Finančni partner na vaši poslovni poti

Vsako podjetje za svoje poslovanje potrebuje poslovno banko. Izbira prave banke je lahko veliko bolj zapletena od odgovora na vprašanje, kje odpreti poslovni račun ali kje dobiti ugoden kredit za poslovanje. Pretehtati je treba številne dejavnike, da v svoji banki najdete zanesljivega finančnega partnerja, ki vas bo spremljal na vaši poslovni poti ter pripomogel k rasti in razvoju vašega podjetja. Za lažjo odločitev preberite, kaj vam lahko ponudimo v NLB.


Dostopnost banke

  • Z nami lahko poslujete v 103 poslovnih enotah, prek elektronske banke NLB Proklik in mobilne banke Klikpro. V poslovalnicah v Poslovni mreži, Poslovanju z mikro podjetji, Poslovanju z malimi in srednjimi podjetji in Poslovanju s ključnimi komitenti vam poslovni skrbniki lahko ponudijo celovito obravnavo na enem mestu in sledijo v vseh fazah življenjskega cikla podjetja, doma in v tujini. Na vašo željo lahko pridejo tudi v vaše podjetje ali tja, kamor vam ustreza.
  • Bančni svetovalci v NLB Kontaktni centru so vam na voljo 24 ur na dan, vsak dan.  Po telefonu, e-pošti, v video klicu ali spletnem klepetu preprosto in hitro dobite odgovor na različna vprašanja ali uredite nekatere osnovne bančne posle.
  • Vzdržujemo najširšo mrežo najsodobnejših bankomatov v Sloveniji – na voljo vam je 547 bankomatov, med njimi je že 320 brezstičnih.
  • Pri mednarodnem poslovanju vas lahko podpremo prek 6 bank NLB Skupine in povezav z 830 korespondenčnimi bankami v 98 državah sveta.

Zaupa nam več kot 45.000 pravnih oseb

V NLB poslujemo z več kot 45.000 pravnimi osebami različnih velikosti in pravnih oblik v različnih fazah razvoja – s podjetniki začetniki, mikro-, malimi, srednjimi in velikimi podjetji, pa tudi s podjetji, povezanimi v skupine.

Znanje in izkušnje iz poslovanja s podjetji

Vsaka poslovna stranka v NLB dobi svojega poslovnega skrbnika, ki ji pomaga z nasveti, ne le z bančnega področja, ampak tudi širše – spremlja jo na njeni poslovni poti in skupaj z njo išče rešitve za nove podjetniške izzive, s katerimi se srečuje. Poslovni skrbniki so usposobljeni za celovito finančno svetovanje v vseh fazah vašega razvoja. Pri iskanju rešitev sodelujejo s strokovnjaki različnih bančno-finančnih področij, lahko se povežejo tudi z vašim svetovalcem osebnega ali privatnega bančništva, po potrebi tudi s svetovalcem iz NLB Skupine.

Celovita ponudba univerzalne finančne institucije na enem mestu

Na enem mestu se lahko pogovarjate o storitvah komercialnega, trgovinskega in investicijskega bančništva. Še posebno konkurenčni smo pri:

svetovanju pri mednarodnem poslovanju, financiranju in zavarovanju poslovanja z instrumenti trgovinskega bančništva (trade finance) in izvedenimi finančnimi instrumenti za obvladovanje obrestnih in valutnih tveganj;

plačilnih storitvah z možnostjo cenejšega internega prometa v Sloveniji in ugodnejših mednarodnih plačil v JV Evropi (v okviru bank članic NLB Skupine), zanesljivega in hitrega izvajanja plačil SEPA in plačil v tretje države prek elektronske in mobilne banke, izmenjave e-računov in množičnih plačil ter upravljanja soglasij za direktne bremenitve;

storitvah za prodajna mesta s sodobno opremo in procesiranjem kartičnih plačil, možnostjo plačevanja z mobilnim telefonom z mobilno denarnico NLB Pay, možnostjo prodaje na obroke, tudi za prodajo po telefonu ali spletu;

storitvah kratkoročnega financiranja, vključno s hitrim financiranjem, s katerim dostopate do dodatnih sredstev že v nekaj minutah brez dodatne dokumentacije in zavarovanj, ter elektronskim izvajanjem odkupa terjatev (kot član mednarodne mreže ponudnikov za faktoring/odkup terjatev FCI bomo z naslednjim letom ponujali tudi mednarodni odkup terjatev v 90 državah) in dolgoročnega financiranja, vključno s čezmejnim financiranjem;

storitvah podjetniških financ, s katerimi vam pomagamo pri alternativnem financiranju z izdajo vrednostnih papirjev, poslovnem in finančnem prestrukturiranju, dokapitalizaciji, združitvah in prevzemih ali prodaji podjetja;

storitvah borznega posredovanja, s katerimi vam zagotavljamo stabilno mednarodno infrastrukturo za trgovanje z lastniškimi in dolžniškimi finančnimi instrumenti;

skrbniških storitvah: na podlagi vaših naložbenih ciljev za vas vzpostavimo zanesljive in varne infrastrukturne poti, ki vam omogočajo globalno razpršitev naložb;

obveščanju: s SMS-Alarmi in SMS-Opomniki povečujemo varnost in preglednost vašega poslovanja s karticami, poslovnim računom in NLB Proklikom, NLB Kontaktni center pa vam je 24/7 na voljo za hitro tehnično in poslovno pomoč.

Naš dom je v tej regiji, med vami, z vami

Kot največja bančna skupina s sedežem v JV Evropi dobro poznamo poslovno in družbeno okolje, v katerem živimo in delamo skupaj z vami. Naš dom je tu, med vami, zato lahko bolje razumemo vaše potrebe in vam ponudimo rešitve, prilagojene vašemu poslu. Z vami smo 24 ur na dan, vsak dan. Z naprednimi finančnimi storitvami in strokovnimi nasveti vam pomagamo premagovati lokalne in globalne izzive ter dosegati zastavljene cilje na vseh trgih, kjer poslujete. Tako boste boste pripravljeni na vse, kar sledi. Dobrodošli!

Spoznajte nas 

  

Na voljo so vam storitve celotne NLB Skupine v JV Evropi

NLB Skupina je največja slovenska bančno-finančna skupina v Jugovzhodni Evropi, ki ponudbo bančništva dopolnjuje z drugimi finančnimi dejavnostmi, kot so zavarovalništvo in upravljanje premoženja. S prihodnjim letom bomo nabor storitev dopolnili tudi z najsodobnejšimi rešitvami za lizing, osredotočenimi na mobilnost, najprej v Sloveniji, postopoma pa še v regiji.

Smo edina mednarodna univerzalna finančna skupina, prisotna v Sloveniji in na vseh trgih nekdanje Jugoslavije s področja zahodnega Balkana (z izjemo Hrvaške), s sedežem v Ljubljani in strateškim interesom v tej regiji. Kot regijski specialist odlično poznamo lokalno okolje, jezik, kulturo in mentaliteto, zato vas lahko učinkovito podpremo pri poslovanju na teh trgih, z univerzalnimi bančnimi storitvami na vseh ciljnih trgih, po novem pa s čezmejnim financiranjem tudi iz Slovenije. Prednost NLB Skupine lahko izkoristite tudi pri mednarodnem poslovanju z ugodnimi mednarodnimi plačili v okviru bank članic NLB Skupine.

Prispevamo k boljši kakovosti življenja in poslovanja v regiji

NLB Skupina se kot sistemsko pomembna finančna institucija zaveda svoje družbene odgovornosti. Poleg uspešnega poslovanja, ki pripomore k razvoju gospodarstva, želimo prispevati k boljši kakovosti življenja celotne regije.

»Jugovzhodna Evropa je naš dom. Tu sta srce in glava NLB Skupine, zato sta naša želja in cilj poskrbeti za to, da bo ta regija uspešna. Kot sistemski igralec ta izziv sprejemamo s ponosom in veliko odgovornostjo – do naših strank, zaposlenih in okolja, v katerem delujemo.« - Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB

V okviru družbeno odgovornih aktivnosti skrbimo za boljšo kakovost življenja, podpiramo šport in kulturo ter spodbujamo podjetništvo. Zato vam na podjetniški poti lahko pomagamo tudi drugače:

Pridružite se nam

Na podlagi celovite ponudbe, strokovnega znanja in izkušenj vam ponujamo partnerski odnos, ki vas bo spremljal skozi celoten razvojni cikel podjetja tako doma kot v tujini.

Odkrijte, kako vam lahko pomagamo 

  

november, 2019

2021 08 nlb poslovni paketi splosno 1920x468

NLB Poslovni paketi

Izberite poslovni paket po svoji meri in imejte dober pregled nad stroški vsakodnevnega poslovanja.

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!