Kako do računalnika, tablice, mobilnega telefona?

V času hitro razvijajoče se informacijske tehnologije sta osebni računalnik in mobilni telefon nepogrešljivi orodji, ki odpirata okno v svet in nam omogočata biti v stiku z najbližjimi. Uporabljamo ju skoraj vsi. Od mlajših do starejših. Potem pa so tu še tablice, ki so na seznamu želja mnogih od nas. 

Ker pa lahko pomeni nakup računalnika, tablice in/ali mobilnega telefona tudi finančno breme, se je treba nanj pravilno pripravit. Ko se odločite, kaj namerate kupiti, si čim prej postavite finančni cilj. To pomeni, da izračunate, koliko denarja morate privarčevati in v kakšnem času. Pri tem upoštevajte tudi, da mogoče nekaj denarja za ta finančni cilj že imate oz. bo prišel iz drugih virov.

Naredite prvi korak

Z varčevanjem začnite čim prej. Tako boste lažje privarčevali načrtovani znesek tudi z nižjimi mesečnimi pologi, delež obresti pa bo večji zaradi časovne vrednosti denarja. Če imate za varčevanje malo časa, se je najbolje odločiti za nižje tvegane varčevalno-naložbene storitve (bančni depozit ali postopno varčevanje), ki so varnejše, a prinašajo tudi nižjo pričakovano donosnost.

Evro na evro ...

Pri bančnih varčevanjih se lahko odločite med različnimi dobami varčevanja in različnimi zneski mesečnih pologov, ki jih lahko namesto vas vsak mesec na varčevanje nakazuje trajni nalog. Poleg rednih mesečnih zneskov lahko na varčevanje kadarkoli dodate tudi poljubne dodatne zneske. Tako boste še hitreje na cilju. Da boste lažje spremljali, kako blizu cilja, za katerega varčujete, ste, varčevanje poimenujte oziroma mu določite namen.

Ni časa za varčevanje?

Del ali celoten finančni cilj lahko uresničite tudi s kreditom. Najamete lahko NLB Osebni kredit, ki vam ga pod določenimi pogoji odobrimo že v eni uri. 

Uporabljate že danes, plačujete pa na obroke

Pred nakupom še preverite ali trgovec omogoča nakup na obroke. Če boste plačali z NLB Plačilno kartico z odloženim plačilom Mastercard, Visa ali Karanta, lahko plačilo nakupa razdelite na več mesecev. Brez obresti, dodatnih stroškov s strani banke in dokumentacije, na 2-24 obrokov. Nakup na blagajni samo (tako kot običajen nakup) potrdite z vnosom številke PIN.

Tehnologija se zelo hitro razvija in v nekaj letih bomo spet potrebovali nov telefon, računalnik ali kdo ve, kaj vse bo do takrat prinesel razvoj. Poskrbite za tisti  nakup že danes. Če vsak mesec nekaj denarja položite na svoj varčevalni račun, se takrat ne boste ubadali s tem, od kje vzeti denar. 

december, 2013

2023 06 nlb osebni kredit cover 851x315

Osebni kredit

Potrošniški kredit do 35.000 € s fiksno ali spremenljivo obrestno mero. Sklenite ga v digitalni banki NLB Klik ali v poslovalnici.

Ne zamudite dobrega nasveta

Pridružite se več kot 220.000, ki redno dobivajo najbolj sveže nasvete za dobre finančne odločitve.


Prijavi se

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!