NLB Predplačniška kartica Mastercard 

Plačilna kartica, s katero porabite le toliko, kot nanjo naložite.

Uporaba NLB Predplačniške kartice Mastercard po 31. marcu 2021 ne bo več mogoča. Priporočamo vam, da denar na kartici porabite oz. prenesete na svoj osebni račun (v skladu s Tarifo se vam bo zaračunal strošek prenakazila sredstev na račun v višini 1% od zneska – najmanj 1 EUR in največ 25 EUR).

NLB Predplačniških kartic ni več mogoče kupiti, zato vsem, ki želite varno in preprosto plačevati doma, v tujini ali prek spleta sta še vedno na voljo kartici z odloženim plačilom NLB Mastercard in NLB Visa. Za še večjo varnost svoje plačilne kartice uporabite mobilno denarnico NLB Pay, kjer lahko kar sami izklopite/vklopite možnost spletnega plačevanja, omejite dvige na bankomatih in tudi izklopite možnost plačevanja v tujini.

 

Upravljanje z NLB Predplačniško kartico Mastercard

S svojo predplačniško kartico Mastercard lahko preprosto upravljate prek mobilne in/ali spletne aplikacije, in sicer lahko:

 • spremljate promet in stanje na kartici,
 • polnite kartico,
 • spremenite e-naslov.

Kako lahko začnete uporabljati mobilno aplikacijo za upravljanje s predplačniško kartico?

1Prenesite in namestite brezplačno aplikacijo NLB Prepaid (iOS/Android)

V trgovinah AppStore in Google Play poiščite aplikacijo "NLB Prepaid" in jo prenesite na svoj mobilni telefon.

2Prijavite se v aplikacijo z 10-mestno številko kartice in geslom

Prijavite se z 10-mestno številko, ki je navedena na kartici, pod napisom "PREDPLAČNIŠKA KARTICA" in se začne s številkami 978*******. 

GESLO je enako kot ste ga uporabljali za spletno aplikacijo za upravljanje kartice. Če se še niste registrirali, v mobilni aplikaciji izberite "Prva prijava".

3Pričnite z uporabo

V mobilni aplikaciji lahko popolnoma preprosto upravljate s svojo predplačniško kartico - spremljate stanje in promet, kartico napolnite, spremenite e-naslov ...

     
NLB Predplačniško kartico Mastercard izdaja podjetje Prepaid Financial Services Limited v skladu z dovoljenjem Mastercard International Incorporated. Nova Ljubljanska banka d.d., Ljubljana je upravljalec storitve (posrednik in distributer NLB Predplačniške kartice Mastercard).
     

Za kaj lahko uporabljate predplačniško kartico?

Kartica kot darilo

Predplačniška kartica je darilo, s katerim si obdarjenec lahko privošči, kar si sam najbolj želi.

NLB Predplačniška kartica Mastercard brez identifikacije je primerna za osebna ali skupinska darila, ki ne presegajo vrednosti 250 evrov.  

  

Kartica brez identifikacije omogoča:

 • enkratno polnjenje ob nakupu v vrednosti do največ 250 EUR,
 • sodobno in varno brezgotovinsko poslovanje na spletu in na prodajnih mestih v Sloveniji.

Obdarjenec lahko v kateri koli NLB Poslovalnici, prek NLB Teledoma ali spletne banke NLB Klik kartico nadgradi v predplačniško kartico z enostavno ali popolno identifikacijo.

Kartica za lastno uporabo

Predplačniška kartica je plačilno sredstvo za varno spletno nakupovanje in omejevanje lastne porabe, saj z njo porabite le toliko, kot nanjo naložite. Z njo lahko plačujete po vsem svetu na prodajnih mestih, kjer sprejemajo kartice Mastercard.

NLB Predplačniška kartica Mastercard s popolno identifikacijo je primerna za varne spletne nakupe, nakupe na prodajnih mestih, nanjo lahko otroku nakazujete mesečno žepnino ali pa jo uporabite le za nakupe v tujini. Kartica je brezimenska, tako da je ob zlorabi ali kraji vaša identiteta storilcem nepoznana.
   
   

Kartica s popolno identifikacijo omogoča:

 • neomejeno število polnjenj v vrednosti do največ 15.000 evrov na leto,
 • sodobno in varno brezgotovinsko poslovanje na spletu in prodajnih mestih v Sloveniji in tujini,
 • dvig gotovine na bankomatih v Sloveniji in tujini,
 • spremljanje porabe in možnost polnjenja  prek spletne aplikacije,
 • polnjenje v poslovalnicah ali z nakazilom prek UPN naloga v spletni banki,
 • varno nakupovanje prek spleta je podprto z varnostnim standardom 3D-Secure.
   

NLB Predplačniška kartica Mastercard ni pogojena z imetništvom osebnega računa in jo lahko uporabljajo tudi mladoletne osebe, nakup pa opravijo polnoletne osebe.

Predplačniška kartica omogoča brezstično plačevanje (na terminalih POS je brezstično plačevanje označeno z znakom ), lahko pa se odločite tudi za komplet predplačniške kartice z NFC nalepko, ki jo preprosto nalepite na mobilni telefon ali kateri drug predmet, ki ga imate vedno ob sebi. Tako vam za hiter skok v trgovino, na kavico, bencinsko črpalko ... ne bo treba nositi denarnice s seboj.
   

Obvestila za uporabnike NLB Predplačniške kartice Mastercard

Aktualna obvestila, kjer vas obveščamo o spremembah predplačniške kartice, o predvidenih prekinitvah delovanja spletne aplikacije ali spremenjenih urnikih za nakazila z UPN nalogom.

 
 
Datum objave: 15. 10. 2019

Prenehanje prodaje NLB Predplačniške kartice Mastercard

Od 15. oktobra 2019 ne boste več mogli kupiti nove NLB Predplačniške kartice Mastercard. Vsem, ki želite varno in preprosto plačevati doma, v tujini ali prek spleta sta še vedno na voljo kartici z odloženim plačilom NLB Mastercard in NLB Visa.

Za še večjo varnost svoje plačilne kartice uporabite mobilno denarnico NLB Pay, kjer lahko kar sami izklopite/vklopite možnost spletnega plačevanja, omejite dvige na bankomatih in tudi izklopite možnost plačevanja v tujini.

Datum objave: 23. 5. 2019

Nakazila na predplačniško kartico prek UPN

Obveščamo vas, da bodo nakazila na predplačniško kartico prek UPN od petka 24. 5. 2019 do ponedeljka 27. 5. 2019 prispela na kartico v torek 28. 5. 2019.

Stroški

Nakup predplačniške kartice: 10,00 EUR
Nakup predplačniške kartice z NFC nalepko: 6,00 EUR**
STROŠKI UPORABE:
Mesečna uporaba kartice 0,50 EUR
Polnjenje kartice* 0,75 EUR
Dvig gotovine na bankomatu ali POS terminalu v EUR 0,75 EUR
Nakupi (prek POS terminala ali spleta) v EUR Brezplačno
Nakupi (prek POS terminala ali spleta) v ostalih valutah 0,75 EUR
Vpogled v stanje na bankomatu  0,90 EUR
Prejem SMS-sporočil 0,15 EUR /SMS
Zavrnjena transakcija 0,75 EUR
OSTALI STROŠKI po NLB Tarifi

* Pri polnjenju kartice z UPN nalogom se obračuna nadomestilo v skladu z NLB Tarifo, ki velja za domače plačilne transakcije.

** Velja do odprodaje trenutne zaloge. Veljavnost kartic je do konca avgusta 2019.

Splošni pogoji in navodila za uporabo

Pogosta vprašanja

Kartico aktivirajte na naslednji način:

 • BA Maestro kartico: z dvigom na bankomatu ali nakupom na POS terminalu, in sicer tako, da jo ob prvi uporabi vstavite v režo bankomata ali POS terminala.
 • Mastercard ali Visa kartico: z nakupom na POS terminalu ali z vpogledom v stanje na bankomatu, in sicer tako, da jo ob prvi uporabi vstavite v režo bankomata ali POS terminala.

Po aktivaciji boste lahko s kartico plačevali in dvigovali gotovino na bankomatih, ki to omogočajo – v Sloveniji in tujini.

V mesecu, v katerem ste prejeli novo kartico, lahko novo osebno identifikacijsko številko PIN prejmete z ločeno pošiljko. V tem primeru uporabljajte novo prejeto PIN številko, ki si jo zapomnite in je ne zaupajte nikomur, kuverto, v kateri ste jo prejeli, pa uničite.

Če v mesecu, v katerem ste prejeli novo kartico, ne prejmete nove številke PIN, lahko tudi vnaprej uporabljate že obstoječo.

V tem primeru je nadaljnja uporaba kartice zaradi varnostnih razlogov onemogočena. PIN številko si lahko "odklenete" na najbližjem bankomatu z avtorizirano transakcijo - opravite vpogled v stanje ali dvignete gotovino. Na ta način se bo blokacija PIN številke sprostila. To lahko storite tako na bankomatih doma kot tudi v tujini. Žal se lahko v tujini izjemoma, zaradi odvisnosti od tehnične podpore tujih bank, PIN številka kljub uspešno avtorizirani transakciji ne deblokira, zato priporočamo, da na potovanje v tujino vzamete s sabo vsaj dve mednarodni plačilni kartici.

Če je poslovanje z vašo kartico še naprej onemogočeno vas prosimo, da pokličete v vašo NLB Poslovalnico ali na telefonsko številko 01/477 20 00. Če se blokacija PIN številke ne sprosti na vaši BA Maestro kartici, NLB Plačilni kartici Mastercard, ali Visa, je potrebno naročiti novo PIN številko.

Skrita vsebina