Brezstično plačevanje s plačilnimi karticami

Z NLB Plačilnimi karticami Mastercard, ki so opremljene z znakom , lahko na ustrezno opremljenih prodajnih mestih plačujete tudi brezstično. Bodite pozorni, kje je terminal POS označen z znakom .

Kaj je brezstično in kako deluje?

Če plačujete brezstično, vam ob nakupu na prodajnem mestu kartice ni več treba vstaviti v režo terminala POS. Brezstične kartice so opremljene z NFC (near field communication) tehnologijo, čip na kartici podatke potrebne za plačilo s pomočjo majhne antene posreduje terminalu POS. Ko prodajalec v terminal POS vnese in potrdi znesek nakupa za plačilo, kartico le prislonite k terminalu POS na mesto označeno z znakom, počakate na zvočni in/ali svetlobni signal in plačilo je opravljeno. Za nakupe do 15 evrov vnos številke PIN ni več potreben, nakupe nad 15 evrov pa boste še vedno potrdili s številko PIN.

Kako poteka?

Še nimate kartice za brezstično poslovanje?

Če že imate NLB Plačilno kartico Mastercard, vendar še ni opremljena z NFC tehnologijo, boste kartico za brezstično plačevanje prejeli ob obnovi. V kolikor jo želite zamenjati predčasno, se za to dogovorite v vaši poslovalnici. 

Če kartice Mastercard še nimate, jo lahko naročite v vseh poslovalnicah. Vse nove kartice so opremljene s funkcionalnostjo brezstičnega plačevanja.

sms alarm o uporabi kartice

SMS-Alarm o uporabi kartice

Ob vsakem dvigu gotovine ali nakupu s poslovno kartico boste prejeli SMS-sporočilo in se lahko hitro odzvali, če bi vašo kartico kdo zlorabil. Sporočila pošiljamo 24/7, vsak dan.

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!