Izjava o zasebnosti

V NLB d.d. smo zavezani k ohranjanju vašega zaupanja z varovanjem osebnih podatkov, ki jih zbiramo in obdelujemo, hkrati pa stremimo k temu, da vam ponudimo učinkovite in uporabniku prijazne rešitve. Ta izjava o zasebnosti opisuje, kako in v kakšen namen mobilna aplikacija Klikin zbira in dostopa do podatkov o vas ter kako je vaša zasebnost varovana.

Z uporabo mobilne aplikacije Klikin se strinjate z zbiranjem in uporabo vaših podatkov v skladu s Splošnimi pogoji poslovanja z NLB Osebnimi računi, Splošnimi pogoji poslovanja Klikin  ter s to Izjavo o zasebnosti. Svetujemo vam, da to izjavo dobro preberete ter spremljate obvestila o njenih spremembah. Tako boste vedno na tekočem in prepričani o varnosti vaše zasebnosti.

Namen zbiranja in dostopa do podatkov

Mobilna aplikacija Klikin za polno delovanje potrebuje dostop do posameznih podatkov in komponent vaše mobilne naprave. Banka zbira in obdeluje podatke o uporabnikih mobilne aplikacije Klikin in njihovi uporabi aplikacije z namenom izboljševanja svoje rešitve. Analiza zbranih podatkov nam omogoča prilagajanje funkcionalnosti potrebam uporabnikov, optimizacijo delovanja, izboljševanje varnosti ter uporabniške izkušnje in prilagajanje vsebin vašim interesom.

Varovanje vaše zasebnosti

Podatke zbrane za namen iz te izjave, banka obdeluje na nivoju skupine uporabnikov, kar pomeni, da posameznega uporabnika, njegovih osebnih podatkov ter podrobnosti v zvezi z njegovo uporabo mobilne aplikacije, ni mogoče identificirati.

Zbiranje in dostop do podatkov

Mobilna aplikacija Klikin zbira in za svoje delovanje potrebuje dostop do podatkov, opisanih v nadaljevanju.

Telefonski imenik na mobilni napravi

Aplikacija potrebuje dostop do vašega telefonskega imenika na mobilni napravi za delovanje in-plačil, t.j. plačil z uporabo številke mobilnega telefona uporabnika. Podatkov o vaših kontaktih v telefonskem imeniku banka ne zbira, shranjuje ali obdeluje.

Kamera in fotografije

Aplikacija potrebuje dostop do kamere vaše mobilne naprave za delovanje funkcionalnosti:

  • Slikaj in plačaj, ki vam omogoča, da z uporabo kamere mobilne naprave zajamete in prenesete podatke v plačilni nalog UPN v mobilni banki Klikin.
  • pogled »Kamera« pri iskanju Poslovalnic in Bankomatov. Ta vam omogoča prikaz lokacije poslovalnic in bankomatov v bližini v realnem pogledu.

Banka ne dostopa, zbira, shranjuje ali obdeluje fotografij, ki so shranjene na vaši mobilni napravi.

Lokacija

Aplikacija potrebuje dostop do vaše lokacije za prikaz poslovalnic in bankomatov v vaši bližini. Aplikacija do vaše lokacije dostopa samo takrat, ko jo uporabljate in je vidna na vašem zaslonu.

V nadaljevanju so opisani podatki, ki jih aplikacija zbira za namene statistične analize s pomočjo vgrajenega orodja za analitiko.  

Podatki o napravi

Podatke o napravi banka potrebuje za posodabljanje aplikacije, testiranje in potrjevanje mobilnih naprav, izboljšave aplikacije in njenih funkcionalnosti ter statistične obdelave na nivoju skupine uporabnikov. Podatki o mobilni napravi, ki jih spremljamo, so na primer: blagovna znamka (npr. LG, Samsung, Sony, …), vrsta (npr. mobilni telefon ali tablica), model (npr. iPhone 5S), verzija operacijskega sistema (npr. OS 10.2), nastavitve jezika.

Podatki o mobilni aplikaciji Klikin

Podatke o uporabi mobilne aplikacije banka potrebuje za statistične obdelave na nivoju skupine uporabnikov, ki so temelj za prilagajanje funkcionalnosti potrebam uporabnikov, optimizacijo delovanja, izboljševanje varnosti ter uporabniške izkušnje in prilagajanje vsebin vašim interesom. V okviru teh podatkov spremljamo, iz katere spletne trgovine ste prevzeli ali nadgradili aplikacijo, katera verzija aplikacije je nameščena, koliko časa že uporabljate Klikin, katere funkcionalnosti uporabljate in način uporabe (npr. do katerih ekranov dostopate, koliko časa ipd.).

Podatki o uporabniku

Podatki o uporabnikih so za nas zelo pomembni, saj nam pomagajo razumeti lastnosti in potrebe našega uporabnika. V ta namen se zbirajo podatki o vaši starosti, spolu, interesih in državi bivanja, ki pa se statistično obdelujejo na nivoju skupine uporabnikov kar pomeni, da posameznega uporabnika na njihovi podlagi ni mogoče identificirati.

Uporabniške nastavitve dostopa do podatkov

Odločitev o tem, katere podatke boste delili, je v vaših rokah in zato lahko:

  • omejite dostop mobilne aplikacije Klikin do telefonskega imenika, kamere in fotografij ter lokacije v nastavitvah vaše mobilne naprave. Opozarjamo, da bo v primeru omejitve dostopa moteno delovanje posameznih funkcionalnosti aplikacije, kot je opisano zgoraj,
  • omejite dostop do podatkov o vaši napravi, podatkov o mobilni aplikaciji ter podatkov o uporabniku v nastavitvah mobilne aplikacije Klikin.

Spremembe Izjave o zasebnosti

Izjavo o zasebnosti lahko občasno spremenimo, o čemer vas bomo obvestili prek aktualnih obvestil na spletnem mestu.

Ta izjava je bila nazadnje spremenjena 1. marca 2017.