Izobraževanja v tujini za podjetnike

Dokazano je, da kakovostna redna izobraževanja zaposlenih in vodilnih v podjetju izboljšujejo poslovno uspešnost ter rezultate podjetja. Preverite, kako lahko s pomočjo tujih medijev na dostopne načine razširite svoje znanje in s tem prispevate k uspešnosti podjetja.

Že dolgo je znano, da klasična formalna izobrazba širi obzorje znanj, ni pa dovolj za poslovni uspeh. Delovanje in poslovanje podjetja sta nadvse kompleksni dejavnosti, za kateri urjenje poteka tudi skozi izkušnje, s pomočjo kolegov in z dolgotrajnim neformalnim izobraževanjem. Z razvojem tehnologij in vedno večjo dostopnostjo znanja je na voljo vse več načinov za neformalno izobraževanje, ki podjetnikom omogočajo poglabljanje obstoječega znanja, specializacije za posamezne industrije ter predstavitev novosti na trgu.


Spletna izobraževanja tujih ponudnikov

MOOC je kratica za Massive Open Online Courses in je izraz, ki zajema vse ponudnike brezplačnih ali doplačljivih spletnih izobraževanj. Gre za vrsto izobraževanja, ki poteka na spletni platformi, učenje pa je podprto z video posnetki, konferenčnimi klici, drugimi interaktivnimi digitalnimi vsebinami ter spletnimi testi. Takšna spletna izobraževanja so lahko izredno koristna za podjetnike, ki se želijo izobraziti o specifičnih trgih, industrijah in novih tehnologijah, sploh pa so uporabna za mlade podjetnike, ki se želijo samostojno naučiti osnov podjetništva. Spodaj opisujemo nekatere ponudnike spletnih izobraževanj ter navajamo nekatere izmed najbolj popularnih in dobro ocenjenih spletnih tečajev.

Coursera

Coursera je trenutno najbolj obiskan ponudnik spletnih izobraževanj, ki ponuja brezplačne tečaje za mnoga področja. Na voljo je v številnih jezikih, tečaje pa prispevajo nekatere izmed najprestižnejših tujih univerz. Poleg rednih in posameznih tečajev je na Courseri mogoče opraviti tudi tečaje za specializacijo s posameznega področja. Slednji sicer niso brezplačni, vendar pa uporabniku omogočijo, da od doma pridobi mednarodno priznan certifikat, ki mu nato služi na karierni poti.

Tečaji, ki so v zadnjih letih najbolj navdušili podjetnike in so še vedno na voljo na spletni strani, so: Business Foundations, Introduction to Financial Accounting, Successful Negotiations, Digital Marketing in nadvse zanimiv tečaj Startup Entrepreneurship. Poleg naštetih so med uporabniki zelo priljubljeni tudi tečaji z drugih področij, na primer Learning how to Learn, Introduction to Finance ter How to Reason and Argue, ki so uporabni v podjetništvu in tudi sicer v življenju.

EdX

EdX je naslednji izmed ponudnikov brezplačnih spletnih izobraževanj. Je neprofitni spletni ponudnik izobraževanj, ki se od drugih razlikuje v tem, da je močno povezan z univerzama Harvard in MIT ter je zato edini spletni ponudnik z vsebinami njihovih profesorjev. Podjetnikom so na voljo tečaji Fundamentals of Business Management, Introduction to Marketing, Digital Branding, Statistics for Business in drugi.

Udemy

Udemy se od ostalih ponudnikov MOOC razlikuje v tem, da lahko vsak posameznik ustvari svoj tečaj in poučuje druge, neodvisno od pripadnosti katerikoli od univerz. Tečaji so plačljivi, prispevki pa nihajo od 20 do 200 evrov za posamezni tečaj. Podjetnikom bodo zanimivi tečaji An Entire MBA in 1 Course ter Secrets to Business Growth, pa tudi bolj poljudne teme o izboljšanju spretnosti pisanja in o razgovorih za službo.

Našteti ponudniki MOOC so le trije izmed najbolj prepoznavnih ponudnikov spletnih izobraževanj, saj ponujajo širok izbor različnih vsebin po različnih cenah. Če torej iščete novo znanje in si ne morete privoščiti rednega vpisa na kakšna predavanja, vas znanje čaka tudi na spletu, po vašem lastnem urniku.

Programi tujih univerz in poslovnih šol

Številne tuje univerze in poslovne šole nudijo raznovrstne izobraževalne programe, ki so usmerjeni v poglabljanje znanja s posameznega področja, ali pa predstavitve podrobnosti neke industrije. Priznane poslovne šole, kot so Harvard Business School, London Business School in druge, ponujajo različne tečaje za podjetnike, ki običajno trajajo par tednov, udeleženec pa na koncu (poleg znanja) prejme certifikat o usposobljenosti.

Podobne tečaje pripravlja tudi slovenska šola IEDC, ki poleg programa MBA ponuja tudi številne manjše tečaje, kot so: Communicating with Influence, Young Managers Program, Managing Strategy and Change, Advanced Management, Negotiations Strategy in drugi. Programi se odvijajo na Bledu, nekateri pa v Beogradu in Sarajevu.

Za vse, ki jih zanima potencialna ustanovitev start-up podjetja, TU Berlin nudi poletne in zimske tečaje, usmerjene v razvoj start-up podjetja: Startup Crash Course: From Idea to Reality.

Mednarodne izobraževalne konference in simpoziji

Raznovrstni poslovni dogodki so del vsakdanjika slehernega poslovneža. Konference, simpoziji, seminarji in drugi podobni dogodki so medvrstniški oziroma peer to peer izobraževalni dogodki, ki sicer ne vodijo do formalnega naziva, vseeno pa lahko nudijo kakovosten vpogled v določeno področje in neprecenljive nasvete kolegov poslovnežev. Hkrati so taki dogodki tudi odlična priložnost za mreženje in pripravo terena za delovanje vašega podjetja na tujih trgih.

Izobraževanja v Centru inovativnega podjetništva

Tudi NLB Center inovativnega podjetništva (CIP) v Ljubljani nudi tekom leta številna predavanja in delavnice za že delujoče in bodoče podjetnike, ki želijo razširiti ali dopolniti svoje znanje. Predavatelji so strokovnjaki z različnih področij, od seveda bančnih, ki so specializirani za finančne storitve za podjetja, kot tudi s področja podjetništva, ki vam s svojimi znanji in izkušnjami lahko pomagajo pri ustanavljanju, razvoju in rasti vašega podjetja. Preverite koledar dogodkov, da ne zamudite kakšnega zanimivega predavanja.

Poleg tega CIP nudi tudi brezplačno uporabo prostorov za individualno delo, poslovne sestanke in srečanja ter možnost, da na enem mestu ustanovite d. o. o. ali s. p. preko partnerske VEM točke OZS, odprete poslovni račun ter izkoristite ugodni Poslovni paket in še mnogo več.

Preverite koledar dogodkov!

avgust, 2017

spletna cip 1920x468pxl

Center inovativnega podjetništva

Podjetnikom in bodočim podjetnikom na enem mestu nudimo celovito vsebinsko in infrastrukturno podporo pri nastajanju ter rasti in razvoju podjetja.

kontaktni center

Kontaktni center

Banka vedno pri roki, kontakni center vam je na voljo 24/7/365 - (01) 477 20 00, info@nlb.si

Ne zamudite dobrega poslovnega nasveta

Pridružite se več kot 24.000, ki redno dobivajo najbolj sveže nasvete za dobre poslovne finančne odločitve.


Prijavi se

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!