Kje lahko najdete informacije za uspešno črpanje sredstev EU?

V Evropski uniji so na voljo različna povratna in nepovratna sredstva za podjetja in podjetnike vseh velikosti in iz različnih sektorjev. Pripravili smo priročen seznam ustanov, kjer lahko dobite uporabne informacije o razpisih in kjer vam bodo tudi pomagali pri pridobivanju nepovratnih projektnih sredstev, posojil, jamstev, lastniškega kapitala in drugih oblik sredstev.


V programskem obdobju 2014–2020 bo v okviru kohezijske politike Sloveniji na voljo 3,2 milijarde evrov, skupaj s kmetijsko in ribiško politiko pa 4,1 milijarde evrov. V minulem evropskem finančnem obdobju je Slovenija počrpala 70 odstotkov sredstev in napredovala na 10. mesto lestvice držav članic pri izkoriščanju strukturnih in kohezijskih sredstev (vir podatkov: Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, SVRK). 

Če smo kakšno stran spregledali, pa bi jo želeli priporočiti kolegom, nam sporočite na info@nlb.si in dodali jo bomo na seznam.

marec, 2015

Vam pri izvedbi novih poslovnih idej pogosto zmanjkuje finančnih sredstev ali pa imate zgolj trenutne likvidnostne težave? V vseh primerih boste v nas našli zanesljivega in strokovnega partnerja, pripravljenega prisluhniti vašim željam in potrebam.

Krediti za podjetja

Ne zamudite dobrega poslovnega nasveta

Pridružite se več kot 24.000, ki redno dobivajo najbolj sveže nasvete za dobre poslovne finančne odločitve.


Prijavi se

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!