6 pogostih situacij, ki jih reši video klic z banko

Čeprav banka verjetno ni vaša prva misel za »klic v sili«, so izkušnje video klica pokazale, da ta storitev lahko pomaga rešiti marsikatero zadrego. V situacijah, ki so bile na prvi pogled videti brezizhodne, so bančniki prek video klica hitro ponudili ustrezne rešitve. Če se boste v taki ali podobni situaciji znašli tudi sami, ne obupajte – vedite, da niste sami in se lahko zanesete na pomoč bančnika tudi prek video klica.


#1: Ko na počitnicah ugotovite, da limit na karticah ne zadošča za plačilo vseh obveznosti

Počitnice so navadno povezane z višjimi stroški. Treba je kupiti letalske vozovnice, rezervirati hotel, najeti vozilo itd. Čeprav ste vse skrbno načrtovali, pa se med vrsto opravkov pred odhodom na težko pričakovani dopust lahko zgodi, da pozabite preveriti limite na karticah (pri tem ne pozabite, da razpoložljivih sredstev na kartici ne zmanjšujejo le izvedena plačila, ampak tudi rezervacije sredstev). Ko želite pred vrnitvijo domov plačati hotel, ugotovite, da razpoložljivih sredstev na kartici ni dovolj, drugih možnosti za plačilo pa hotel ne omogoča. Kako plačati hotel pravočasno, da boste še lahko ujeli letalo?

Prijazni bančniki NLB Kontaktnega centra vas bodo prek video klica v stresni situaciji pomirili in ponudili rešitev. Z njimi lahko morda uredite povišanje limita na izbrani kartici in brez težav plačate hotel.

    

#2: Nepredvidljivi stroški na poti

Ko ste na poti, včasih pride tudi do nepredvidljivih stroškov. Morda je bil vaš let odpovedan, vi pa ne morete čakati na nadomestni let, ki vam ga ponudi prevoznik. Želite se le čim hitreje vrniti domov, saj ste na letališču obtičali z majhnimi otroki, na kartici pa nimate več dovolj prostega limita. Ali pa ste pri načrtovanju potovanja pozabili upoštevati varščino za najem vozila, ki jo ob vračilu najetega vozila sicer dobite nazaj, vendar vam za čas najema obremenjuje limit na kartici. Lahko se zgodi tudi, da se vam na daljšem road tripu vozilo okvari, za popravilo pa bi morali odšteti več, kot imate razpoložljivih sredstev.

Tudi v takih situacijah vam bo priskočil na pomoč bančnik prek video klica, ki vam bo na daljavo morda lahko uredil začasno povišanje limita na kartici ali predlagal drugo rešitev.

    

#3: Ko ne morete obiskati bančne poslovalnice

Včasih zaradi nepredvidljivih situacij ne morete v banko, vendar opravki, ki ste jih navajeni izvajati v bančni poslovalnici, ne čakajo. Račune je treba plačati tudi med daljšim zdravljenjem v bolnišnici, kot se je zgodilo naši stranki. Prek video klica je lahko takoj plačala zapadle račune in uredila prenos sredstev na sinov bančni račun; on je poskrbel za njene račune v času, ko je bila v bolnišnici, sama pa je brez finančnih skrbi lažje okrevala. Video klic bo dobrodošel tudi, ko ste na službeni poti ali zaradi vremenskih razmer ali iz drugih razlogov ne morete pravočasno priti v poslovalnico.

Če ne morete obiskati bančne poslovalnice, lahko nujne bančne storitve uredite tudi prek video klica.

    

#4: Študenti na izmenjavi in zaposleni, ki delajo v tujini

Dandanes se veliko študentov odloči za študentsko izmenjavo in del študijskih obveznosti opravi na fakultetah v tujini. Za nekaj več časa lahko v tujini bivajo tudi zaposleni, ki jih podjetja občasno napotijo na projekte v tujini. V takih primerih se stranke navadno ne odločijo za menjavo banke, ampak za čas bivanja v tujini obdržijo domačo banko. Večino storitev je sicer mogoče opraviti po sodobnih poteh v spletni in mobilni banki, za nekatere storitve pa je še vedno potreben osebni stik.

Ko dlje časa bivate v tujini in bi morali na banko za bančno storitev, za katero se zahteva osebna identifikacija stranke, se vam zato ni treba vrniti v Slovenijo. Veliko bančnih storitev se lahko opravi kar po video klicu – bančnik NLB Kontaktnega centra bo po video klicu opravil osebno identifikacijo in izvedel želeno storitev.

   

Video klic tudi s tolmačem za znakovni jezik

V NLB opravljanje osnovnih bančnih storitev prek video klica omogočamo tudi gluhim, saj želimo, da ste enakovredno vključeni v svet slišečih. NLB video klic s tolmačem vam je na voljo vsako sredo med 17. in 19. uro.

Začnite video klic s tolmačem

    

   

#5: Ko morate v zadnjem trenutku plačati položnico in potrebujete potrdilo

Včasih morate plačati položnico zunaj delovnega časa poslovalnice in ponudniku še pred odprtjem banke predložiti veljavno potrdilo o plačilu. Tako se je zgodilo stranki, ki se je med vikendom spomnila, da je pozabila plačati položnico za otrokove počitnice. Otrok bi moral v ponedeljek zjutraj na pot, toda če je želel na avtobus, je moral pokazati potrdilo o plačilu. Z bančnico NLB Kontaktnega centra Tino Blaznik sta hitro uredili plačilo, potrdilo o plačilu je stranka prejela po e-pošti, otrok pa se je lahko brez težav pridružil prijateljem in prijateljicam na izletu.

Bančniki NLB Kontaktnega centra vam pomagajo, da lahko zunaj delovnega časa hitro plačate položnico in takoj dobite potrdilo o plačilu.

    

#6: Pomoč pri uporabi spletne ali mobilne banke

Uporaba spletne banke NLB Klik in mobilne banke Klikin je preprosta in prijazna do uporabnikov. Prvi koraki pa se lahko uporabnikom zdijo zapleteni, zlasti tistim, ki niso vešči računalnika. Takrat je dobrodošlo, če je ob vas nekdo, ki vas prek zaslona računalnika ali mobilnega telefona vodi skozi postopek.

Ko naletite na težavo v spletni banki NLB Klik ali mobilni banki Klikin, se lahko kar iz spletne ali mobilne banke povežete v video klic in bančni strokovnjaki vam bodo pomagali rešiti težavo. V pomoč pa vam bodo tudi, če imate težave z vstopom v spletno/mobilno banko – takrat video klic vzpostavite prek spletnega portala.

    

Kaj vse lahko opravite prek video klica?

To je le nekaj pogostih situacij, v katerih smo strankam lahko pomagali kar z video klicem. V stiski veliko pomeni že prijazen glas bančnika, ki vas lahko pomiri in ponudi rešitev. Odgovorili pa vam bodo tudi na vsakdanja finančna vprašanja ter s svetovanjem o najboljših produktih in storitvah zanje poskušali poskrbeti, da se sploh ne boste znašli v težavah.

Kadarkoli se znajdete v situaciji, ko potrebujete pomoč bančnega strokovnjaka, se lahko 24/7 zanesete na bančnike in bančnice v NLB Kontaktnem centru. Za vas bodo:

  • preverili stanje in prilive na računu,
  • morda lahko povečali limit na kartici z odloženim plačilom,
  • naročili nove kode za aktivacijo mobilne banke,
  • izdelali potrdilo o plačilu,
  • svetovali o bančni ponudbi,
  • pomagali uspešno vstopiti v vašo spletno banko
  • in izvedli še mnogo drugih stvari, za katere bi sicer morali obiskati poslovalnico.
  • Brezplačna pomoč po video klicu za stranke NLB

Sodelavci NLB Kontaktnega centra so vam prek video klica dostopni 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Ponudili vam bodo pomoč, ko jo najbolj potrebujete. V video klic se lahko povežete prek spletnega portala, spletne banke NLB Klik ali mobilne banke Klikin. Pomoč je namenjena strankam NLB in je brezplačna.

Preverite!

junij, 2019

kontaktni center

Kontaktni center

Poleg pomoči s spletno, mobilno in telefonsko banko ter ostalih bančnih storitev, vam nudimo tudi video klic in klepet z našimi svetovalci. 24/7.

Ne zamudite dobrega nasveta

Pridružite se več kot 220.000, ki redno dobivajo najbolj sveže nasvete za dobre finančne odločitve.


Prijavi se

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!