NLB Privatno bančništvo

Ekskluzivna ponudba celovitega upravljanja finančnega premoženja, prilagojena najpremožnejšim posameznikom in družinam.

Ekskluziven paket bančnih in finančnih storitev

 • Paket bančnih storitev, v katerega so vključena tudi finančno in davčno svetovanje ter osnovno svetovanje s področja nefinančnih trgov (umetnine, nepremičnine itd.).
 • Privatni bančnik, ki vam je na voljo 24/7, kjer koli boste želeli.
 • Novost na slovenskem trgu predstavlja storitev NLB Lifestyle, ki vam omogoča, da prihranite na času z Mastercard Concierge osebnim pomočnikom, ki opravi delo za in namesto vas. Čas na letališčih pa obrnite v sproščujoče doživetje v ekskluzivnih letaliških salonih iz programa LoungeKey.
 • Odgovorno in celostno upravljanje premoženja po najvišjih bančnih standardih.
 • Celovito svetovanje za najboljše finančne rešitve v vseh pomembnejših življenjskih situacijah.
 • Redno spremljanje in poročanje o dogajanjih na finančnih trgih.

S ponudbo privatnega bančništva smo začeli prvi v Sloveniji že pred dvajsetimi leti in zaupa nam vedno več strank. Našo strokovnost potrjujejo tudi prejete mednarodne nagrade.

    

Za premožne posameznike in družine

V NLB Privatno bančništvo povabimo predvsem tiste posameznike, katerih finančno premoženje presega 300.000 evrov.

   

Prednosti NLB Privatnega bančništva

Dnevno spremljanje, analiziranje in predlogi naložbenih možnosti, ki vodijo k optimalnejši strukturi premoženja, skladno z vašimi željami, cilji, finančnimi razmerami in odnosom do tveganja:

 • načrtovanje ustrezne naložbene strategije ter pomoč pri odločitvah o razpršitvi premoženja,
 • finančno svetovanje in
 • davčno svetovanje.

Popolno razpoložljivost obravnave 24/7 vam zagotavlja posebej usposobljen privatni bančnik, ki skrbi za vaše premoženje, usklajuje posle ter je na voljo kadar koli in kjer koli boste želeli. Za vas bo redno pripravljal konsolidirana premoženjska poročila, ki vam bodo omogočila nadzor in spremljanje plemenitenja premoženja.

    

Ekskluzivni posrednik pri sklepanju individualnega upravljanja premoženja

NLB Privatno bančništvo kot ekskluzivni posrednik omogoča strankam banke, prebivalstvu in tudi podjetjem, možnost sklenitve individualnega upravljanja premoženja.

Kdo smo

Privatni bančniki NLB smo profesionalci, ki združujemo znanja z različnih finančnih področij in jih pretvarjamo v ohranjanje in plemenitenje premoženja. Vsak privatni bančnik prihaja z drugačnega finančnega oziroma bančnega področja in ima za sabo drugačno karierno zgodbo, vendar pa je vsak od nas v nekem trenutku poklicne poti začutil, da bi svoja znanja, izkušnje in osebno energijo rad uporabil pri svetovanju najzahtevnejšim strankam. V ekipi privatnih bančnikov NLB smo posamezniki z bogatimi strokovnimi izkušnjami – strokovnjaki za davke, borzni posredniki, izkušeni osebni bančniki, računovodje –, predvsem pa smo to ljudje z izrednim čutom za vsebino in dinamiko finančnih potreb premožnih posameznikov in družin.

   

Izkušnje

Kompleksnost trgov in instrumentov, nepredvidljivost gibanj in vplivov, nujnost celostnega poznavanja tematike in upoštevanja medsebojnih povezav ter odvisnosti posameznih delov – vse to zahteva izjemno strokovno znanje.

Privatni bančniki v NLB bomo vaši zanesljivi partnerji, saj smo bili za to nalogo posebej izšolani. Vrednote, ki nas vodijo, so strokovna odličnost, integriteta in zaupnost. Naš cilj je, da vam pomagamo ohraniti, oplemenititi in razviti vaše osebno in družinsko premoženje.

Da lahko zagotavljamo vrhunsko podporo, se neprestano izobražujemo in izpolnjujemo ter pri tem sodelujemo z drugimi strokovnjaki NLB Skupine z različnih finančnih področij, vključno z upravljanjem skladov, zavarovalništvom, investicijskim bančništvom, podjetniškimi financami in drugimi. Povezujemo se z najboljšim zunanjimi strokovnjaki in tako lahko ponudimo tudi davčno svetovanje, svetovanje o nepremičninah, plemenitih kovinah, umetninah in o drugih nefinančnih trgih, kot edina banka v Sloveniji pa tudi vrhunske storitve concierge.

Vse to se kaže v izboljšanju vseh ključnih kazalnikov poslovanja, ki jih merimo v NLB Privatnem bančništvu, našo strokovnost pa potrjujejo tudi prejete mednarodne nagrade. Skladno s študijo BCG Global Wealth Manager Benchmarking, ki se izvaja v regiji CEE, se po rasti sredstev v upravljanju v zadnjih nekaj letih uvrščamo med najboljše na področju upravljanja premoženja. Največ pa nam pomenijo izkušnje zadovoljnih strank, ki ostajajo z nami že več kot 15 let.

    

Predstavitev privatnih bančnikov

Lotti Natalija Zupančič
Direktorica privatnega bančništva
Izkoristi dan!

Več kot 20 let izkušenj na področju financ, upravljanja premoženja, projektnega dela ter upravljanja sprememb v zakladništvu in investicijskem bančništvu, v bančništvu na drobno in privatnem bančništvu. Z neprecenljivimi izkušnjami tudi v nadzorovanju različnih družb, od bank do pokojninskih družb in družb za upravljanje premoženja. 

Ste kdaj na svoji karierni poti imeli mentorja?  

Ves čas moje poslovne poti sem imela privilegij, da sem sodelovala s sodelavci, kolegi, prijatelji, ki so mi vsi do zadnjega vedno radi odgovorili na vsa moja nešteta vprašanja. Seveda so mi na začetku moje kariere ob prvi zaposlitvi dodelili mentorja, vendar se je kasneje izkazalo, da so pri moji poti z znanjem, razumevanjem, odgovornostjo in skrbijo za razvoj pomagali prav vsi, ki sem jih za to prosila. Vsekakor pa so bili in ostajajo moji največji mentorji moji starši, ki so name prenesli vse prave vrednote in predvsem veliko mero srčnosti ter seveda strasti do vsega kar počnem.

Katero knjigo bi priporočili za boljše naložbene odločitve?

Domače knjižne police se šibijo od poplave knjig, tako poslovne kot poljudne. Sem namreč velika ljubiteljica knjig. Tudi s področja investiranja se je nabralo precej knjig, žal pa ne morem izpostaviti nobene, morda le knjigo Umreti v bankrotu, ki ima zelo poveden naslov. Življenje je pač treba zajemati z veliko žlico.

Sanjska rezervacija, ki bi jo opravil za vas concierge?

Paket doživetij na štirih skrajnih točkah Evrope (Nordkapp, Cabo Da Roca, Punta Marroqui de Tarifa in Ural).

David Melihen
Namestnik direktorice privatnega bančništva

Ne skrbite zaradi neuspehov, skrbite raje zaradi zamujenih priložnosti, ko niti ne poizkusite.

David Melihen je celotno poslovno pot povezan s finančnimi trgi. Prve izkušnje je pridobival v borzno posredniški družbi kot borzni posrednik in finančni analitik. Kot upravljavec premoženja je skoraj deset let svoje znanje in izkušnje delil s strankami pri upravljanju njihovega premoženja. Nekaj časa je bil aktiven tudi na področju združitev in prevzemov podjetij, v lanskem letu pa se je kot namestnik direktorice in privatni bančnik pridružil ekipi privatnega bančništva.

Ste kdaj na svoji karierni poti imeli mentorja?

Kmalu po začetku karierne poti sem nekaj let delal z nadrejenim, ki je po naravni poti postal tudi moj mentor, predvsem poslovno, delno pa tudi osebno. Posredoval mi je kar nekaj napotkov za uspešno delo s strankami, me usmerjal v ustrezna dodatna izobraževanja, zalagal z zanimivo in uporabno strokovno literaturo, poudarjal pomembnost sodelovanja v teamu ter izpostavljal, da sta poleg trdega dela zelo pomembna tudi sprostitev in počitek.

Katero knjigo bi priporočili za boljše naložbene odločitve?

Na knjižni polici dolgoročnega vlagatelja vsekakor ne smejo manjkati knjige Warrena Buffetta, vlagatelja, ki z uspešnim upravljanjem svojega premoženja podkrepi zapisano vsebino svojih knjig.  Odlična knjiga, ki prav tako poudarja dolgoročnost vlaganja v (delniške) naložbe, pa je delo avtorja Jeremy Siegela z naslovom Stocks for the long run.

Sanjska rezervacija, ki bi jo opravil za vas concierge?

Večdnevni heliski (prosto smučanje s prevozom s helikopterjem) nekje v neobljudenih predelih Skalnega gorovja v Britanski Kolumbiji.

Ana Marija Oblak
Privatna bančnica

Bodi moder v besedah in še modrejši v dejanjih.

Ana Marija Oblak je svojo bančno pot v NLB začela leta 2009, kjer je spoznala, da jo celovita obravnava finančnega portfelja posameznika neizmerno veseli. Skozi leta je svoja znanja in izkušnje kot finančna svetovalka pridobivala v različnih NLB poslovalnicah. Pridružitev ekipi Privatnega bančništva pa je bil cilj, ki si ga je postavila ob začetku kariere v NLB in ga vztrajno zasledovala. Zdaj je njen vsakdan poln izzivov, pri katerih ji bogate izkušnje omogočajo hiter odziv ter natančno in kvalitetno opravljeno delo. 

Ste kdaj na svoji karierni poti imeli mentorja?

Seveda, ne le enega, več njih. Hvaležna sem prav za vsakega mentorja, ki sem ga srečala na svoji karierni poti. Vsak me je nekaj naučil, mi predal svoje dragocene izkušnje in pripomogel k uresničevanju mojih ciljev.

Moj prvi mentor, je oseba, ki se ga danes najrajši spominjam. Ob njegovem zaključku kariere v bančništvu, me je poiskal, ter mi povedal, da z veseljem in ponosom spremlja moj napredek.

Katero knjigo bi priporočili za boljše naložbene odločitve?

Za boljše naložbene odločitve je pomembna kombinacija spremljanja razmer na kapitalskih trgih, strokovne vsebine, finančne pismenosti in izkušenj.

Od knjig s to tematiko bi izpostavila odlično knjigo avtorja Jacka Brennana: More Straight Talk on Investing, kjer odlično opiše pomembnost vztrajanja pri naložbeni strategiji posameznika, kar pomeni vztrajanje v dobrih in slabih časih finančnih trgov.

Sanjska rezervacija, ki bi jo opravil za vas concierge?

Potovanje na Japonsko v času sakure (cvetenje češenj) ali potovanje z ogledom sedmih čudes sveta.

Andrej Aristovnik
Privatni bančnik

Biti pripravljen pomeni že napol zmagati

Andrej Aristovnik je del NLB že več kot 20 let. V preteklosti je deloval na področju poslovanja s fizičnimi osebami,  opravljal delo višjega komercialista pravnim osebam in bil komercialist za osebno obravnavo – specialist. V privatnem bančništvu je sicer pričel z delom višjega analitika, zdaj pa opravlja delo privatnega bančnika. Pravi, da svetovanje svojim strankam dojema kot privilegij, ki ga ima skupaj s sodelavci v sektorju privatnega bančništva.

Ste kdaj na svoji karierni poti imeli mentorja?

Na svoji karierni poti bi kot mentorja omenil svojega prvega direktorja v NLB, ki mi je dal pomembne usmeritve na začetku moje poslovne poti, hkrati pa vplival tudi na moj osebni razvoj.

Katero knjigo bi priporočili za boljše naložbene odločitve?

Priporočil bi knjigo The Little Book of Behavioural Investing avtorja Jamesa Montierja. V knjigi opisuje, da je največji sovražnik investitorja investitor sam. Čustva nam onemogočajo, da bi postali idealni investitorji. Avtor predlaga rešitve, s katerimi se lahko tem čustvenim napakam izognemo in postanemo boljši investitor. Za branje priporočam tudi knjigo »Uživaj življenje in postal boš bogat« avtorja Borisa Veneta.

Sanjska rezervacija, ki bi jo opravil za vas concierge?

Ogled finala UEFA Lige prvakov 30. 5. 2020 v Istanbulu.

Berta Zorc
Privatna bančnica
Imamo najboljše: medsebojno spoštovanje, sodelovanje, zaupanje, strokovnost …

Berta Zorc je izkušena bančnica z dolgoletnimi delovnimi izkušnjami v finančnem sektorju. Svojo poklicno pot je začela kot kreditna referentka v nekdanji Ljubljanski banki. Na to, da je privatna bančnica, je ponosna, saj ima možnost spoznavati čudovite in zanimive stranke ter njihove želje in potrebe. Zaveda se, da je vsako stranko treba dobro spoznati, ji prisluhniti in se ji prilagoditi.

Ste kdaj na svoji karierni poti imeli mentorja?

Z mentorstvom sem se prvič srečala ob prvi zaposlitvi. Vsako mentorstvo ima vpliv na določeno obdobje v karieri na poslovni in tudi na zasebni ravni. Najbolj mi je ostala v spominu mentorica, ki je bila tudi odlična psihologinja. Posredovala mi je ogromno nasvetov tako poslovnih kot osebnih.

Katero knjigo bi priporočili za boljše naložbene odločitve?

Modri investitor Benjamina Grahama, ker med drugimi opisuje način investiranja. Avtor se ukvarja s kazalniki poslovanja, ki so bistveni za gibanje delnic.

Sanjska rezervacija, ki bi jo opravil za vas concierge?

Novoletni koncert dunajskih filharmonikov.

Damir Gornik
Privatni bančnik

Smo tisto, kar verjamemo, da smo.

Damir Gornik je svojo bančno pot začel še v prejšnjem tisočletju v mini poslovalnici NLB na Mestnem trgu. Hitro je ugotovil, da ima žilico za bančništvo. Skozi različna delovna mesta znotraj NLB je pridobival bogate izkušnje, ki so bogatile njegov doprinos k uspešnemu poslovanju. Pred leti pa mu je nasproti prišla priložnost, o kateri je večkrat potiho sanjal - Privatno bančništvo. Uspelo mu je priti skozi vsa sita in sedaj neizmerno uživa v vlogi privatnega bančnika.

Ste kdaj na svoji karierni poti imeli mentorja?

Ob besedi mentor mi na misel najprej pride moja mama in nato moja žena. Mama me je naučila delati in imela vedno prave nasvete, žena pa mi je pomagala svoje delovne navade in čustvene kompetence še nadgraditi. Ostajam pa odprt za nove ideje in podvige. Sicer pa mentorje srečujemo na vsakem koraku. V karieri sem sodeloval z mnogimi in od vsakega skušam prevzeti najboljše.

Katero knjigo bi priporočili za boljše naložbene odločitve?

Ker sam bolj zagovarjam prebiranje aktualnih in ažurnih prispevkov s področja financ, ne bi izpostavil točno določene knjige. Drugače pa priporočam, da bančnik sam trguje na kapitalskih trgih in tudi s tem pridobiva potrebna znanja in izkušnje.

Sanjska rezervacija, ki bi jo opravil za vas concierge?

Zasebni potop in ekskluzivni ogled koralnega grebena na Maldivih.

Jan Glušič
Privatni bančnik

Mnogi ljudje ne uspejo zato, ker se ne zavedajo, kako zelo blizu uspeha so, ko obupajo. 

Jan Glušič je v svojih dvanajstih letih bančništva pridobil veliko izkušenj na tem področju - skupaj z licencami za trženje skladov, zavarovalnih poslov, vrednostnih papirjev. Posebej ceni izkušnje in spoznanja o različnih pristopih do strank. Zaradi želje po novih izzivih se je pridružil ekipi Privatnega bančništva, kjer lahko dodatno razvija svoje kompetence in seveda pri svojem delu uživa.

Ste kdaj na svoji karierni poti imeli mentorja?

Na svoji poti bančništva sem imel veliko mentorjev iz različnih področij, ki so mi predali ogromno znanj, izkušenj in različnih pogledov. Za vse to sem izredno hvaležen, saj sem tako rastel in razvijal svoje kompetence v smeri, ki sem si jo zastavil. Seveda pa še vedno trdim, da je najboljša šola tako imenovana »šola življenja«, ki me je sproti učila, ob napakah utrdila in pomagala, da sem postal močnejši.

Katero knjigo bi priporočili za boljše naložbene odločitve?

Če bi moral izpostaviti eno knjigo, bi bila to knjiga avtorjev: Mel Lindauer, Taylor Larimore, Michael Leboeuf - The Boglehead's Guide to Investing /second edition. Primerna je za vsakogar, ki bi želel svoja sredstva investirati, saj na prijazen, jasen način predstavi različne možnosti investiranja na trgu.

Sanjska rezervacija, ki bi jo opravil za vas concierge?

Križarjenje po Antarktiki, uživanje ob pogledu na zasneženo pokrajino in živali, ki živijo tam.

Jure Gabršek
Privatni bančnik

Bodi to, kar si, vse drugo je že zasedeno.

Jure Gabršek se je v banki zaposlil leta 2006 kot bančni komercialist v poslovalnici Šentvid. Skozi leta pridobival izkušnje v bančništvu in delu z različnimi profili ljudi. S pridobljenimi licencami in mnogimi izobraževanji pa pridobival potrebno znanje za strokovno, kakovostno in odgovorno opravljanje storitev, ki jih ponujamo. Delati v privatnem bančništvu mu predstavljan privilegij in izziv hkrati, saj dela z najboljšimi ter za najzahtevnejše stranke.

Ste kdaj na svoji karierni poti imeli mentorja?

V svoji karierni poti lahko rečem, da je bil moj mentor vsak, s katerim sem delal tako v banki kot zunaj nje. Vsak je prispeval svoj košček izkušenj in znanj, ki sem jih sprejemal in osvajal skozi vsa ta leta. Zavedam se, da je stalno učenje in prenos znanj oziroma mentorstvo ključno za osebnostni razvoj in karierni napredek.   

Katero knjigo bi priporočili za boljše naložbene odločitve?

Če bi moral izpostaviti eno knjigo, bi bila to avtorja Jamesa Montiera - The Little Book of Behavioural Investing.

Sanjska rezervacija, ki bi jo opravil za vas concierge?

Ogled El clasica na Camp Nouu v VIP-loži.

Maja Škrlep
Privatna bančnica
Če želite biti uspešni, je treba spoštovati samo eno pravilo – da nikdar ne lažete sebi.

Maja Škrlep v bančništvu dela že 28 let. Njena pot na tem področju se je začela za bančnim okencem, kjer je ugotovila, da ji je delo v banki in s strankami pisano na kožo, napredovala pa je vse do vodje poslovalnice. Med najbolj zanimivimi certifikati in licencami, ki si jih je pridobila, je licenca za opravljanje poslov zavarovalnega posrednika, zaradi katere zdaj na zavarovalne posle gleda drugače. 

Ste kdaj na svoji karierni poti imeli mentorja?

Formalnega mentorja nisem imela nikoli, neformalnih pa kar precej. Mednje štejem prijatelje, sodelavce, nadrejene, pa še kakšen bi se našel. Dober mentor je strokoven, te posluša, razume in bodri, je prijazen in človeški.

Katero knjigo bi priporočili za boljše naložbene odločitve?

Ne želim izpostaviti knjige, bolj priporočam stalno branje različnih revij in časopisov s področja financ. Sčasoma se naučiš izluščiti dobre in pomembne članke oziroma informacije, ki služijo pri pravilnih naložbenih odločitvah.

Sanjska rezervacija, ki bi jo opravil za vas concierge?

Polet z zasebnim letalom na Dunaj in obisk novoletnega koncerta dunajskih filharmonikov.

Marija Peteh
Privatna bančnica
Ni zmagovalec tisti, ki vedno zmaga in nikdar ne pade, zmagovalec je tisti,  ki nikdar ne odneha in zmeraj vstane.

Marijo Peteh od nekdaj veseli delo z ljudmi. Nanj se je osredotočala ves čas svoje karierne poti, ki jo je že od začetka gradila na različnih delovnih področjih znotraj posameznih poslovalnic NLB. Posebno potrditev ji pomeni priznanje, ki ga je leta 2003 prejela kot najuspešnejša komercialistka v prodaji zavarovalniških produktov zavarovalnice NLB Vita v NLB podružnici Moste. 

Ste kdaj na svoji karierni poti imeli mentorja?

V moji dolgoletni karieri v NLB sem imela dve odlični mentorici, ki sta bili moji nadrejeni in sta bili velik zaklad znanja. Naučili sta me predvsem, da je potrebno zaupati v tisto, kar delaš, imeti spoštovanje do sebe in drugih, vedno strmeti k novim izzivom in se nenehno izobraževati. Zdaj, ko sta upokojeni, se tudi sami občasno za kakšen nasvet obrneta name.

Katero knjigo bi priporočili za boljše naložbene odločitve?

Priporočam knjigo Manias, Panics, and Crashes Charlesa P. Kindlebergerja, ki opisuje zgodovino balončkov in finančno krizo. Zanimiva je tudi knjiga Skrivni klub milijonarjev Warrena Buffetta z zgodbo štirih prijateljev, ki se zatečejo po pomoč Warrena Buffetta, ki postane tudi njihov mentor, prek njegovih naukov pa se dokopljejo do tega, da je najboljša naložba vase.

Sanjska rezervacija, ki bi jo opravil za vas concierge?

Obisk finala NBA ali muzikala Chicago v New Yorku.

Martin Nadoh
Privatni bančnik
Če bomo vsi naredili, kar smo sposobni, bomo presenetili sami sebe!

Martin Nadoh se je odločil postati privatni bančnik, ker se je želel vsak dan dodatno izobraževati ter biti v tesnem stiku s kapitalskim in denarnim trgom. Ključno pri opravljanju tega poklica se mu zdi tudi, da lahko svoje znanje predaja tistim, ki to znanje želijo izkoristiti pri poslovanju. Poleg rednih izobraževanj v sklopu NLB se je udeležil tudi treninga za vodje prodaje, kjer o svojih izkušnjah pripovedujejo predstavniki svetovno znanih podjetij. 

Ste kdaj na svoji karierni poti imeli mentorja?

Za razvoj in doseganje osebnih in poslovnih ciljev je bilo in je zelo pomembno mentorstvo, dejansko me ves čas spremlja na poti k ciljem. V vsakem sogovorniku, s katerimi si izmenjujemo vprašanja, razpravljamo ob odgovorih, vidim mentorje, ki me nenehno izpolnjujejo. Mentorstvo občutim kot proces, v katerem izkušnje, mnenja, nasveti  posameznika bogatijo in krepijo tudi mojo izkušnjo. Sem mentoriranec in mentor ves čas svojega delovanja.

Katero knjigo bi priporočili za boljše naložbene odločitve?

Na področju financ in upravljanja premoženja je pomembno, da se ves čas izobražujemo, saj nas nenehno spremljajo spremembe. Z raznimi sogovorniki se velikokrat dotaknemo teme psihološke vzdržnosti. Velikokrat me je ista knjiga že navdušila in razočarala.  Zelo blizu mi je knjiga The Delphin (Sergio Bambaren), ki govori o pogumu in boju zoper lastne ovire, velikokrat mi poda odgovor, pa čeprav je vprašanje drugo.

Sanjska rezervacija, ki bi jo opravil za vas concierge?

Teden na ladji v Pacifiškem oceanu v družbi znanstvenikov, ki proučujejo bele morske pse, in potop med ta čudovita bitja.

Sebastjan Herman
Privatni bančnik
Uspeh je posledica, naj nikoli ne bo cilj.

Skozi dosedanjo karierno pot je spoznal, kaj pomeni vlagati v razvoj in napredek. Deloval je na različnih področjih, dodobra spoznal ustroj mednarodnih okolji, bančništvo pa je bilo povsem naraven prehod, saj je želja o delu na tem področju v njemu tlela še iz študentskih let. Izmenjava mnenj in življenjskih izkušenj z ljudmi različnih profilov je nekaj, kar ga vsakodnevno napolni z energijo. Biti bančnik se ne konča konec delovnega dne, temveč zahteva celo osebo, kajti vsak trenutek dneva en del sveta opravlja posle in soodloča o naši prihodnosti.   

Ste kdaj na svoji karierni poti imeli mentorja?

Skozi celotno karierno pot se učim(o). Tega vodila se držim ves čas, ostajam vedoželjen in po svetu hodim z odprtimi očmi. Nikoli namreč ne veš, kdaj ti pot prekriža nekdo, ki bo pozitivno vplival na tvoje življenje. Stremim k temu, da dobre prakse vpeljem tudi v svoje delovanje ter sem hvaležen vsakemu, ki je pozitivno vplival name. A ne pozabimo, da nas tudi slabe izkušnje krepijo ter delajo boljše, saj se tako zavedamo česa ne početi.

Katero knjigo bi priporočili za boljše naložbene odločitve?

Priporočam knjigo Življenje na našem planetu, avtorja Davida Attenborougha. Posredno knjiga nima povezave s finančnim svetom, verjamem pa, da bo marsikomu odprla oči, v kakšno pogubo vodimo naš planet ter, da je zadnji čas za ukrepanje. Vso bogastvo tega sveta namreč ne bo vredno nič, če ne bomo imeli planeta, kjer bomo lahko živeli.

Sanjska rezervacija, ki bi jo opravil za vas concierge?

V 48 urah obiskati Louvre v Parizu in Abu Dhabiju.

Simona Rajh
Privatna bančnica
Ni srečnih okoliščin. Te so rezultat naših odločitev in delovanja.

Simono Rajh od nekdaj veseli interakcija in delo z ljudmi. Nekdanja analitičarka in upravljavka premoženja si je želela svoje izkušnje nadgraditi z bančnimi in zavarovalniškimi znanji. Tako je bila odločitev za privatno bančnico zanjo logična izbira. Veseli jo, da lahko v privatnem bančništvu vsako stranko pogledamo celostno in ji predstavimo kvalitetne, celovite, strankam prilagojene finančne in naložbene možnosti. 

Ste kdaj na svoji karierni poti imeli mentorja?

Na svoji poti sem imela kar nekaj pravih mentorjev - tako v poslovnem kot zasebnem življenju. Od vsakega sem se nekaj naučila in tudi dandanes se zavedam, da je stalno učenje in želja po razvoju edina garancija za zadovoljno in uspešno življenje.

Katero knjigo bi priporočili za boljše naložbene odločitve?

Ne bi želela navesti zgolj ene knjige, saj je zanimive in koristne literature iz tega področja ogromno. Raje izpostavim nekaj avtorjev, ki jih z veseljem prebiram: investitorja, borzna guruja Warren Buffet in George Soros, znana profesorja Aswath Damodoran in Jeremy J.Siegel ter seveda nepozabni Benjamin Graham, oče temeljne analize.

Sanjska rezervacija, ki bi jo opravil za vas concierge?

Potovanje okrog sveta - na vseh sedem celin.

Sabina Drobnič Štemberger

Privatna bančnica
Če hočeš biti močan, premagaj samega sebe.

Sabina Drobnič Štemberger je v svet bančništva vstopila že za časa študija, kjer je imela priložnost spoznati različna področja v NLB d.d. Svojo poklicno pot je nadaljevala kot osebna bančnica oziroma finančna svetovalka v Poslovalnici za osebno bančništvo v Ljubljani, kjer je vsako stranko obravnavala individualno. Medsebojno zaupanje in želja po nadgradnji ter razširitvi znanja so pri njenem delu temelji za celovito obravnavo finančnega portfelja posameznika in finančnih navad. Nadgradnja osebnega bančništva pa je tudi sledila v poklicni poti, saj je postala del Privatnega bančništva, kjer skupaj s strankami še naprej išče optimalne finančne rešitve in jim nudi vsakodnevno podporo na bančnem področju.

Ste kdaj na svoji karierni poti imeli mentorja?

Seveda, mentorja sem imela ves čas pripravništva v NLB d.d. in tudi kasneje. Mentorji so vse osebe, ki so izkušenjsko bogatejše ter nam pomagajo pri razvoju in teh je bilo veliko od sodelavcev, vodij do prijateljev in sem zelo hvaležna, saj sem se od njih veliko naučila in prejela podporo. Največja mentorja v mojem življenju sta bila moja starša, ki sta me usmerjala k nenehnemu napredku s svojimi neprecenljivimi življenjskimi nasveti in vrednotami.

Katero knjigo bi priporočili za boljše naložbene odločitve?

Težko bi se osredotočila na eno samo knjigo, saj lahko povzame le določeno stališče. Menim, da je potrebno razširiti svoja obzorja ter prebrati literaturo različnih avtorjev in tako lahko vsak zavzame svoje stališče. Pomembno se mi zdi tudi vsakodnevno spremljanje razmer na kapitalskih trgih, branje finančnih strokovnih člankov ter spremljanje finančnega področja, ki te zanima.

Sanjska rezervacija, ki bi jo opravil za vas concierge?

Enoletno potovanje okoli sveta vključujoč safari v Afriki, preučevanje kitov na Azorih, gorske gorile v Kongu, Aurora Borealis na Aljaski, Grand Canyon, Patagonia.

Tanja Burkat
Privatna bančnica
Vsak dan je nov začetek, veselim se ga.

Tanja Burkat opravlja delo privatne bančnice že 10 let. Stik s strankami jo veseli in bogati. Verjame, da je izobrazba le temelj, na katerem je mogoče graditi vsa nadaljnja znanja in veščine. Svojo stroko pozna z različnih vidikov, saj je v bančništvu že tri desetletja. Izkušnje ji dajejo trdnost in samozavest, ves čas pa se tudi dodatno izobražuje, tako na osebnostnem kot strokovnem področju. 

Ste kdaj na svoji karierni poti imeli mentorja?

Na svoji dolgoletni bančni poti sem imela mentorje. To so bili izkušeni bančniki, ki so obvladali posel in bančne produkte zelo podrobno. Od njih sem se naučila veliko praktičnega. Predvsem pa so mi sodelavci nezavedni mentorji in to zelo cenim.

Katero knjigo bi priporočili za boljše naložbene odločitve?

Velikokrat vzamem v roke strokovno literaturo in prebiram posamezna poglavja. Naj jih omenim le nekaj: Modri investitor, This time is different, Predictably Irrational. Pri tistih poglavjih, ki so mi blizu, se večkrat ustavim, ponovno berem in o njih razmišljam.

Sanjska rezervacija, ki bi jo opravil za vas concierge?

Obisk Amazonke na izviru – v perujskih Andih.

Urška Zajec
Privatna bančnica
Privilegij v življenju je biti to, kar si.

Urška Zajec je najprej delala v zavarovalništvu, nato pa jo je poklicna pot zanesla v bančništvo, najprej kot kreditno in terensko komercialistko. Zanjo je vsak dan v privatnem bančništvu poln novih izzivov in raznovrstnih nalog, pridobljene licence pa ji ob izkušnjah omogočajo, da delo opravlja strokovno, zanesljivo, natančno in odgovorno. Vseskozi pa zbira tudi ideje in išče rešitve, kako bi lahko bančništvo še bolj prilagodili različnim segmentom strank. 

Ste kdaj na svoji karierni poti imeli mentorja?

Že v rani mladosti me je zaznamoval mentor, ki mi je pomagal začrtati jasne smernice za življenje. »Imej jasne cilje, nikoli ne obupaj in se ne ustavi na sredini poti. Vsako nalogo dokončaj. Bodi pošten do sebe in drugih.«

Katero knjigo bi priporočili za boljše naložbene odločitve?

Priporočam branje knjig avtorja Benjamina Grahama, strokovnih člankov na temo finančnih trgov, med drugim pa tudi udeležbo na strokovnih srečanjih za stranke privatnega bančništva, ki jih pripravljamo v NLB Privatnem bančništvu.

Sanjska rezervacija, ki bi jo opravil za vas concierge?

Koncert v katedrali sv. Štefana na Dunaju, ki slovi po odlični akustiki.

Aleksandra Korač
Privatna bančnica
Trud je poplačan le, če človek ne odneha. 

Aleksandra Korač je v svetu bančništva že 20 let. Poslovno pot je začela v NLB na Trgu republike kot pripravnica, nato je pridobivala izkušnje v poslovalnicah v centru Ljubljane kot Svetovalka za osebne finance. Tekom let je pridobila veliko znanja in se letos pridružila najboljši ekipi v Privatnem bančništvu. Z veseljem sledi novostim in trendom, ki pripomorejo k lažjemu in uspešnejšemu poslovanju strank. V času zaposlitve ji je uspelo uspešno dokončati magistrski študij Managementa na Fakulteti za Management.

Ste kdaj na svoji karierni poti imeli mentorja?

Moja mentorja na življenjski poti sta starša. Od njiju sem prevzela delovne navade ter jih prenesla v delovno okolje, kjer je sodelovanje, povezovanje in spoštovanje ključnega pomena. Za to sem jima izredno hvaležna. Velika zahvala na karierni poti gre moji prvi nadrejeni, ki je bila odlična mentorica. S svojim odnosom do dela, znanjem in izkušnjami me je usmerjala na začetku moje poslovne poti, pomagala pri oblikovanju ter uresničevanju poslovnih in osebnih ciljev. 

Katero knjigo bi priporočili za boljše naložbene odločitve?

Namesto naslovov knjig bi za dobre odločitve priporočila preplet lastnih izkušenj, vedoželjnosti, med drugim prebiranje strokovne literature na temo finančnih trgov.

Sanjska rezervacija, ki bi jo opravil za vas concierge?

Rajske svetleče plaže Maldivov - hoja po zvezdah (bioluminiscenca).

Duško Rakić
Privatni bančnik
Sprejmi izzive, sledi strastem, uživaj v potovanju. 

V banki je začel svojo kariero več kot 20 let nazaj kot blagajnik in nato napredoval v vlogo svetovalca. Pridobil je licence za vzajemne sklade in zavarovalništvo, ter se razvijal kot osebni bančnik s ciljem postati vodja poslovalnice. S trdim delom je postal vodja v štirih poslovalnicah, kjer se je veliko naučil o delu z ljudmi. Kasneje je v NLB Kontaktnem centru vodil prodajo in pridobil dragocene izkušnje z različnih bančnih področij. Zaveda se pomembnosti raznolikosti ljudi in kako dragoceno je medsebojno spoštovanje tako med sodelavci, kot pri strankah. Vrhunec kariere je bil prehod v Privatno bančništvo, kjer sedaj s ponosom opravlja delo, ki si ga je nekoč, ko je delal na blagajni, lahko zgolj želel. 

Ste kdaj na svoji karierni poti imeli mentorja?

Seveda, imel sem več mentorjev, ki so mi pomagali pri razvoju in rasti. Prvi in najpomembnejši mentor zame je moja družina, ki me podpira in je moji prvi in zadnji »navdih« za vsak zadani cilj. V karieri sem imel priložnost delati pod mentorstvom izkušenih sodelavcev in nadrejenih v banki, kjer sem pridobil dragocene nasvete na strokovni poti. Mentorstvo mi je omogočilo razvoj veščin in samozavest ter mi pomagalo doseči svoje cilje v karieri.

Katero knjigo bi priporočili za boljše naložbene odločitve?

Vsakomur, ki se sprašuje, kako začeti z naložbami bi priporočil knjigo "A Random Walk Down Wall Street" avtorja Burtona G. Malkiela. Knjiga ponuja celovit vpogled v osnove naložb ter strategije za uspešno investiranje. Vsakodnevno prebiranje spletnih člankov o financah, ki obravnavajo pametno vlaganje in investiranje pa je moja stalnica brez katere enostavno ne gre, če želimo biti na tekočem z dogajanji. Poleg tega poslušam podcaste o različnih naložbenih možnostih. 

Sanjska rezervacija, ki bi jo opravil za vas concierge?

Potovanje po celotnem Lucayan arhipelagu s pomočjo hidroplana, ki bi me popeljal na najlepše otoke in zalive Bahamov, kjer bi vsak dan lahko užival v snorklanju, prečudovitih plažah ter razvajanju s svežo in okusno hrano. 

Paket Privatno

V paket Privatno so za vsakodnevno opravljanje storitev vključeni:

 • osebni račun z debetno kartico Mastercard® World Elite
 • osnovni limit do 7.000 evrov,*
 • brezplačnimi dvigi gotovine na bankomatih drugih bank v Sloveniji,**
 • kartica z odloženih plačilom NLB Zlata Mastercard® brez članarine,

 • kartica z odloženim plačilom NLB Premium Visa brez članarine,***

 • brezplačni SMS-Alarmi o uporabi za vse kartice,

 • brezplačne pristopnine in uporabnine za NLB Klik in Klikin,

 • neomejeno plačilo plačnih nalogov v NLB Kliku in Klikinu brez provizije,****

 • neomejeno plačilo direktnih bremenitvev in trajnih nalogov brez provizije,

 • 4 brezplačna plačila plačilnih nalogov v NLB Poslovalnici ali na bankomatu,

 • 20 % popusta na stroške odobritve izrednega limita, ki ga odplačujete s postopnim zniževanjem z avtomatsko obnovo ter

 • brezplačno vstopnino v bančni muzej Bankarium za dve osebi.

  

Ekskluzivne ugodnosti

NLB Lifestyle

 • del paketa Privatno je tudi NLB LifeStyle, ki omogoča, da prihranite na času z Mastercard® Concierge - brezplačnim osebnim asistentom, ki opravi delo za in namesto vas (npr. organizira celotno potovanje, pridobi ekskluzivne vstopnice, kupi darilo za najdražje ipd.).
 • Čas na letališčih pa obrnite v sproščujoče doživetje z brezplačnim vstopom v ekskluzivne letališke salone iz programa LoungeKey.

   

Brezplačno zavarovanje spletnih nakupov

Aktivirajte brezplačno zavarovanje spletnih nakupov z NLB Debetno kartico Mastercard® World Elite in izkoristite ugodnosti, kot so zaščita pri nakupu, zaščita v primeru kraje ali nastale škode, podaljšana garancija in garancija najugodnejše cene za spletne nakupe.

Več

  

Hitri prehod na letališčih

S storitvijo Hitri prehod, ki vam jo omogoča NLB Debetna kartica Mastercard® World Elite, boste lahko desetkrat letno le z nekaj kliki v aplikaciji Mastercard Travel Experiences rezervirali hitri prehod in ga uporabili povsem brezplačno. 

  

Najbližje parkirno mesto na Letališču Brnik

Na letališču Brnik vam NLB Debetna kartica Mastercard® World Elite omogoča, da parkirate na enem izmed rezerviranih parkirnih mesto ob neposredni bližini vhoda.

  

Druge ekskluzivne ugodnosti

Cenimo tiste majhne razvade, ki vam rišejo nasmeh na obraz, zato vas v sklopu kartične mreže Mastercard redno razvajamo s posebnimi akcijami.

    

Stranke privatnga bančništva pa dobijo še: 

 • privatnega bančnika, ki je dosegljiv 24/7,
 • sef velikosti A in
 • davčno svetovanje.

   

Privatni bančnik

 • Je izkušen in posebej usposobljen finančni svetovalec;
 • dosegljiv je kjer koli in kadar koli;
 • skrbi za izvedbo strankinih vsakodnevnih finančnih transakcij;
 • svetuje pri finančnih vprašanjih in skupaj s timom strokovnjakov, ki so mu dostopni v strokovnem zaledju banke, ponudi kar najboljše rešitve;
 • celostno upravlja finančno premoženje stranke oziroma njene družine s ciljem njegovega plemenitenja in davčne optimizacije;
 • koordinira vse finančne posle v NLB d.d. in NLB Skupini.

    

Celostno upravljanje premoženja

Temelji na dobrem poznavanju stranke – njenih finančnih potreb in zmožnosti, odnosa do tveganja ter finančnih ciljev. Je več kot investicijsko svetovanje. Gre za gospodarjenje s finančnimi naložbami, izbranimi po meri stranke. Celostno upravljanje premoženja prinaša privlačno kombinacijo bančnih in finančnih produktov ter finančnega, investicijskega, davčnega in tudi s tem povezanega pravnega svetovanja.

Vključuje:

 1. oblikovanje naložbene strategije na podlagi strankinega odnosa do tveganja (naložbeni profil);
 2. razpršitev premoženja;
 3. spremljanje gibanja finančnega premoženja;
 4. spremljanje in poročanje o dogajanjih na finančnih trgih.

      

Zahtevnejša svetovanja

Zahtevnejša svetovanja vključujejo:

 • finančna svetovanja z vključevanjem strokovnjakov s področij financiranja (limiti, krediti), finančnih naložb (depoziti in bančna varčevanja, vzajemni skladi, indeksni in zaprti skladi, portfelji vrednostnih papirjev, naložbena življenjska in pokojninska zavarovanja, delnice in obveznice, izvedeni finančni instrumenti, strateški lastniški deleži v podjetjih) in nefinančnih trgov (nepremičnine, plemenite kovine, umetnine in druge vredne premičnine);
 • davčna svetovanja (davčna optimizacija premoženja, izpolnjevanje davčnih obveznosti stranke v Republiki Sloveniji, pomoč v davčnih postopkih, zastopanje pred davčnimi organi v Republiki Sloveniji ter obveščanje o spremembah in novostih na davčnem področju). Za namen oddaje davčne napovedi za kapitalske dobičke 2023, strankam Privatnega bančništva poleg petih brezplačnih ur davčnega svetovanja poravnamo strošek do dveh dodatnih ur davčnega svetovanja pri družbi BDO d.o.o.

     

* Osnovni ali izredni limit vam banka odobri glede na vašo kreditno sposobnost, ki jo oceni v skladu s poslovno politiko banke. Pred odobritvijo osnovnega ali/in izrednega limita bo banka  v sistemu SISBON preverila korektnost vašega poslovanja. Več informacij o sistemu SISBON: https://sisbon.si. Več informacij v zvezi z uresničevanem pravic posameznika pa je na voljo tukaj. Vlogo lahko oddate osebno v  poslovalnici , ki vodi vaš osebni račun ali prek  NLB Klika.

** Izvzeti so morebitni stroški tuje banke, ki jih lahko zaračuna banka lastnica bankomata.

*** Brezplačna članarina pri porabi nad 4.000 EUR letno.

**** Velja le za nenujna domača plačila v evrih v vrednosti do 50.000 EUR.

Revija Privatno

Če ste si v življenju ustvarili finančno bogastvo, se zavedate tudi, da je to bogastvo smiselno plemenititi. Ob tem je izjemno pomembna odločitev, komu boste zaupali upravljanje svojega premoženja. Vsem, ki te odločitve še niste sprejeli, kot tudi tistim, ki nam že zaupate, ponujamo v branje revijo Privatno.

V reviji so zbrane zanimive informacije in pogledi na vprašanja, s katerimi se na področju upravljanja premoženja srečujete v različnih življenjskih obdobjih - naj bo to dedovanje oziroma prenos premoženja, njegova davčna optimizacija, iskanje navdiha za nov podjetniški podvig ali vzgoja vrednot za uspeh.

Hkrati vam predstavljamo tudi privatno bančništvo in celotno ekipo naših najboljših finančnih strokovnjakov, ki delujejo na področju privatnega bančništva.

   


Kontakt

Nova Ljubljanska banka d.d., Ljubljana
Trg republike 2
1000 Ljubljana, Slovenija
SWIFT: LJBASIX2

telefon: 01 476 23 66

e-naslov: infopb@nlb.si

Mastercard Concierge:

telefon: 080 82 80 83

e-naslov: NLB@concierge-mc.com


Pogosta vprašanja

Oblikovanje naložbene strategije je odvisno od:
• vaših finančnih razmer;
• vašega odnosa do tveganja;
• vaših investicijskih načrtov in ciljev, ki jih želite s plemenitenjem premoženja doseči, ter
• izkušenj in znanja iz preteklih naložbenih odločitev.
 
Odnos do tveganja opredeljuje vašo pripravljenost vložiti sredstva v bolj ali manj tvegane naložbe. Pri nizko tveganih naložbah je donosnost znana vnaprej. Take naložbe zagotavljajo stabilno rast vloženih denarnih sredstev in so sorazmerno varne. Visoko tvegane naložbe pa puščajo vlagatelja v dvomih glede dosežene prihodnje donosnosti. Njihova vrednost v izbranem časovnem obdobju potencialno močno niha.

Vaši načrti o prihodnjih investicijah so lahko različni. Investirate lahko v stanovanje ali hišo, v lastno podjetje, v prestižne dobrine ali razmišljate celo o določeni stopnji finančne neodvisnosti. Izbira vrste naložb je močno odvisna od vaših potreb po sredstvih v prihodnosti.

Vaše pretekle naložbe so lahko bogat vir izkušenj. Sami najbolje veste, katere naložbe so se vam najbolje obrestovale in kakšno donosnost zahtevate od izbrane naložbe.

Na podlagi vprašalnika (ki temelji na teoretičnih izhodiščih vzorcev naložbenega obnašanja in je preverjen tudi v praksi) in posveta s privatnim bančnikom oblikujemo ustrezno naložbeno strategijo premoženja, ki bo ustrezala vašim željam in ciljem.

Individualno upravljanje premoženja

Ugledna, visoko specializirana finančna storitev, v sklopu katere se sredstva vlagatelja razporejajo skladno z izbrano naložbeno politiko na individualni ravni.

NLB Skladi

Ključ do uspešnega varčevanja v vzajemnih skladih.

NLB Vita

Pestra izbira varčevalno-naložbenih zavarovanj.
Slika NLB Vita Privatno 115x200
NLB Vita PrivatnoEkskluzivno naložbeno življenjsko zavarovanje z aktivnim upravljanjem premoženja.
Skrita vsebina

Želim, da me pokličete

Prosimo, vpišite telefonsko številko, na katero želite, da vas pokličemo:

* Podatki so obvezni.

Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.

Vnesite tudi omrežno skupino, npr. (01) 477 2000.
Podatek je obvezen.
Vpišete lahko največ 1500 znakov.
Podatek je obvezen.
Podrobnejše informacije o tem, kako banka ravna z osebnimi podatki in vaših pravicah, so na voljo na www.nlb.si/varstvo-osebnih-podatkov oziroma v dokumentu Splošne informacije o obdelavi osebnih podatkov.

Hvala za vaš interes.
Na oddano telefonsko številko vas bomo kontaktirali.

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!