivostnega pogleda" (Compatibility View Settings),
 • v polju "Dodaj to spletno mesto" (Add this web site) vpišite spletni naslov www.nlb.si
 • zaključite s klikom na gumb "Dodaj" (Add).

Navodila za prenos kvalificiranega digitalnega potrdila na pametne kartice in USB ključke ActivIdentity

Navodila za prevzem v brskalniku Internet ExplorerNavodila za prevzem v brskalniku Mozilla Firefox

Navodila za namestitev kvalificiranega digitalnega potrdila na mobilne naprave

Operacijski sistem BlackBerryOperacijski sistem Android 4.x.x
 

Kvalificirano digitalno potrdilo AC NLB je veljavno pet let. Po tem času ga je potrebno obnoviti. O obnovi kvalificiranega digitalnega potrdila vas bomo pravočasno obvestili prek elektronske pošte in vam poslali referenčno številko in geslo za obnovo.

Za pravilno in varno delovanje spletnih storitev priporočamo, da namestite tudi digitalno potrdilo strežnika NLB.

 Digitalno potrdilo strežnika NLB

Za pomoč nas lahko pokličete na telefonsko številko: (01) 477 20 60.

Uporaba samostojnega generatorja OTP

Prva uporaba
Ob prvi uporabi samostojnega generatorja OTP morate nastaviti nov PIN.

Redna uporaba
Samostojni generator vklopite, vnesite številko PIN in potrdite ter na zaslonu se bo prikazalo 8-mestno naključno generirano enkratno geslo OTP, ki ga boste s pripadajočim uporabniškim imenom vpisali v e-vstopno točko za dostop do NLB Klika ali mKlika na kateri koli napravi. 

Navodila

Upravljanje metod za avtentikacijo

Na spletnem mestu za administracijo avtentikacijskih metod (AAM) pred prvo prijavo izberite povezavo »Nastavitev gesla« ter ob uporabi uporabniškega imena in enkratnega gesla OTP, ki ga ustvarite s samostojnim generatorjem OTP, nastavite geslo za poznejši vstop v AAM.

Poleg gesla AAM si nastavite še sklop vprašanj in odgovorov. Dostop do AAM boste potrebovali tudi ob pozabljenem ali zaklenjenem PIN-u, izgubi ali kraji naprave.

Več informacij

Pozabil sem geslo za vstop v AAM

Želim spremeniti geslo za vstop v AAM

Pozabljen ali zaklenjen PIN

Če ste pozabili ali zaklenili PIN za dostop do samostojnega generatorja OTP, lahko PIN ponovno nastavite. V AAM izberite »Odkleni samostojni generator OTP« in sledite navodilom v spletni aplikaciji AAM. 

Pozabil / zaklenil sem PIN

Samostojni generator OTP ne deluje ustrezno

Če samostojni generator OTP ne deluje pravilno, kljub pravi vneseni številki PIN,  v AAM izberite »Samostojni generator OTP ne deluje pravilno« in sledite navodilom na ekranu spletne aplikacije AAM oz. v spodaj priloženih navodilih.

Sinhronizacija samostojnega generatorja OTP

Deaktivacija samostojnega generatorja OTP ob izgubi ali kraji 

Ob izgubi ali kraji samostojnega generatorja OTP, ga prek AAM deaktivirajte in tako preprečite morebitne zlorabe. V AAM izberite »Izgubil sem/Ukradli so mi samostojni generator OTP« in sledite navodilom na ekranu spletne aplikacije AAM oz. spodaj priloženih navodilih.

Blokacija samostojnega generatorja OTP

Pridobite NLB Klik

Naročilo prek spleta

Izpolnite spletni obrazec za naročilo ter prihranite čas in denar pri bančnem poslovanju. V kratkem po oddaji naročila vas bomo poklicali, da se dogovorimo za obisk poslovalnice, ki je potreben zaradi zakonske zahteve po osebni identifikaciji ob izdaji KDP (certifikata) in generatorja OTP.

Naročite NLB Klik

Naročilo v poslovalnici

Obiščite svojo poslovalnico, oddajte naročilo za uporabo NLB Klika in stopite po poti sodobnega bančnega poslovanja.

Seznam poslovalnic

Po obisku poslovalnice, kjer boste uredili vse potrebno za dostop in uporabo NLB Klika in mKlika, vam bomo:

 • za uporabo z generatorjem OTP v mobilni aplikaciji Klikin:

po e-pošti poslali uporabniško ime in serijsko številko, na vaš mobilni telefon pa SMS-sporočilo z aktivacijsko kodo, s katerima boste lahko aktivirali generator OTP v mobilni aplikaciji Klikin. Aplikacijo Klikin si pred tem namestite iz App Store ali Google Play. Uporabniško ime boste potrebovali tudi ob vstopu v NLB Klik ali mKlik. Po aktivaciji generatorja OTP morate ob prvi prijavi v NLB Klik določiti še osebno geslo;

 • za uporabo s samostojnim generatorjem OTP:

v poslovalnici izročili samostojni generator OTP, po e-pošti pa vam bomo poslali uporabniško ime in začetni PIN ter spletne povezave za pomoč pri nastavitvi nove številke PIN, ki jo boste potem uporabljali za pravilno delovanje samostojnega generatorja OTP. Po aktivaciji generatorja OTP morate ob prvi prijavi v NLB Klik določiti še osebno geslo.

 • za uporabo s KDP (certifikatom):

po e-pošti poslali referenčno številko, s priporočeno pošto pa geslo, s katerima boste prevzeli KDP (certifikat). Po prevzemu KDP (certifikata) morate določiti še osebno geslo za vstop v NLB Klik in mKlik. Prevzem KDP (certifikata) morate opraviti v 60 dneh po prejemu referenčne številke po elektronski pošti. Če prevzema ne boste opravili v predpisanem roku, morate naročiti novo referenčno številko in geslo.

Prav tako vam bomo s priporočeno pošto poslali dodatno varnostno geslo (DVG), ki ga boste potrebovali pri izvajanju plačil, prenosov med računi, naročil nakazil v tujino, nakazovanju denarja po sistemu Western Union in nekaterih naročil.

Mobilna banka Klikin

S Klikin ste 24/7 na tekočem s stanjem in prometom na osebnih in varčevalnih računih ter karticah. Plačujete pa lahko z metodo Slikaj in plačaj, ročnim vnosom ali s pomočjo Hitrih plačil iz NLB Klika.

Skrita vsebina

Naročite NLB Klik

Banka v kateri ste najhitreje, najbolj enostavno in pregledno uredite finance po svoje.
Kjerkoli in kadarkoli, 24 ur na dan, vse dni v letu.

* Podatki so obvezni.

NLB Klik želim uporabljati s: *
Podatek je obvezen.
Ime: *
Podatek je obvezen.
Priimek: *
Podatek je obvezen.
Poslovalnica: *
Podatek je obvezen.
E-naslov: *
Podatek je obvezen.
E-naslov *
Telefon : *

Vnesite tudi omrežno skupino, npr. (01) 477 2000.
Podatek je obvezen.
Komentar : *
Vpišete lahko največ 1500 znakov.
Podatek je obvezen.

V najkrajšem času vas bomo poklicali za dogovor o nadaljnjih korakih in potrditvi naročila v izbrani poslovalnici.

Hvala za vaš interes.
Na oddano telefonsko številko ali e-naslov vas bomo obvestili o potrditvi sestanka.