NLB Skladi naj družba za upravljanje v 3 in 10 letnem obdobju

9. april 2024

Revija in portal Moje finance sta letos že štirinajstič izvedla ocenjevanje vzajemnih skladov na slovenskem trgu. V okviru ocenjevanja vzajemnih skladov poteka tudi izbor najuspešnejše družbe za upravljanje, kjer je uvrstitev povezana z rezultatom vseh vzajemnih skladov posamezne družbe. Z veseljem sporočamo, da je, tako v triletnem kot v desetletnem obdobju, zmaga letos pripadla družbi NLB Skladi.

Družba NLB Skladi je poleg laskavega naziva prejela tudi vse skupaj 8 odličij Naj vzajemni sklad

V 3-letnem obdobju je kar 8 vzajemnih skladov družbe NLB Skladi v ocenjevanju prejelo oceno 5, torej najvišjo v določeni kategoriji, pri čemer je od tega pet skladov prejelo tudi odličje Naj vzajemni sklad, in sicer:

• NLB Skladi - Azija delniški v kategoriji DELNIŠKI AZIJA-OCEANIJA,
  • NLB Skladi - Globalni delniški v kategoriji DELNIŠKI GLOBALNI,
  • NLB Skladi - ZDA delniški v kategoriji DELNIŠKI SEVERNA AMERIKA,
  • NLB Skladi - Družbeno odgovorni razviti trgi delniški v kategoriji DELNIŠKI GLOBALNI RAZVITI TRGI,
  • NLB Skladi - Trgi v razvoju delniški v kategoriji DELNIŠKI TRGI V RAZVOJU.

V 10-letnem obdobju so 4 vzajemni skladi družbe NLB Skladi prejeli najvišjo oceno 5 v štirih ločenih kategorijah, od tega pa so 3 skladi prejeli tudi laskavo odličje Naj vzajemni sklad, in sicer:

• NLB Skladi - Globalni delniški v kategoriji DELNIŠKI GLOBALNI,
  • NLB Skladi - Azija delniški v kategoriji DELNIŠKI AZIJA-OCEANIJA,
  • NLB Skladi - ZDA delniški v kategoriji DELNIŠKI SEVERNA AMERIKA.
Blaž Bračič, član uprave družbe NLB Skladi, je ob pridobljenih odličjih in nazivih povedal: »Na prejete nagrade smo zelo ponosni, saj potrjujejo odličnost NLB Skupine na področju upravljanja premoženja in so dokaz doslednega in dobrega delovanja družbe NLB Skladi, ki letos praznuje 20 let obstoja.«
Luka Podlogar, predsednik uprave družbe NLB Skladi, pa je dosežke komentiral: »Laskavi naziv Naj družba za upravljanje in prejeta odličja so dokaz naše zavezanosti k odličnosti pri upravljanju premoženja in naše predanosti vlagateljem. Ponosni smo, da je revija Moje Finance, cenjena na področju ocenjevanja vzajemnih skladov v Sloveniji, opazila naša prizadevanja. Hvala vsem članom naše ekipe za trud in predanost.«

Za morebitna vprašanja ali izjave se obrnite na: trzenje@nlbskladi.si

Avtor fotografije: Jure Makovec