Kako do novega avtomobila

Ne glede na to, ali kupujete nov avto ali pa želite zamenjati starega, je nakup vedno precejšnja finančna obremenitev. Zato je treba dobro pretehtati možnosti in se odločiti racionalno.

Marsikomu prvi stres pri nakupu avtomobila povzroči že izbira znamke avtomobila, sledijo odločitve o modelu, moči motorja, barvi, morebitni dodatni opremi in ne nazadnje odločitev ali kupiti nov ali rabljen avto. Pri vsem tem pa morate še uskladiti svoje želje s svojimi finančnimi zmožnostmi.

Ko se odločite, kaj namerate kupiti, si čim prej postavite finančni cilj. To pomeni, da izračunate, koliko denarja morate privarčevati in v kakšnem času. Pri tem upoštevajte tudi, da mogoče nekaj denarja za ta finančni cilj že imate.

Naredite prvi korak

Če imate možnost, da nakup avtomobila načrtujete vnaprej, čim prej začnite z varčevanjem. Tako boste lažje privarčevali načrtovani znesek tudi z nižjimi mesečnimi pologi, delež obresti pa bo večji zaradi časovne vrednosti denarja. Če imate za varčevanje malo časa, se je najbolje odločiti za nižje tvegane varčevalno-naložbene storitve (bančni depozit ali postopno varčevanje), ki so varnejše, a prinašajo tudi nižjo pričakovano donosnost. Tako boste postopno, brez večjih odrekanj, lahko dosegli svoj finančni cilj - menjavo avtomobila.

Evro na evro ...

Pri bančnih varčevanjih se lahko odločite med različnimi dobami varčevanja in različnimi zneski mesečnih pologov, ki jih lahko namesto vas vsak mesec na varčevanje nakazuje trajni nalog. Poleg rednih mesečnih zneskov lahko na varčevanje kadarkoli dodate tudi poljubne dodatne zneske. Tako boste še hitreje na cilju. Da boste lažje spremljali, kako blizu cilja, za katerega varčujete, ste, varčevanje poimenujte oziroma mu določite namen.

Ni časa za varčevanje?

Del ali celoten finančni cilj lahko uresničite tudi s kreditom. Tako na preprost način plačate nov ali rabljen avto, ne glede na to, od katerega trgovca ali posrednika prinesete račun ali predračun za avto.

S seboj v našo poslovalnico prinesite še izpolnjeno vlogo in vse potrebne dokumente za kredit (glede na zavarovanje). Denar na račun trgovca bomo nakazali kar mi, vi pa samo še pohitite po nov avto.

Pa veliko užitkov in varno vožnjo vam želimo. 

december, 2013

2023 06 nlb osebni kredit cover 851x315

Osebni kredit

Potrošniški kredit do 35.000 € s fiksno ali spremenljivo obrestno mero. Sklenite ga v digitalni banki NLB Klik ali v poslovalnici.

ZavarovanjeAvto

ZavarovanjeAvto

Izbirate lahko med paketi avtomobilskih zavarovanj ali pa si sestavite avtomobilsko zavarovanje po meri.

Ne zamudite dobrega nasveta

Pridružite se več kot 220.000, ki redno dobivajo najbolj sveže nasvete za dobre finančne odločitve.


Prijavi se

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!