Šport mladih

Šport mladih je projekt, v okviru katerega podpiramo športne klube po vsej Sloveniji, ki spodbujajo mlade h gibanju in aktivnemu življenju ter s svojo predanostjo pomembno prispevajo k razvoju zdrave in odgovorne družbe. Verjamemo namreč, da lahko s povezovanjem lokalnih skupnosti in vzgojo mladih poskrbimo za boljši jutri.

»S projektom Šport mladih želimo mlade ljudi, ki danes bolj ali manj živijo v virtualnem svetu, usmerjati nazaj v naravo, športne dvorane in igrišča, kjer se učijo zmagovati, a tudi dostojanstveno prenašati poraze, se pobrati in iti naprej s še večjo vnemo in elanom,« Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB d.d.

Na leto podpremo več kot 30 športnih klubov, ki svoje nadobudne mlade igralce kalijo v nogometu, rokometu, smučanju, namiznem tenisu in jadranju. Mlade športnike pa z zabavnimi delavnicami učimo tudi o financah, kako z njimi ravnati preudarno, ter jim na tak način pomagamo, da bodo lahko dober gospodar svojemu denarju.  

Prošnja za podporo mladega športnika 2019/20

Mlade športnike spodbujamo na njihovi življenjski poti. Bodrimo športne vrednote in lastnosti fair-playa ter jih podpiramo, da postanejo odgovorne osebe tako do sebe, kot drugih tudi takrat, ko niso na igrišču. Želite, da podpremo vaš športni program? Prošnjo za podporo boste lahko ponovno oddali v septembru 2020.