Prvega ne pozabiš nikoli. 

Zato naj bo prvi pravi. NLB Prvi račun je brezplačen račun z mednarodno kartico BA Maestro/debetno Mastercard. Z njo lahko plačuješ nakupe na prodajnih mestih v Sloveniji in po svetu, tudi prek interneta. Kadar potrebuješ gotovino jo lahko dvigneš na bankomatih, kjer lahko tudi preveriš, koliko denarja še imaš.

  

Najbližji bankomat  ti pomaga najti aplikacija Klikin. Poišči jo v Google play ali App Store.

Finance za 5!

Poznaš finance tako, da bi dobil 5? Pravzaprav sploh ni težko. Začneš z žepnino. Ob odločanju, za kaj boš porabil žepnino, se boš kar mimogrede naučil odgovornega ravnanja z denarjem. 

Kam je šel ves denar?

Žepnine lahko hitro zmanjka. Da ne boš ostal brez denarja, lahko (če si star 15 let) uporabiš mobilno banko Klikin ali spletno banko NLB Klik. Tam te bodo vedno čakali podatki, koliko in za kaj si že porabil denar in koliko ga še imaš. Pa tudi, ali so ti starši že nakazali žepnino. In kakšno položnico boš lahko plačal sam s funkcijo »slikaj in plačaj«.

Prijatelju je treba vrniti denar

Kadar ti prijatelj posodi denar, je vračilo denarja najlažje prek funkcije in-plačilo v mobilni banki Klikin. Če imaš mobilno denarnico NLB Pay, pa lahko lahko s takojšnjim plačilom Flik  preprosto nakažeš denar tudi prijateljem, ki imajo račun pri drugi banki. Plačilo izvedeš tako, da prek aplikacije v telefonu poiščeš mobilno številko prijatelja (Flik omogoča tudi e-naslov), vpišeš še namen in znesek. Denar je vrnjen brez težav z drobižem. Če prijatelj še nima vklopljenih in-plačil ali Flika, bo dobil SMS-sporočilo, da mu želiš vrniti denar.

Denarnica ali mobilna denarnica?

Svojo kartico lahko shraniš v mobilno denarnico NLB Pay in plačuješ kar s svojim telefonom.  Ob tem pa ne pozabi spremljati porabe denarja.

Kaj pa varnost?

Tudi pri financah ne pozabi nanjo. Tvoja kartica bo bolj varna, če si naročiš SMS-Alarm o uporabi kartice. Lahko si izbereš, da boš SMS-sporočilo dobil za vsak dvig na bankomatu in nakup s kartico, tudi v tujini. Če boš dobil SMS-sporočilo o nakupu ali dvigu, za katerega veš, da ga nisi opravil, takoj pokliči  na 01 477 20 00 in prekliči kartico.

Če uporabljaš NLB Klik, si lahko naročiš tudi SMS-Alarma, ki te bosta obveščala o vstopih oz. uporabi NLB Klika

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!