#OkvirPomoči  

S podporo malih lahko naredite veliko. 

Preverite, kdo so izbrani lokalni

mali podjetniki na razpisu Okvir pomoči 

in jih podprite s svojimi nakupi.

Preverite

Ker smo tu doma. Z vami, med vami.

Slovenija je dežela podjetnih ljudi, kar dokazuje veliko število podjetij, ki so se prijavila k projektu #OkvirPomoči. Za sodelovanje je bilo izbranih skoraj 90 lokalnih malih podjetnic in podjetnikov, kmetovalk in kmetovalcev ter mikro in malih podjetij iz večjih in manjših slovenskih krajev. Ker smo skupaj močnejši, smo prisluhnili njihovim zgodbam in kmalu boste v okvirjih po Sloveniji videli oglase lokalnih malih podjetij, ki jim bomo podarili oglasni prostor. Z njimi bodo dosegli širši krog novih potencialnih uporabnikov in se spopadli z reševanjem posledic koronakrize.


Komu bomo ponudili pomoč           

Izbrana mikro in mala podjetja prihajajo iz iz več kot 50 krajev iz različnih slovenskih regij ter skupaj opravljajo kar 37 različnih dejavnosti. Največ med njimi jih deluje v storitvenih, turističnih in kmetijskih panogah. Spremljajte njihove zgodbe in jih podprite s svojimi nakupi. Saj s podporo malih podjetij lahko naredite veliko.

OsrednjeslovenskaLjubljanska Štajerska PrekmurjeDolenjskaGorenjska  Primorska Koroška 


Podpri malo, naredi veliko

Skupaj s partnerji POP TV, Europlakat Slovenija in Mastercard® smo lokalnim podjetnicam in podjetnikom pomagali pri pripravi njihovih oglasov ter jim podarili oglasni prostor. Vabljeni, da si ogledate njihovo ponudbo, podprete pa jih lahko z nakupom lokalnih izdelkov ali storitev. Saj skupaj zmoremo več. Podprite malo, naredite veliko.Kaj bodo izbrani lokalni podjetniki prejeli?                 

 • Oglasni prostor na TV postajah hiše Pro plus (Pop TV, Kanal A, Brio, Kino), obcestnih plakatih po Sloveniji, spletnih straneh, družbenih medijih ali v lokalnih tiskanih medijih v obdobju med 15. 6. in 31. 8. 2020;
 • Oglase, ki jih lahko izbrani podjetnik uporabi tudi na svojih družbenih omrežjih in drugih komunikacijskih kanalih (npr. video oglas, spletna pasica, plakat);
 • Brezplačno namestitev 1x klasičnega POS-terminala (za nekomitente in komitente, ki še ne sprejemajo kartic na prodajnem mestu, ob sklenitvi Pogodbe o načinu plačila blaga in storitev s karticami);
 • 12-mesečno brezplačno najemnino za 1x klasični POS-terminal;
 • NLB Poslovno kartico Mastercard® s polovično članarino za prvo leto, ob odprtju NLB Poslovnega računa in ob izpolnjevanju ostalih pogojev.

Ne zamudite najnovejših nasvetov

Tu nismo le za to, da skupaj z vami poiščemo za vas najustreznejše storitve, temveč tudi, da z vami delimo svoje znanje in izkušnje. Za vas pripravljamo uporabne nasvete, s katerimi želimo širiti znanje o podjetniških financah in vam tako pomagati pri poslovnih odločitvah.

Preberite več

»Svet po koronavirusu bo drugačen – no, pravzaprav je že. V NLB imamo dober vpogled v gospodarske posledice, ki jih prinaša, in kot vidimo, te vsaj v določenih industrijah in panogah še zdaleč ne bodo majhne – predvsem za mikro in mala podjetja, ki so hrbtenica slovenskega gospodarstva. Ta podjetja zaposlujejo več kot 400 tisoč ljudi, torej skoraj polovico vseh delovno aktivnih v državi, posledice krize pa občutijo najmočneje. Zato upamo, da bomo s projektom Okvir pomoči – ki ga bomo kmalu razširili na vse trge, kjer deluje NLB Skupina – vsaj malo pripomogli k spodbujanju in zagonu njihovih aktivnosti. Podpreti želimo podjetja, ki so tu doma, ki tu ustvarjajo in ki razumejo svojo družbeno in trajnostno vlogo, saj svojo razumemo in izpolnjujemo tudi mi. To bo mala podpora, a upamo, da bomo z njo dosegli velik učinek,« pojasnjuje direktor Komuniciranja Andrej Krajner.

    

   

»Banke smo tu predvsem zato, da strankam zagotavljamo pomoč pri poslovanju. V preteklih mesecih koronakrize, ko je bilo izzivov zares veliko, je NLB odigrala zelo pomembno vlogo – ves čas smo denimo zagotavljali nemoteno delovanje bančnih sistemov in dotok pretežnega dela gotovine v državi ter skrbeli za naše stranke in njihovo poslovanje. In tako bo tudi v prihodnje. V NLB je strnjenega največ znanja, strokovnosti in izkušenj, s katerimi lahko podjetnikom (in vsem ostalim) resnično pomagamo pri odpravi posledic krize ter jih pospremimo na poti k okrevanju in uspehu,« dodaja vodja Poslovanja z malimi podjetjiDejan Pristovnik.
»Pred nami je pot, ki nam bo postregla z novimi izzivi ob soočanju s posledicami koronakrize. Pri tem bo zelo pomembno, da znamo držati skupaj. Kot globalno podjetje, ki velik poudarek namenja lokalnim iniciativam, Mastercard v Sloveniji nenehno stremi k ustvarjanju novih možnosti za podjetja in posameznike. V času krize želimo z našimi inovacijami in rešitvami naslavljati specifične potrebe in pomagati vsem, da uresničijo svoj največji potencial. Gospodarske posledice koronakrize bodo najbolj občutila še posebej mikro in mala, lokalna podjetja, ki so hrbtenica Slovenskega gospodarstva, zato jim bomo s skupnimi močmi pomagali. Zavedamo se, da s podporo malih lahko naredimo veliko. Zato smo se odločili, da se kot ponosni partner pridružimo projektu Okvir pomoči, s katerim bomo izbranim lokalnim podjetnikom pomagali širiti glas, ustvariti nove priložnosti in tako spodbujati potrošnike, da jih podprejo z nakupi. Pri tem bomo tako kupcem kot podjetnikom nudili številne neprecenljive ugodnosti. Veselimo se, da bomo z dobrimi dejanji in sodelovanjem pomagali pisati številne pozitivne zgodbe in tlakovali pot za boljši jutri.«

Aleš Petejan, vodja marketinga, Mastercard Slovenija

   


Pomen za gospodarstvo

Mikro in mala podjetja so gonilo napredka gospodarstva in kot taka močno vpeta v lokalno okolje.  Pri reševanju posledic koronakrize držimo skupaj, zato bomo izbranim malim podjetnicam in podjetnikom ponudili pomoč.


Pogosta vprašanja


Kakšni so kriteriji za pridobitev oglaševalske podpore?

   

Kandidat, ki se prijavi na razpis:

 • je komitent NLB d.d. ali bo postal komitent NLB d.d. pred pridobitvijo oglaševalske podpore,
 • je samostojni podjetnik, mikro podjetje, malo podjetje ali zadruga oz. je nosilec kmetijskega gospodarstva ali dopolnilne dejavnosti na kmetiji;
 • ima sedež podjetja oz. stalno bivališče v RS;
 • trži oz. prideluje lokalne produkte/storitve, ki so izdelani ali opravljeni pretežno na lokalnem območju;
 • trži produkte/storitve končnim kupcem;
 • omogoča končnim kupcem sodobno negotovinsko poslovanje oz. je pripravljen na njegovo uvedbo;
 • ima projekt, ki je vsebinsko primeren za NLB d.d.:
  • s svojim produktom/storitvijo ima pozitiven vpliv na lokalno okolje,
  • išče rešitve, kako se prilagoditi aktualnim spremembam na trgu,
  • z nami in z našim medijskim partnerjem deli svojo podjetniško zgodbo,
 • se ne ukvarja z dejavnostjo, za katero obstaja sum, da vsebuje kršitve veljavnega pravnega, davčnega ali regulatornega okvira.

Katero dejavnost moram opravljati, da se lahko prijavim na razpis?

   

Kandidata ne omejujemo z dejavnostjo, ključno je, da tržite oz. pridelujete lokalne produkte/storitve, da ste se prilagodili aktualnim razmeram na trgu in na tak način še povečali oziroma ohranili svoje poslovanje ter s svojim produktom/storitvijo pozitivno vplivali na lokalno okolje. Sicer pa v NLB ne podpiramo dejavnosti, za katere obstaja sum, da vsebujejo kršitve veljavnega pravnega, davčnega ali regulatornega okvira.


Imam srednje veliko podjetje s 60 zaposlenimi, ki se ukvarja s turistično dejavnostjo – se lahko prijavim na razpis?

  

Razpis je namenjen samo mikro podjetjem, malim podjetjem, samostojnim podjetnikom in zadrugam ter nosilcem kmetijskega gospodarstva in nosilcem dopolnilne dejavnosti na kmetiji.


Se lahko prijavi na razpis moje podjetje, ki trži spletno piramidno igro?

  

V okviru projekta Okvir pomoči ne podpiramo dejavnosti, ko kdo organizira, sodeluje ali pomaga pri organiziranju ali izvajanju denarnih verig. Tudi sicer v NLB ne podpiramo dejavnosti, za katere obstaja sum, da vsebujejo kršitve veljavnega pravnega, davčnega ali regulatornega okvira.


Poslovni račun imam odprt pri drugi banki, se lahko vseeno prijavim na razpis?

   

Seveda. Če boste izbrani na razpisu, boste pred dodelitvijo oglaševalske podpore pri nas odprli transakcijski račun ali sklenili katerega od paketov za poslovni namen. Zaželeno je tudi, da že omogočate sodobno negotovinsko poslovanje oziroma ste pripravljeni na njegovo uvedbo.


Kako me bo vaša banka podprla, če bom izbran na razpisu?

   

Če boste izbrani na razpisu, vam bomo zagotovili oglaševalsko podporo na način, da vam bomo dali na voljo naš oglaševalski prostor. To pomeni, da bomo na dogovorjenih oglasnih površinah partnerjev projekta znotraj naših znamčenih okvirjev oglaševali vaše produkte/storitve. Oglasi bodo opremljeni v skladu z našo grafično podobo projekta Okvir pomoči. Hkrati smo za izbrane male podjetnike pripravili poseben paket ugodnosti s področja kartičnega poslovanja, ki vključuje ugodnosti za prodajna mesta in pri pridobitvi poslovne kartice Mastercard.


Če bom izbran na razpisu, kaj konkretno pomeni, da me boste oglaševalsko podprli?

   

Na voljo vam bomo dali naš oglaševalski prostor na TV postajah hiše Pro plus (Pop TV, Kanal A, Brio, Kino), obcestnih plakatih po Sloveniji, spletnih straneh, družbenih medijih ali v lokalnih tiskanih medijih v in sicer v obdobju med 15. 6. in 31. 8. 2020. To pomeni, da bomo za vsakega izbranega podjetnika pripravili optimalen medijski razrez, ki bo vključeval kombinacije različnih medijev: nekaj objav na komercialni televiziji (Pop TV ali Kanal A) ali zunanje oglaševanje na nekaterih obcestnih plakatih 4x3 m ali 5x2m ali več kot 10.000 prikazov oglasa v obliki digitalnega oglaševanja.


Spremljajte nas                 

O novicah, povezanih s projektom #OkvirPomoči, vas bomo obveščali na naši spletni strani in prek naših družbenih omrežij – LinkedIn, Facebook in Instagram. Če pa želite novice prejemati na vaš e-poštni naslov, vas vabimo, da se naročite na e-sporočila.


Naročite se na e-sporočila

Naročite se na novice in nas spremljajte.


Partnerji projekta

Podporniki projekta