7 poletno vročih nasvetov – škoda bi jih bilo prezreti

Potovanje s počitniškim kombijem ali »all-inclusive« hotel? Novih doživetij prav gotovo ne bo manjkalo v nobenem primeru. Se je pa nanje dobro pripraviti – preverite 7 poletno vročih nasvetov. Da bodo vaše počitniške dogodivščine tudi finančno brezskrbne.


#1 Zdravje naj bo na prvem mestu

Kljub izboljševanju stanja v mnogih državah je nevarnost okužbe na potovanjih še vedno visoka. K zmanjšanju možnosti okužbe lahko poleg upoštevanja splošnih higienskih ukrepov, kot so nošenje maske, umivanje rok in vzdrževanje medosebne razdalje, pripomorete tudi z uporabo brezstičnega plačevanja s kartico ali mobilno denarnico NLB Pay.

   

#2 S seboj vzemite več kot le eno kartico

V primeru kartic rek »Manj je več« ne drži. Dve kartici (npr. debetna kartica in kartica z odloženim plačilom) predstavljata večjo varnost v primeru kraje ali izgube. Prav tako lahko stroške bolje porazdelite na dve ali več kartic. Zato imejte poleg kartice osebnega računa s seboj tudi vsaj eno od mednarodnih plačilnih kartic z odloženim plačilom – Mastercard ali Visa. Pri njih priporočamo, da pri plačilih izberete možnost plačila brez pretvorbe – torej v valuti države, v kateri dopustujete.

Preden odidete, ne pozabite na limit. Pred odhodom je dobro preveriti, če imate na kartici dovolj visok dnevni limit. Če pa med potovanjem ugotovite, da vam ta ne zadošča več, ga lahko po potrebi preprosto zvišate prek spletne banke NLB Klik.

   

#3 Poskrbite za varnost plačil

Za varna plačila priporočamo uporabo mobilne denarnice NLB Pay. Z njo lahko varno plačujete na POS terminalih, kot tudi potrjujete spletna plačila. NLB Pay omogoča tudi možnost preklica kartice v primeru kraje ali izgube. Pred odhodom pa ne pozabite naročiti SMS-Alarma o uporabi kartice in SMS-Opomnika o stanju na računu.

   

#4 S seboj vzemite ravno prav gotovine

Plačilno sredstvo, ki ga boste najpogosteje potrebovali, je odvisno od izbranega načina potovanja. Življenje v »all-inclusive« hotelu je lahko precej drugačno od cestnega križarjenja s potovalnim kombijem, kar tudi vpliva na vaše vzorce potrošnje. V primeru, da boste veliko večino stroškov lahko plačali s kartico, vzemite s seboj le manjšo količino gotovine in se tako izognite provizijam na bankomatih v tujini. Prav tako izberite dvig brez konverzije, s čimer se izognete tečajnim razlikam.

   

#5 Zavarujte svoje kartice pred izgubo ali krajo

Vsi, ki imate NLB plačilni kartici Mastercard ali Visa, se lahko odločite še za dodatno zavarovanje za primer izgube ali kraje kartice. V to zavarovanje so vključene vse imetnikove kartice.

Zavarovanje za kartice, zavarovanje za vas. Pogosto uporabljana evropska kartica zdravstvenega zavarovanja ni vedno dovolj, saj ne pokrije vseh stroškov, ki lahko nastanejo ob nezgodah. Zato je priporočljivo, da sklenete tudi dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini NLB Vita. To lahko še posebno pride prav na aktivnih počitnicah, kjer je možnost za nezgode večja; v današnjem času pa ni odveč niti previdnost zaradi pandemije novega koronavirusa.

   

#6 Spremljajte svojo porabo

Za lažji nadzor nad vso porabo na dopustu si namestite mobilno banko Klikin. Z njo boste lahko kar prek pametnega telefona na tekočem s stanjem in prometom na svojih računih in karticah. Sprotno spremljanje odlivov vam omogoča, da se med potovanjem držite vnaprej pripravljenega stroškovnika ali najvišje omejitve porabe, ki ste si jo začrtali. Tudi kompleksnejše finančne storitve boste lahko opravili kar na plaži, saj lahko v Klikinu dokumente tudi podpišete. Tako lahko uredite npr. spremembo limitov na računih in karticah kar na plaži.

#7 Če potrebujete pomoč, smo vam vedno na voljo

Čeprav banka verjetno ni vaša prva misel za »klic v sili«, lahko ta storitev pomaga rešiti marsikatero zadrego. Zato smo vam 24 ur na dan, 7 dni v tednu na voljo prek klica, video klica, klepeta ali e-pošte. Pokličete nas lahko na telefonsko številko +386 1 477 20 00 ali pošljete pošto na info@nlb.si, video klic in klepet pa sta dostopna preko spletne strani.

junij, 2021

nlb klikin kv web 1920x468

Mobilna banka Klikin

Z mobilno banko ste 24/7 na tekočem s prometom na osebnem računu, lahko plačujete ali denar nakažete s funkcijo "in-plačilo".

Preprost, priročen in varnejši način plačevanja je tu. Namestite si novo in boljšo verzijo mobilne denarnice in omogočite kartice za plačevanje z Google Pay.

Mobilna denarnica NLB Pay

Za morebitne nevšečnosti ob izgubi ali kraji kartice, lahko poskrbite s sklenitvijo dodatnega zavarovanja.

Zavarovanje za primer izgube ali kraje kartice

Ne zamudite dobrega nasveta

Pridružite se več kot 220.000, ki redno dobivajo najbolj sveže nasvete za dobre finančne odločitve.


Prijavi se

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!