Banka na računalniku ali mobilcu?

Spletna banka ali mobilna banka sta danes nepogrešljivi za marsikoga. Skrajšata nam poti in olajšata poslovanje z banko, poleg tega pa celo prihranita stroške za določene bančne storitve. A kako izbrati med spletno banko na računalniku in mobilno banko? Preverite, katera je za vas prava.


Med spletno in mobilno banko kljub enakim osnovnim storitvam obstajajo pomembne razlike, zaradi katerih bo vašemu življenjskemu slogu ena lahko bolj ustrezala, kot druga, seveda pa se lahko odločite tudi za uporabo obeh, kar vam bo omogočalo koriščenje najširše palete storitev.

Kaj ponujata obe banki?

Od spletne banke pričakujete, da vam bo olajšala vsakodnevno poslovanje z banko in delo z vašim osebnim računom. To vam omogočata tako NLB Klik kot Klikin. Pri obeh imate možnost pregledovanja stanja in prometa svojega osebnega računa, poleg tega pa boste imeli v enaki meri vpogled tudi v stanje svojih varčevalnih in morebitnih pooblaščenskih računov. Ker danes svojih finančnih poslov ne opravljamo le z gotovino, vam obe banki omogočata tudi vpogled v promet in druge podatke vaših plačilnih kartic.

Prav tako v obeh bankah lahko plačujete položnice, se pravi opravljate plačila z univerzalnim plačilnim nalogom (UPN).

Katero banko izbrati?

Če niste prepričani, ali je za vas bolj uporabna spletna banka NLB Klik ali mobilna banka Klikin, si pomagajte s kvizom.

Rešite kviz

    

Klikin – prilagojen uporabi na mobilnem telefonu

Mobilna banka Klikin je posebej namenjena vsem, ki želite bančne storitve opraviti hitro in to kjerkoli in kadarkoli. Poglejmo primere.

Slikaj in plačaj – ni vam treba preko tipkovnice mobilnega telefona vnašali podatke položnice, ki jo morate plačati, saj imate na mobilnem telefonu kamero. Preprosto jo usmerite v levi del položnice, počakajte, da poskenira ključne podatke, nato pa plačilo hitro in preprosto zaključite.

In-plačilo – denar prijatelju, sestri ali sodelavcu nakažete preprosto tako, da iz imenika mobilnega telefona izberete njihovo telefonsko številko. Nato vnesete le še znesek in namen plačila.

Če ne zaupate plačevanju prek mobilne banke ali se morda bojite, da bi telefon izgubili, lahko izkoristite možnost nastavitve globine uporabe Klikina. Nastavite ga lahko tako, da boste imeli z njim sicer vpogled v stanja na osebnem ali pooblaščenskem računu, plačila ali prenosi med računi pa ne bodo mogoči. Če si kasneje premislite, lahko nastavitev kadarkoli spremenite.

Ko pa se vseeno zgodi, da bi se želeli pogovoriti z bančnim svetovalcem, vas iskalnik NLB Poslovalnic v mobilni aplikaciji lahko usmeri do najbližje poslovalnice. 3D pregled bankomatov vam bo pomagal najti tudi najbližji bankomat, ko boste potrebovali gotovino.

NLB Klik – kadar potrebujete širši nabor storitev

NLB Klik je nepogrešljiv za vse, ki potrebujete širši nabor storitev, povezanih z osebnimi financami. Omogoča urejanje vsakodnevnih financ, plačevanje e-računov in položnic, pa tudi sklepanje depozitov in varčevanj, pregledovanje prometa, dokumentov, življenjskih zavarovanj NLB Vite in vzajemnih skladov NLB Skladi, trgovanje z vrednostnimi papirji in še bi lahko naštevali. Posebej omenimo še možnost spremljanja osebnega proračuna s poglavjem Moj proračun. Več o tem, kaj vse zmore NLB Klik, lahko preberete v prispevku 7 stvari, ki jih morda še niste vedeli o NLB Kliku.

Kadar se odločate za večje nakupe, lahko kar preko spletne banke zaprosite za individualno ponudbo za kateri koli NLB Kredit in, če se zares mudi, lahko preko NLB Klika oddate tudi naročilo za osebni hitri kredit do 10.000 evrov, kar je še posebej praktično v situaciji, ko denar potrebujete za kakšen nepričakovan nakup.

Vstop v spletno banko

Če uporabljate spletno banko NLB Klik, potem imate na voljo kar tri oblike identifikacije za vstop. Uporabljate lahko kvalificirano digitalno potrdilo (KDP) ali generator enkratnih gesel (OTP). Tega imate lahko kot samostojno majhno napravo ali na mobilnem telefonu v Klikinu.

Digitalno potrdilo morate imeti nameščeno na računalniku, ki ga uporabljate, zato ta način ni primeren za uporabo na javnih računalnikih. Medtem pa oba generatorja gesel lahko uporabljate tudi na javnih računalnikih, saj ustvarita geslo, ki deluje le za enkratno prijavo.

Brez omejitev – kombinacija spletne in mobilne banke

Obe opisani, spletno banko NLB Klik in mobilno banko Klikin, lahko uporabljate samostojno, saj sta ena od druge neodvisni. Po drugi strani pa z uporabo obeh izkoristite vse prednosti, ki jih ponujata tako ena kot druga in si zagotovite celovito izkušnjo in najboljše storitve v vsakem trenutku.

Če ste že uporabniki mobilne banke Klikin, lahko z njo upravljate prek spletne banke NLB Klik, tako da:

  • blokirate ali deblokirate vstop v mobilno banko,
  • omogočite ali onemogočite izvajanje plačil v mobilni banki,
  • spremenite višine zneskov za plačila, ki jih izvajate v mobilni banki,
  • shranite nova hitra plačila in tako tudi prek mobilne banke Klikin izvajate hitra plačila.

Če ste uporabniki spletne banke NLB Klik, z uporabo mobilne banke Klikin pridobite:

  • enostaven dostop do ključnih podatkov zgolj z vnosom PIN,
  • takojšen vpogled v stanja in promet na računih in karticah kjerkoli in kadarkoli,
  • možnost izvajanja prenosov denarja prek mobilne številke prejemnika (in-plačilo) brez dodatnega varnostnega gesla (DVG),
  • funkcionalnost Slikaj in plačaj, s katero enostavno izpolnite plačilni nalog.

Pristop in uporaba Klikina sta za uporabnike NLB Klika brezplačni

Naročite Klikin

januar, 2017

naslovka klik

NLB Klik

Spletna banka, odprta 24/7. Potrebujete le osebni računalnik z dostopom do interneta.

nlb klikin kv web 1920x468

Mobilna banka Klikin

Z mobilno banko ste 24/7 na tekočem s prometom na osebnem računu, lahko plačujete ali denar nakažete s funkcijo "in-plačilo".

Ne zamudite dobrega nasveta

Pridružite se več kot 220.000, ki redno dobivajo najbolj sveže nasvete za dobre finančne odločitve.


Prijavi se

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!