Podjetniki, prihranite čas pri uporabi bančnih storitev

Podjetništvo zahteva celega človeka, velikokrat lahko terja tudi ves njegov čas. Ob vsem prepotrebnem delu, ki je neposredno namenjeno posvečanju strankam in razvoju vašega posla, se morate podjetniki ukvarjati tudi z vsem dodatnim delom, ki vam krade dragoceni čas. Sem spadajo tudi bančna opravila.

Pri NLB se zavedamo, da si marsikdo ne more privoščiti pogoste vožnje do banke oziroma večkratnega obiska pri svetovalcu v poslovni enoti. Zato vam omogočamo, da lahko večino najpogostejših bančnih storitev opravite kar na daljavo – iz pisarne ali od doma – in na ta način prihranjen čas posvetite svojemu poslu.


Digitalno poslovanje - vedno le klik stran

Sodobni podjetniki lahko do svojih poslovnih financ dostopate od kjerkoli. Vse, kar potrebujete, je mobilni telefon, tablica ali računalnik. V pomoč sta vam mobilna banka Klikpro na mobilnih napravah in elektronska banka NLB Proklik na računalnikih.

Mobilna banka Klikpro – banka v vašem žepu

Z mobilno banko imate poslovno banko ves čas pri roki – na svojem mobilnem telefonu ali tablici. Hitro in varno lahko opravljate osnovne bančne storitve: plačujete račune z ročnim vnosom ali še preprosteje s funkcijo »Slikaj in plačaj«, pregledujete račune, stanje in promet na poslovnem računu in poslovnih karticah, naročate bančne storitve, npr. kredit ali garancijo, ali oddate vlogo za poslovne kartice. Ko potrebujete financiranje, lahko kar v mobilni banki sklenete hitri kredit ali hitri limit in pridobite likvidnostna sredstva v le nekaj minutah. Klikpro po novem nudi tudi možnost oddaljenega podpisovanja dokumentov.

NOVOST: Digitalno podpisovanje dokumentov v Klikpro

Negotovi časi terjajo tudi večjo prilagodljivost in ustrezno odzivanje na spreminjajoče se potrebe in želje poslovnih strank. Z namenom hitre in enostavnejše obravnave smo v času pandemije koronavirusa uvedli več možnosti elektronskega podpisovanja dokumentacije, tako da vam za določene bančne storitve odslej ni več treba na banko. 

Pomembna novost je, da smo s koncem lanskega leta omogočili oddaljeno podpisovanje dokumentov v mobilni banki Klikpro. Zaenkrat je na tak način mogoče podpisovanje pogodb za financiranje poslovanja brez zavarovanja, kjer je na strani podjetja samo en podpisnik, za naslednje storitve:

a.         kredit 

b.         limit na poslovnem računu

c.         limit na poslovni kartici Mastercard

d.         garancija

Postopek uporabe je preprost. Ko je vaša dokumentacija za vaše naročilo odobrena in pripravljena, prejmete SMS sporočilo, ki vas usmeri na oddaljen podpis dokumentacije v mobilni banki Klikpro. Po prijavi v mobilno banko in pregledu dokumentacije jo preprosto podpišete s klikom na gumb Podpiši. Dokumentacija se podpiše s kvalificiranim digitalnim potrdilom (KDP), ki ga tekom postopka brezplačno generiramo na varnih strežnikih NLB, tako da je podpis pravno-formalno enakovreden lastnoročnemu. Funkcionalnost oddaljenega podpisovanja bomo v prihodnje še izboljševali, predvsem v smeri širitve bančnih storitev, ki jih lahko oddaljeno podpišete, in z namenom zagotavljanja najboljše uporabniške izkušnje.

Naj spomnimo, elektronsko podpisovanje dokumentov na osebnih računalnikih omogočamo že od leta 2020, in sicer z uporabo vaših lastnih KDP. Takšno podpisovanje je možno, če imate na računalniku nameščen ustrezen in veljaven certifikat. Uporabite lahko certifikate, ki jih izdajajo certificirane slovenske (npr. ACNLB, SIGEN-CA, Pošta(r)CA,…) ali tuje CA agencije.

Elektronska banka NLB Proklik – zmogljivo orodje za sodobne podjetnike

Poslovni uporabniki se na poslovne in zasebne poti danes le redko odpravite brez računalnika. Na njem imate verjetno nameščeno tudi elektronsko banko NLB Proklik ali se v vlogi podpisnika plačil enostavno le povežete na WEB NLB Proklik in elektronsko podpišete plačila. Poleg osnovnih bančnih storitev, ki jih omogoča že mobilna banka, lahko v NLB Prokliku tudi:

  • uvažate pakete plačil,
  • izvažate promet in izpiske za vaše računovodstvo,
  • pregledujete stanje in promet z vrednostnimi papirji,
  • poslujete z množičnimi plačili SEPA in direktnimi bremenitvami SEPA
  • ter izdajate in/ali prejemate eračune.

Ko lahko osebni stik vzpostavite tudi na daljavo

Če potrebujete nasvet ali pomoč pri uporabi naših rešitev, smo vam v NLB Kontaktnem centru na voljo 24/7 prek telefona 01 477 20 00 in e-pošte info@nlb.si. Veliko bančnih storitev lahko uredite prek video klica – in to kjerkoli in kadarkoli. Preverite lahko stanje na poslovnem računu, uredite plačila in potrdila o plačilih, naročite nove kode za aktivacijo mobilne banke, razrešite tehnične težave in še marsikaj. Poleg naštetega lahko oddate reklamacije o karticah ter o stanju in prometu na svojih računih in tudi tistih, na katerih ste pooblaščeni. Naši svetovalci vam bodo podali vse želene informacije v najkrajšem možnem času.

Dostop do bančnih storitev, ki jih najbolj potrebujete pri vašem vsakodnevnem poslovanju, je sedaj še hitrejši in enostavnejši. Njihovo urejanje lahko opravite na daljavo kar prek vstopne točke na portalu. Prek spletnih obrazcev namreč lahko:

  • naročite odprtje poslovnega računa ali poslovnega paketa ali pošljete povpraševanje za depozit,
  • sporočite statutarne spremembe vašega podjetja,
  • naročite izdajo potrdil in
  • posredujete morebitno reklamacijo.

S strani naših svetovalcev v podpori prodaji si lahko zagotovite tudi informacije s področja kartičnega poslovanja, poti do banke (mobilna in elektronska banka, idr.), plačilnih storitev,....

Individualna podpora svetovalca za podjetja

Če imate kakršnokoli dilemo ali izziv glede finančnega poslovanja vašega podjetja in potrebujete osebno obravnavo, čim prej stopite v stik s svojim svetovalcem za podjetja - prek telefona, po e-pošti ali po predhodnem dogovoru v poslovni enoti, ki bo za vas z veseljem uredil vse, kar potrebujete s področja poslovnih financ. 

Do bančnih storitev, kdarkoli in kjerkoli jih potrebujete

NLB poslovnim strankam na daljavo nudi širok nabor vsakodnevnih storitev, ki so vam dostopne prek različnih digitalnih kanalov.

Oglejte si nabor storitev

marec, 2022

Vsa naročila na enem mestu. Naročite odprtje računa ali pošljite povpraševanje za kredit, depozit, kartice, zavarovanje poslovanja ...

Naročilo poslovnih storitev - Vse na enem mestu

Do svojih poslovnih financ lahko dostopate hitro, varno in udobno, kar prek svoje mobilne naprave. Za izvajanje enostavnih bančnih poslov 24/7.

Mobilna banka Klikpro

Omogoča hitro, preprosto, cenovno ugodno in varno poslovanje.

NLB Proklik

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!