Omejena uporaba kartic BA Maestro

Mastercard je v okviru globalnega programa izboljševanja varnosti uporabe kartic Maestro, uvedel omejitve pri uporabi le teh na bankomatih, ki niso nadgrajeni s čipno tehnologijo EMV. Omejitve so uvedene v regijah ZDA, Azija in Pacifik, Latinska Amerika in Karibi.

  • ZDA - mednarodna uporaba kartic Maestro je omogočena na najpogosteje uporabljenih bankomatih (predvsem v središčih velikih mest in na turističnih območjih);
  • Azija in Pacifik - mednarodna uporaba kartic Maestro je omejena predvsem na Japonskem, kjer je mogoče kartico Maestro uporabiti le na bankomatih banke Seven in AEON (več kot 20.000 bančnih avtomatov). V drugih državah Azije in Pacifika je mednarodna uporaba kartic Maestro omogočena na večini prodajnih mest in bankomatov;
  • Latinska Amerika in Karibi - v večini držav Latinske Amerike in Karibov je mednarodna uporaba kartic Maestro omogočena na večini prodajnih mest in bankomatov.

Na bankomatih, ki so nadgrajeni s čipno tehnologijo EMV, in na vseh prodajnih mestih, se kartice Maestro uporabljajo brez omejitev.

Če potujete na območja, kjer velja omejitev uporabe kartic Maestro, lahko lokacije bankomatov EMV najdete z:

  • uporabo spletne storitve »Mastercard ATM Locator«, ki omogoča iskanje lokacije bankomatov EMV prek spleta. Za Japonsko je na voljo posebna spletna stran;
  • namestitvijo mobilne aplikacije »Mastercard Nearby« (iOS, Android in Windows Phone). Opis in uporabo mobilne aplikacije si lahko ogledate na spletnem naslovu (ne velja za Japonsko).

Imetnikom kartic BA Maestro priporočamo, da poleg kartice BA Maestro (kartice osebnega računa) s seboj vzamete tudi vsaj eno kartico z odloženim plačilom - NLB Mastercard in/ali NLB Visa, ki jo lahko uporabite tudi za dvig gotovine na bankomatu.

sms alarm kartice

SMS-Alarm o uporabi kartice

Ob vsakem dvigu gotovine ali nakupu s plačilno kartico boste prejeli SMS-sporočilo in se lahko hitro odzvali, če bi vašo kartico kdo zlorabil.

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!