#OkvirPomoči: Pomoč je prišla, ko je bila najbolj potrebna

»Varčuje se, ko denar je in ne, ko ga ni. In enako velja tudi pri delu. Dela se takrat, ko delo je – tudi, če to pomeni več kot 16 ur na dan.« David Burja je konec lanskega poletja, ob podpori svoje družine in žene Ribane Drenik, v Bršljinu pri Gostilni Čefidelj v Novem mestu odprl nov rekreativni center – boksarsko dvorano Kid Chocolate Gym.


Gotovo je šlo za pogumno potezo, saj so bila podjetja, ki se ukvarjajo s športno rekreacijo, med prvim valom koronakrize med najbolj prizadetimi. Konec lanskega poletja pa je v zraku že vel občutek, da nas čakajo nove omejitve javnega življenja. In s tem omejena možnost obiskovanja športih aktivnosti.

Rekreativni centri so bili ob razglasitvi epidemije primorani med prvimi zapreti svoja vrata, zeleno luč za odprtje pa so dobili med zadnjimi, tik pred začetkom poletne sezone 2020, ko je bilo zanimanja za vadbe že tako manj. Take okoliščine so pustile finančne posledice, ki jih je vsako podjetje reševalo po svojih zmožnostih. V rekreativnem centru Kid Chocolate Gym poleg treningov boksa izvajajo funkcionalne treninge, rekreativni in profesionalni boks, vadbo za otroke, za starejše, individualne vadbe, rojstnodnevne zabave in team buildinge, zato jim je del izpada prihodkov uspelo pokriti z ostalimi aktivnostmi. Kljub veliki negotovosti z optimizmom pričakujejo letošnjo drugo polovico leta. Pri promoviranju dejavnosti jim je pomagalo tudi, da so se kot finalisti pridružili projektu #OkvirPomoči, ki so ga skupaj s partnerji zasnovali v NLB. Projekt #OkvirPomoči malemu gospodarstvu brezplačno nudi določene storitve, znanje in strokovno pomoč, pa tudi oglasni prostor, ki si ga sicer mikro in mala podjetja težje privoščijo.

»Glede na letošnjo situacijo s koronavirusom nismo mogli izvajati rekreativnih in športnih dejavnosti. Kljub temu, da v času zaprtij v zadnjem letu nismo potrebovali dodatnih finančnih podpor, smo morali zmanjšati izdatke za marketing. Ko smo naleteli na razpis #OkvirPomoči, smo zaznali priložnost, da se na učinkovit način izpostavimo širši javnosti. Želimo si, da nas prepozna čim večji spekter ljudi, tako športniki kot rekreativci, saj verjamemo, da je prepoznavnost eden izmed ključnih gradnikov uspeha,« prijavo na razpis #OkvirPomoči komentira Ribana Drenik, partnerica Davida Burje. »Dodano vrednost vidim predvsem v tem, da smo z uspešno prijavo uspeli prihraniti sredstva, ki smo jih nameravali nameniti za promocijo, zdaj pa smo jih lahko porabili za nakup dodatne opreme za telovadnico. Zaenkrat opažamo zelo dober odziv dolenjske javnosti na »jumbo« plakate, ki so zelo prepoznavni. Smo pa zelo hvaležni NLB za uspešno sodelovanje pri promociji našega podjetja. Pomoč je prišla, ko je bila najbolj potrebna,« dodaja Ribana Drenik.

Reden pretok znanja in izkušenj ter prilagojena ponudba so odločilni

Podjetje, ki stoji za rekreacijskim centrom Kid Chocolate Gym, deluje že 6. leto in ponuja precej razvejan sklop aktivnosti: ukvarjajo se z gostinstvom, turizmom in športom. »Smo družinsko podjetje z osmimi zaposlenimi, predvsem na področju gostinstva in turizma. V podjetju smo začeli z gostinstvom, kasneje še s turizmom, v lanskem letu pa sva se z možem odločila, da odpreva tudi boksarsko dvorano, kar je bila velika želja že od zgodnje mladosti. Delo imava razdeljeno na gostinski in športni del, kjer vodiva vsak svojo panogo, vendar odvisno od terminov v gostinstvu ali športu stopiva skupaj in pomagava drug drugemu,« strukturo storitev v podjetju razloži Ribana Drenik.

S širitvijo dejavnosti so dobili tudi zagon za korak naprej. V letošnjem letu načrtujejo v rekreacijski center Kid Chocolate Gym pripeljati trenerja iz Kube. »Razlog so predvsem znanje in izkušnje, ki jih ponuja kubanski boks. Vemo, da so v samem svetovnem vrhu po osvojenih kolajnah v boksu. V letošnjem letu imamo namen ustanoviti tudi klub, ker je v naši telovadnici kar nekaj interesentov, ki bi se radi udeleževali tekmovanj. Predvsem zaradi taktirke novega trenerja,« pravi David Burja.

Livija Majerle, svetovalka za podjetja v Poslovanju za mikro podjetja v NLB, komentira:

»Podjetje v banki spremljamo že dalj časa, pravzaprav smo skupaj že 15 let. Ukvarjajo se z gostinstvom in športom, oba 'obrata' pa so morali začasno zapreti zaradi ukrepov za zajezitev koronavirusa. Kljub temu pa so njihove vrednote – znanje, predanost, delavnost in prilagodljivost tiste, zaradi katerih se niso predali. Novo priložnost so prepoznali v dostavi malic posameznikom in večjim podjetjem.« 

»Veseli smo, da smo jih pri tem lahko podprli. Na terenu jim je dobro služil tudi prenosni POS terminal, ki omogoča hitrejša in enostavnejša plačila. Kot bančnica vidim njihovo prednost v dobrem poznavanju finančnih izkazov in prilagajanju razmeram na trgu. Kar nekaj podjetij je ravno zaradi teh pomanjkljivosti prenehalo z delovanjem,« dodaja Livija Majerle. 

David Burja

»Brez povezovanja, sodelovanja in iskanja novih poti ne gre, ne v življenju, ne poslu. Optimistični smo glede prihodnosti, tudi če pot ne bo lahka ali pa bo znova zanihala. Naučili smo se, da negotovi časi zahtevajo inovativne pristope in novo znanje, solidarnost in (predvsem) pogum,« razmišljata Ribana Drenik in David Burja.

Kako lahko vam pomagamo?

Podjetja spremljamo v vseh fazah poslovnega cikla, vse od ustanovitve dalje. Ne glede na to, v kateri fazi se vaše podjetje nahaja, vam lahko pomagamo pri odločitvah o vaših poslovnih financah, da boste karseda dobro pripravljeni na vse, kar sledi.

Preberite več 

december, 2021

2021 10 nlb poslovni paketi landing page 2560x1600

Novoustanovljena podjetja

Začnite svojo poslovno pot s pravo banko.

2021 08 nlb poslovni paketi splosno 1920x468

NLB Poslovni paketi

Izberite poslovni paket po svoji meri in imejte dober pregled nad stroški vsakodnevnega poslovanja.

nlb okvir2023 portal landing 2560x1600

Zaupajte nam svojo trajnostno zgodbo in sodelujte na razpisu Okvir pomoči!

Projekt Okvir pomoči je priložnost za vsa podjetja v regiji, ki delate za dobro ljudi.

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!