Svojo kartico lahko zaupate najstniku

Vas najstnik neprestano prosi, da mu posodite svojo plačilno kartico, ker je na spletu našel nekaj zelo zanimivega in cenovno ugodnega? Vi pa veste, da mu je ne smete posojati, saj tako nimate popolnega nadzora nad njo. A stvar lahko obrnete obema v prid z dodatno družinsko kartico kot popotnico njegovi večji finančni samostojnosti.

Če uporabljate eno izmed NLB Plačilnih kartic Mastercard ali Visa, se lahko odločite za dodatno družinsko kartico. Namenjena je otrokom, ki so dopolnili 14 let in ostalim ožjim družinskim članom. Kartica ima skupen limit z vašo osnovno kartico, kar pomeni, da vse mesečne obveznosti poravnate vi. Njena ključna prednost pa je, da lahko na njej določite limit mesečne porabe, ki ga vaš najstnik ne more prekoračiti. 

Primer

Na kartičnem računu imate 500 evrov limita:

  • svojemu najstniku na dodatni družinski kartici določite 100 evrov limita,
  • torej vi na svoji kartici razpolagate s 400 evri.

Tako bo lahko znotraj svojega mesečnega limita z dodatno družinsko kartico opravljal nakupe tako prek spleta kot tudi na prodajnih mestih. Uporabil pa jo bo lahko tudi kot "kartico za rezervo" svoji kartici NLB Prvega računa, kadar bo šel na daljšo šolsko ekskurzijo ali v tujino na jezikovni tečaj.

Njegove nakupe boste lahko spremljali tudi prek izpiskov, saj bo na njih promet prikazan ločeno za vašo in ločeno za njegovo dodatno kartico.

Poleg tega boste z odločitvijo za dodatno družinsko kartico z določenim limitom porabe svojega najstnika naučili tudi odgovornega ravnanja z denarjem, saj se bo naučil razpolagati z omejenim zneskom.

Letna članarina na dodatno družinsko kartico pri plačevanju z direktno obremenitvijo znaša le 6 EUR .

marec, 2014

nlb mastercard

Mastercard

Mastercard je mednarodna plačilna kartica za vse, ki želite varno in preprosto plačevati doma, v tujini ali prek spleta. Naročite jo zdaj.

nlb visa1

Visa

Mednarodna plačilna kartica za vse, ki želite varno in preprosto plačevati doma, v tujini ali prek spleta.

Ne zamudite dobrega nasveta

Pridružite se več kot 220.000, ki redno dobivajo najbolj sveže nasvete za dobre finančne odločitve.


Prijavi se

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!