Želite nastaviti vstopno stran za Podjetja kot privzeto vstopno stran?

Nore sanje so lahko začetek dobrih idej. 

Za Lauro Unuk je šahovska igra umetnost življenja, ki jo je pripeljala do naslova mladinske svetovne prvakinje.

S šahom jo je pri osmih letih spoznal dedek, ki je potreboval partnerja za igro. Na izi je vstopala v igro, ki jo danes trenira od tri- do štirikrat tedensko s trenerjem, ostale dni pa poteze preigrava sama ali v partiji z računalnikom. In ker je za igranje šaha potrebna samostojnost, pride Lauri prav NLB Paket žepnina 15 +. Da pregleduje stanje žepnine, se odloča o prihrankih in načrtuje porabo svojega denarja. Poenostavi ji življenje tudi na šahovskih potovanjih doma in po svetu.

Naj tudi tvoje sanje postanejo resničnost. 

Če še nisi star 15,

si z NLB Paketom žepnina  lahko že samostojen. Nakupe lahko plačuješ s kartico Prvega računa, dvigaš gotovino na bankomatih, kjer lahko tudi preveriš, koliko denarja še imaš.

Najbližji bankomat  ti pomaga najti aplikacija Klikin. Poišči jo v Google play ali App Store.

Finance za 5!

Poznaš finance tako, da bi dobil 5? Pravzaprav sploh ni težko. Začneš z žepnino. Ob odločanju, za kaj boš porabil žepnino, se boš kar mimogrede naučil odgovornega ravnanja z denarjem. 

Kam je šel ves denar?

Žepnine lahko hitro zmanjka. Da ne boš ostal brez denarja, lahko (če si star 15 let) uporabiš mobilno banko Klikin. V njej te bodo vedno čakali podatki, koliko in za kaj si že porabil denar in koliko ga še imaš. Pa tudi, ali so ti starši že nakazali žepnino. In kakšno položnico boš lahko plačal sam s funkcijo »slikaj in plačaj«.

Za kaj si porabil denar in koliko ga še imaš, lahko vedno preveriš tudi na računalniku ali tablici NLB Kliku (če si že star 15 let). 

Pokaži svetu, kdo si!

Tudi s svojo kartico. V posebni aplikaciji si kartico NLB Prvega računa lahko oblikuješ po svojih željah. Naložiš si lahko selfija ali katero drugo najljubšo fotografijo, izbereš motiv iz galerije ali si jo s pomočjo risarke narišeš. Takšno, kot je nima nihče.

Kaj pa varnost?

Tudi pri financah ne pozabi nanjo. Tvoja kartica bo bolj varna, če si naročiš SMS-Alarm o uporabi kartice. Lahko si izbereš, da boš SMS-sporočilo dobil za vsak dvig na bankomatu in nakup s kartico, tudi v tujini. Če boš dobil SMS-sporočilo o nakupu ali dvigu, za katerega veš, da ga nisi opravil, takoj pokliči  na 01 477 20 00 in prekliči kartico.

Če uporabljaš NLB Klik, si lahko naročiš tudi SMS-Alarma, ki te bosta obveščala o vstopih oz. uporabi NLB Klika