7 stvari, ki jih morda še niste vedeli o NLB Kliku

Če imate NLB Klik, si verjetno ne predstavljate, da bi položnice plačevali drugače kot z uporabo spletne banke. A ta vam ponuja veliko več. Ta mesec smo NLB Klik še malce prenovili. Ena večjih sprememb v prenovljenem NLB Kliku je prikaz in uporaba vseh računov - tako imetniških kot pooblaščenskih - že na prvi strani. Poleg tega ima tudi novo podobo, ki jo boste opazili že na vstopni strani, in nekatere nove možnosti uporabe. Predstavljamo vam 7 stvari, ki jih o NLB Kliku morda niste vedeli. Nekatere med njimi so nove, druge obstajajo že nekaj let.


#1 Ob vsakem vstopu v NLB Klik lahko dobite brezplačno SMS-sporočilo

Gre za dodatni varnostni element poslovanja z NLB Klikom, ki vas obvešča ob vsakem vstopu v NLB Klik. Če bi nepooblaščena oseba vstopila v vaš NLB Klik, bi na podlagi prejetega SMS-Alarma lahko takoj sprožili postopek za blokado uporabe NLB Klika. Te SMS-Alarme si brezplačno naročite kar v NLB Kliku, in sicer v poglavju Nastavitve in Varnost / SMS-alarmi in opomniki.

  

#2 Naročite osebni hitri kredit in pridobite individualno kreditno ponudbo

V NLB Kliku lahko poleg pregleda stanja svojih kreditov zdaj oddate tudi naročilo za osebni hitri kredit v višini do 15.000 evrov in dobo poplačila do 60 mesecev. Oddano naročilo bo prejela izbrana poslovalnica, iz katere vas bomo poklicali in se dogovorili za sklenitev kredita. Naročilo oddate v poglavju Krediti / Hitri kredit.

Oddate lahko tudi povpraševanje za pridobitev različnih vrst kredita. Na podlagi povpraševanja boste v NLB Klik prejeli ponudbo, v nadaljevanju pa se z izbrano poslovalnico dogovorili o nadaljnjih korakih. Povpraševanje oddate v poglavju Krediti / Naročilo ponudbe.

  

#3 Plačajte položnice, ki imajo rok plačila v času vaših počitnic, ne da bi se z njimi ukvarjali na počitnicah

Pred odhodom na počitnice položnice v NLB Kliku vnesite s plačilom vnaprej. To naredite enako kot pri običajnem plačilu položnic prek NLB Klika, samo z eno manjšo spremembo. Se pravi, vnesete podatke s papirne položnice v elektronski obrazec in samo spremenite datum izvedbe plačila, ki ga prepišete s papirne položnice ali izberete s pomočjo koledarčka. Nato še enkrat preverite podatke in oddate plačilo. Položnica bo plačana na izbrani dan.

   

#4 Povišajte si limit na svoji NLB Plačilni kartici

Občasno potrebujemo višji limit na svoji plačilni kartici. Ponavadi se nam to zgodi pred počitnicami ali če želimo opraviti nakup na obroke, ki je višji od našega limita. Tudi naročilo za povišanje limita opravite kar prek NLB Klika, in sicer izpolnite enostaven obrazec v poglavju Osebni računi in kartice / Kartice / Naročila za kartice.

   

#5 Pogodbe, sklenjene v poslovalnici, bodo zdaj lepo spravljene v NLB Kliku  

V NLB Kliku je po novem poleg arhiva izpiskov in arhiva naročil tudi arhiv dokumentov. V njem najdete arhivske dokumente po različnih kriterijih za različne storitve (krediti, depoziti, varčevanja …), ki so nastali pri sklenitvi bančnega posla prek NLB Klika in v NLB Poslovalnici od 5. junija 2016 dalje. Arhive najdete znotraj poglavja Osebni računi in kartice / Arhiv / Arhiv dokumentov.

    

#6 Naročite si E-račune svojih dobaviteljev

Papirno dokumentacijo si lahko zmanjšate tudi z E-računi. Če v navigacijskem meniju Plačila in prenosi / E-računi izberete Izdajatelji e-računov, se izpiše seznam izdajateljev, pri katerih se lahko prijavite na prejem e-računa v NLB Klik. Pri izpolnjevanju obrazca so vam na voljo Navodila za prijavo za posameznega izdajatelja. Če se naročite na e-račun, boste tega prejemali in plačali v NLB Kliku.

   

#7 Analiza vašega proračuna kot na dlani

Prejemke in izdatke NLB Osebnega računa in imetniških plačilnih kartic celovito spremljate v poglavju Moj proračun. V posameznem mesecu svoje prejemke in izdatke razdelite v vsebinske kategorije (npr. izdatki za avto, izdatki za dom, odplačevanje kreditov, izdatki za vzdrževane člane …) in tako hitro vidite, kam gre vaš denar. Del postavk se razporedi avtomatsko na podlagi algoritma, del jih razporedite sami ročno. Določite lahko mesečne ali letne ciljne vrednosti za posamezno kategorijo. Več o tem najdete v članku 3 digitalni triki za bolj urejene finance.

  

Izpostavili smo samo nekatere od novih ali manj znanih možnosti uporabe NLB Klika. Spletna banka omogoča še mnogo več. Vse od sklepanja depozitov, varčevanj, spremljanja vzajemnih skladov NLB Skladi, življenjskih zavarovanj zavarovalnice Vita ipd.

Naročite NLB Klik

junij 2016

Skrita vsebina

Naročite NLB Klik

Banka v kateri ste najhitreje, najbolj enostavno in pregledno uredite finance po svoje.
Kjerkoli in kadarkoli, 24 ur na dan, vse dni v letu. Sporočite nam podatke in pripravili vam bomo vse za uporabo NLB Klika.

* Podatki so obvezni.

Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.

Vnesite tudi omrežno skupino, npr. (01) 477 2000.
Podatek je obvezen.
Vpišete lahko največ 1500 znakov.
Podatek je obvezen.

V najkrajšem času vas bomo poklicali za dogovor o nadaljnjih korakih.

Podrobnejše informacije o tem, kako banka ravna z osebnimi podatki in vaših pravicah, so na voljo na www.nlb.si/varstvo-osebnih-podatkov oziroma v dokumentu Splošne informacije o obdelavi osebnih podatkov.

Hvala za vaš interes.
Na oddano telefonsko številko ali e-naslov vas bomo obvestili o nadaljnjih korakih.

naslovka klik

NLB Klik

Spletna banka, odprta 24/7. Potrebujete le osebni računalnik z dostopom do interneta.

Ne zamudite dobrega nasveta

Pridružite se več kot 220.000, ki redno dobivajo najbolj sveže nasvete za dobre finančne odločitve.


Prijavi se

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!