Andrej Baša: Finančni nogomet

»Treba je trdo delati, se žrtvovati in slediti zastavljenim ciljem, da jih na koncu lahko dosežeš,« je glavni nasvet bančnega svetovalca Andreja Baše, ki je športno kariero zamenjal za delo v novogoriški poslovalnici NLB.

»Nogomet me je naučil sodelovanja in povezovanja, kar mi je v veliko pomoč pri delu s sodelavci, s katerimi si skupaj prizadevamo za večje zadovoljstvo strank.« Tako Andrej Baša svoje delo primerja z nogometom, s katerim se je profesionalno ukvarjal pred prihodom na NLB. Timsko delo pa ni pomembno le med sodelavci, temveč tudi med svetovalcem in stranko. Ta mora začutiti, da je pri svetovanju na prvem mestu skrb za njene finance in da je torej vprašanje »Kako vam lahko pomagam?« iskreno. 

Od zaprtja do odprtja 

Andrej Baša pri svetovanju nikoli ne izbere birokratskega načina, temveč je raje praktičen: »Na začetku se pogovarjaš, nato napišeš in še pokažeš – to je pravi recept za doseganje ciljev.« Ravno zaradi tega se je že na začetku poklicne poti odločil, da bo z lastnimi financami in številnimi praktičnimi primeri zgled svojim strankam. Ko opisuje posamezen produkt, vedno pove, kako ga uporablja sam, in tako stranke hitreje ugotovijo, ali je ponudba primerna tudi zanje. 

Andrej Baša sledi načelu, da lahko vsak zaposleni spremeni marsikaj, če dela po svojih najboljših močeh. Kadar se osebnemu maksimumu pridruži še osebno zadovoljstvo z delom, se ta energija čuti in širi dalje. Vedno se rad spominja dogodka pred leti, ko je v poslovalnico vstopila razburjena gospa, mama dveh otrok, in zahtevala zaprtje računa. »Moj odgovor bi sicer lahko bil: Seveda, ni problema,« se nasmeje danes, »a sem se odločil drugače.« S številnimi vprašanji je izvedel, da želi gospa račun zapreti zaradi provizije, ki jo mora plačevati ob nakazovanju denarja svojim otrokom. Baša ji je ponudil, da tudi sama odpre račun pri NLB, in zadeva se je začela razpletati: 

Namesto da bi račun zaprl, sva prišla do odprtja novega računa, gospa je začela uporabljati elektronsko banko, odprla je varčevanje za otroke in se po nekaj mesecih vrnila vsa nasmejana, češ da je vsem povedala, kako dobro svetujemo pri nas.To so zgodbe, ki jih želi pri svojem delu ustvarjati vsak dan. Eno izmed njegovih načel je tudi, da ob prihodu domov ne potarna, kako grozen dan je za njim, temveč se veseli majhnih, a pomembnih zmag, ki jih je dosegel.

Treba si je postaviti cilje

Največja težava, ki bremeni tako svetovalce kot tudi stranke, je pomanjkanje časa. So pa stranke danes vse bolj izobražene in informirane, zaradi česar je še toliko bolj pomembno, da svetovalci z različnimi izobraževanji zpopolnijo svoje znanje in so sposobni v kratkem času stranki svetovati na čim več področjih. V spominu mu je najbolj ostalo izobraževanje o zavarovanjih, ki je bilo primerljivo s kakšnim težjim izpitom iz študijskih let. 

Informacije so na poti do uspeha sicer ključne, a veliko šteje tudi odnos do stranke, ki ga vsak posameznik razvije na svoj način. Andrej opaža, da ljudje velikokrat premalo časa posvečajo določanju življenjskih ciljev, zato poskuša s pogovorom stranko pripeljati do tega, da začne o tem bolj intenzivno razmišljati. »Če ne gre drugače, jo povprašam o tem, ali je že razmišljala o varčevanju za naslednje zimske počitnice, in si pridobim nekaj minut, da lahko razložim tudi druge vidike.«

Za doseganje ciljev pa je potrebna vztrajnost, »vrlina, ki ti jo da šport."

Vsaki stranki, še posebej tistim, ki želijo doseči dolgoročne cilje, poskušam predstaviti, kako pomembno vlogo ima pri tem njihova vztrajnost.Andreju Baši največjo nagrado za dobro opravljeno delo pomenijo zadovoljne stranke, take, ki se vračajo v poslovalnico in mu povedo, da so s pomočjo njegovega nasveta dosegle cilj, ki so si ga zastavile pred leti. To je tudi eden izmed razlogov, da ga boste na Bevkovem trgu 3 v Novi Gorici vedno našli z nasmehom na obrazu. In če ga slučajno obiščete po »prvem polčasu« – imajo namreč deljen urnik –, vam bo z veseljem razložil, kako je delovni čas pravzprav le nekoliko daljša nogometna tekma.

Finančni nasvet za vsak posamičen korak

V okviru osebne obravnave bodo naši svetovalci za osebne finance analizirali vaše obstoječe stanje, izračunali za vas najboljšo situacijo in predlagali možne smeri za dosego cilja. Brezplačno!

Odprite račun

september, 2015

NLB Osebno bančništvo

Osebno bančništvo

Storitev, ki je namenjena zahtevnejšim strankam, ki od banke pričakujete svojim potrebam prilagojeno upravljanje osebnih financ.

Ne zamudite dobrega nasveta

Pridružite se več kot 220.000, ki redno dobivajo najbolj sveže nasvete za dobre finančne odločitve.


Prijavi se

Skrita vsebina

Vloga za odprtje osebnega računa

* Podatki so obvezni.

Osebni račun lahko enostavno in hitro odprete tudi preko spleta. Izpolnite vsa polja e-obrazca.

Osebni podatki

Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.
moški
ženska
Podatek je obvezen.
Stalni naslov:
Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.
Kontaktni podatki:

Vnesite tudi omrežno skupino, npr. (01) 477 2000.
Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.

Osebni podatki

Osebni dokument
osebna izkaznica
potni list
vozniško dovoljenje
Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.
Rojstni podatki
Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.
da
ne
Podatek je obvezen.

Podatki za odprtje računa

občan
študent
upokojenec
zaposlen
Podatek je obvezen.
plačilo študentskega dela
plačilo trajnikov
prejemanje plače
prejemanje pokojnine
prejemanje socialnih transferjev
prejemanje štipendije
prejemki izven delovnega razmerja
varčevanja
vračila dohodnine
Podatek je obvezen.
od 0,00 EUR do 200,00 EUR
od 200,00 EUR do 500,00 EUR
od 500,00 EUR do 1.000,00 EUR
od 1.000,00 EUR do 2.500,00 EUR
več kot 2.500,00 EUR
Podatek je obvezen.

Izbira tipa računa ali paketa

NLB Osnovni račun več
da 

Seznanjen sem s pravico banke, da pred odobritvijo rednega limita opravi vpogled v zbirko osebnih podatkov SISBON, s čimer z oddajo te vloge tudi izrecno soglašam.
ne
Depoziti
Drugo
Klikin
Krediti
Naložbe
Nezgodno zavarovanje Vita Nezgoda Junior z dodatno ugodnostjo
NLB Klik
NLB Klik z OTP dostopom brez pristopnine
Plačilne kartice
SMS alarmi in opomniki
Varčevanja
Zavarovanja
Podatek je obvezen.

Izjave

Izjavljam, da odpiram račun, oziroma sklepam trajno poslovno razmerje v svoje imenu in za svoj račun, so navedeni podatki resnični, sem seznanjen, razumem in se strinjam s Splošnimi pogoji poslovanja z NLB Osebnimi računi ter Izvlečkom iz Sklepa o obrestnih merah NLB d.d. in Tarifo NLB d.d., nisem v postopku osebnega stečaja, sem seznanjen/a z »Izjavo o varstvu osebnih podatkov« in s tem s pravico banke, da bo osebne podatke, ki bodo vneseni preko spletnega obrazca obdelovala v skladu z veljavno zakonodajo.*
Izjavljam, da nimam blokiranega nobenega transakcijskega računa pri katerikoli banki v Sloveniji*
Izjavljam, da nisem v postopku osebnega stečaja*
Izjavljam, da so vsi zgoraj navedeni podatki pravilni*
Da nisem politično izpostavljena stranka
Da sem politično izpostavljena stranka
Podatek je obvezen.
bom podpisal in prevzel na bančnem okencu v izbrani poslovalnici
dostavi bančni svetovalec na dom
Podatek je obvezen.
Naš bančni svetovalec vas bo kontaktiral in se z vami dogovorili za čas obiska. Zato navedite ustrezen termin za kontakt. Ob obisku svetovalca boste morali predložiti tudi kopijo potrdila o študentskem statusu.
Želim, da me bančni svetovalec pokliče:
Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.
Vpišete lahko največ 1500 znakov.
Podatek je obvezen.
Podrobnejše informacije o tem, kako banka ravna z osebnimi podatki in vaših pravicah, so na voljo na www.nlb.si/varstvo-osebnih-podatkov oziroma v dokumentu Splošne informacije o obdelavi osebnih podatkov.

Vloga je bila uspešno oddana.

Naš bančni svetovalec vas bo kontaktiral in se z vami dogovoril za čas obiska.

Zahvaljujemo se vam za zaupanje.

Za dodatne informacije in pojasnila pokličite kontaktni center na številko (01) 477 20 00, ali nam pišite na info@nlb.si.

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!