Bankomat, ki ne more 'požreti' kartice

Se tudi vi v trgovinah vedno pogosteje srečujete z vprašanjem »A je brezstična?«, ko poskušate nakup opraviti s plačilno kartico? Brezstične kartice so hitro postale del vsakdana in uporabniki cenijo varnost, ki jo prinašajo, saj jih ni več treba izročati prodajalcem ali natakarjem, da opravijo plačilo. Enako izkušnjo in še večjo stopnjo varnosti pa lahko doživite tudi na brezstičnih bankomatih.


Po Sloveniji stoji že več kot 250 brezstičnih oziroma NFC bankomatov, mreža pa se nenehno posodablja, bankomate v svoji bližini pa lahko poiščete na našem zemljevidu bankomatov.

Največja prednost brezstičnih bankomatov je ravno varnost, saj kartice nikoli ne vstavite v bankomat, temveč jo zgolj približate na 2-3 cm. S tem je onemogočen t.i. skimming podatkov, transakcija pa je tako še bolj varna in hkrati tudi hitrejša.

   

   

Enostavnejše plačevanje položnic

NFC bankomati omogočajo tudi izjemno preprosto plačevanje položnic s QR kodami. Obrazec položnice samo približate skenerju na približno 3 cm in položnica bo že plačana. Je pa pri tem še vedno potrebno, da kartico dejansko vstavite v bankomat. Plačilo položnic torej ne deluje v brezstičnem načinu bankomata.

   

Kako poiskati najbližji brezstični bankomat?

Poglejte si video

marec, 2019

NLB Bankomati

Bankomati

Bankomati so najpreprostejša pot do gotovine, na njih pa lahko opravite številne uporabne bančne storitve. V pomoč vam je lahko zemljevid NLB bankomatov.

sms alarm kartice

SMS-Alarm o uporabi kartice

Ob vsakem dvigu gotovine ali nakupu s plačilno kartico boste prejeli SMS-sporočilo in se lahko hitro odzvali, če bi vašo kartico kdo zlorabil.

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!