6 stvari o poslovni kartici, ki jih (morda) še niste vedeli

V zasebnem življenju si plačevanje brez plačilnih kartic težko predstavljamo, nepogrešljive pa so tudi v poslovnem svetu. Priročne so za kupovanje na spletu, na poslovnih potovanjih, za rezervacije prevozov, hotelov, za plačevanje poslovnih kosil in drugih stroškov reprezentance … Poleg priročnosti plačevanja ima NLB Poslovna kartica Mastercard še vrsto drugih prednosti, ki jih podjetja morda manj poznate. Spoznajte jih in tako sebi, kot tudi zaposlenim, pooblaščenim za uporabo kartice, olajšajte plačevanje poslovnih izdatkov.


1. Kratkoročno financiranje s kartico

V okviru dogovorjenega mesečnega limita na NLB Poslovni kartici Mastercard odložite plačilo za nakupe do enega meseca ali plačujte na 2 do 24 obrokov (oziroma do 60 obrokov na prodajnih mestih, ki to že omogočajo) na več kot 4.200 prodajnih mestih po Sloveniji. Brez obresti, brez obiska banke in brez dodatne dokumentacije.

2. Plačujete lahko kar z mobilnim telefonom

NLB Poslovno kartico Mastercard lahko povežete z mobilno denarnico NLB Pay na svojem pametnem telefonu. Na vseh plačilnih mestih, ki omogočajo brezstično plačevanje (NFC), boste lahko plačevali s telefonom, preprosto, hitro in varno – enako kot z brezstično kartico. Če uporabljate mobilno denarnico NLB Pay tudi za osebno rabo, za poslovno rabo ne potrebujete druge aplikacije, saj lahko v NLB Pay povežete obe, osebno in poslovno kartico. Ko želite plačati poslovne izdatke, samo izberite NLB Poslovno kartico Mastercard in z mobilnim telefonom poravnajte tudi večje nakupe na obroke.

3. S kartico plačujete varno – doma, v tujini in na spletu

Napredni varnostni mehanizmi kartičnih sistemov zagotavljajo visoko varnost poslovanja s karticami. Zaradi sistemsko vzpostavljene varnosti lahko morda nevarnosti zaznamo, še preden jih boste občutili v podjetjih. V takem primeru je dobro, da čim prej stopimo v stik z vami in preverimo, ali gre morda za zlorabo, zato je pomembno, da imamo vaše prave kontaktne podatke.

Pomembno je tudi, da s kartico ravnate varno, z dodatnimi storitvami pa lahko varnost poslovanja še povečate:

4. Na voljo so vam dodatne ugodnosti

  • Ugodnosti Mastercard: kartična mreža Mastercard imetnike kartic redno razvaja s posebnimi popusti in drugimi ugodnostmi, dostopnimi tudi imetnikom NLB Poslovnih kartic Mastercard.
  • Ugodnosti NLB Poslovnih paketov: izbrani NLB Poslovni paket si lahko prilagodite po svojih potrebah in vanj dodate storitve pod ugodnimi pogoji po lastni izbiri. Če izberete NLB Poslovno kartico Mastercard, boste zanjo v prvem letu plačali polovično članarino.

5. Pooblaščenim osebam olajšate plačevanje z denarjem podjetja

Plačevanje z NLB Poslovno kartico Mastercard lahko omogočite več pooblaščenim osebam v podjetju. Limit kartice lahko razdelite na več pooblaščenih imetnikov v skladu z njihovimi odgovornostmi v podjetju, tako da vsakemu določite osebno višino limita.

6. Odlična preglednost plačil s kartico

  • V elektronski banki NLB Proklik in mobilni banki Klikpro lahko v vsakem trenutku pregledate stanje in porabo NLB Poslovne kartice Mastercard.
  • Če poslovne izdatke plačujete z NLB Poslovno kartico Mastercard, lažje ločujete osebne in poslovne finance, saj je manj verjetnosti, da bi se pri plačilu zmotili in poslovno kosilo plačali iz osebne denarnice, brez računa.
  • Vse transakcije z NLB Poslovno kartico Mastercard dobite na zbirnem računu enkrat mesečno, pregledno in na enem mestu. Če uporabljate elektronsko banko NLB Proklik, lahko e-izpisek z vsemi transakcijami preprosto izvozite v svoje poslovne aplikacije in ni treba knjižiti vsake transakcije posebej. Prav tako ni treba nakazovati plačil pooblaščenim osebam za poslovne stroške (poslovna potovanja, poslovna kosila ipd.).

Z NLB Poslovno kartico Mastercard lahko plačujete na več kot 20 milijonov plačilnih mestih v Sloveniji in v tujini, tudi brezstično. V Sloveniji je takih plačilnih mest že več kot 93 odstotkov. Ko plačujete v državah z neevrsko valuto, priporočamo izbor transakcije v lokalni valuti in ne s konverzijo, saj se preračun opravi po tečajih kartičnih sistemov, ki so praviloma ugodnejši. Če bi v tujini želeli dvigniti lokalno valuto na bankomatu, pa svetujemo, da to opravite raje z debetno NLB Poslovno kartico BA Maestro, saj so provizije za dvig gotovine nižje.

Izkoristite prednosti plačevanja z NLB Poslovno kartico Mastercard

Spoznajte vse lastnosti NLB Poslovne kartice Mastercard in preverite, kako jo pridobiti. 

Zanima me NLB Poslovna kartica Mastercard

  

februar, 2021

nlb klik pro kv 1920x468

Mobilna banka Klikpro

Do svojih poslovnih financ lahko dostopate hitro, varno in udobno, kar prek svoje mobilne naprave. Za izvajanje enostavnih bančnih poslov 24/7.

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!