NLB Nov penziski fond: Najboljši pokojninski sklad v srednji in vzhodni Evropi v letu 2014

27. november 2014

Prejšnji teden je na Dunaju potekala konferenca IPE, na kateri je NLB Nov Penziski fond AD Skopje prejel nagrado za "Najboljši pokojninski sklad v srednji in vzhodni Evropi leta 2014". Nagrada, ki je ena od najbolj prestižnih v panogi upravljavcev pokojninskih skladov, potrjuje položaj sklada NLB Nov penziski fond pri postavljanju najvišjih standardov med upravljavci pokojninskih skladov v regiji.

Nagrado je sprejel predsednik uprave, Davor Vukadinović, ki je ob tej priložnosti dejal: "Naše aktivnosti za vzpostavitev ustreznega sistema upravljanja, inovativna in konsistentna naložbena filozofija, procesi in standardi, primerne metodologije upravljanja tveganj, kot tudi doseganje solidnih dolgoročnih rezultatov v smislu donosa na naložbe, so le nekatera od številnih meril, ki so bila upoštevana pri odločanju o zmagovalcu.

Za našo ekipo ta nagrada predstavlja pomembno potrditev uspešnosti sklada NLB Nov penziski fond AD Skopje kot člana NLB Skupine, ki je rezultat trdega dela in predanosti. Hkrati ta nagrada pomeni še večjo odgovornost v prihodnje za ohranjanje najvišje ravni strokovnosti in doseganje najboljših rezultatov."

Konferenca IPE je največja konferenca upravljavcev pokojninskih skladov v Evropi,  IPE International Publishers Ltd., ki tekmovanje organizira, pa ena od vodilnih revij za panogo pokojninskih skladov v Evropi.

“NLB Nov penziski fond AD Skopje” je član NLB Skupine, ustanovljen je bil leta 2005. NLB Nov penziski fond AD Skopje upravlja odprt pokojninski sklad “NLB Penziski fond” in odprt prostovoljni pokojninski sklad “NLB Penzija plus” (s skupno vrednostjo sredstev v upravljanju v višini 242,7 mio EUR na dan 31.10.2014).

NLB Korporativno komuniciranje